Νέα από Αρκαδία. Αντιδράσεις … φοιτητοπατέρων

Αντιδράσεις … φοιτητοπατέρων

Τα… τύμπανα του πολέμου ήχησαν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπως και σε άλλα πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της έναρξης των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων διοίκησης τους. Εκλογικές διαδικασίες οι οποίες ματαιώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Π.Π.  « για λόγους ανωτέρας βίας, καθώς η παρουσία μεγάλου αριθμού φοιτητών στα γραφεία του Ιδρύματος στην Τρίπολη δεν επέτρεψε τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 κατά την οποία θα ρυθμίζονταν οι τελευταίες τεχνικές- οργανωτικές- διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη διενέργεια των εκλογών. Παράλληλα οι εν λόγω φοιτητές κατέστησαν σαφές στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ότι  ίδια κινητοποίηση θα υπάρξει και κατά την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών προκειμένου να αποτραπεί η πραγματοποίησή τους».

Τελικά τα χθεσινά γεγονότα πανελλαδικά  ήρθαν να επιβεβαιώσουν όσους υποστήριζαν εδώ καιν καιρό ότι μικρές μειοψηφίες διδασκόντων και φοιτητών δεν θα επέτρεπαν να γίνουν οι εκλογές για το Συμβούλιο Ιδρύματος στα πανεπιστήμια, παρότι αρκετοί πρυτάνεις αλλά και παράγοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας από τη μια  μετέδιδαν την εντύπωση ότι δεν επιθυμούν να δρομολογήσουν άμεσα την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, από την άλλη όμως  επισήμως δεσμεύονταν υπέρ της πιστής τήρησής του..

Η πανεπιστημιακή κοινότητα γνωρίζει τις φοιτητικές αντιδράσεις, όπως προφανώς και όλοι όσοι διαθέτουν κοινό νου καθώς αυτές εστιάζονται στη  φοιτητική συμμετοχή και στην εκλογή των οργάνων διοίκησης των πανεπιστημίων. Όχι βέβαια επειδή οι φοιτητές εν συνόλω είναι διεφθαρμένοι. Ούτε καν επειδή μέσω αυτών τα κόμματα επηρεάζουν τα πανεπιστημιακά πράγματα. Αλλά επειδή, ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια, η δήθεν φοιτητική συμμετοχή έχει εκφυλισθεί ασκούμενη κατά κύριο λόγο από διεφθαρμένους, αυτονομημένους από τα κόμματα και τις παρατάξεις αρχηγίσκους, οι οποίοι παζαρεύουν τις ψήφους που ελέγχουν ζητώντας σε αντάλλαγμα συμβάσεις κυλικείων, μεταπτυχιακά διπλώματα, και άλλα πολλά…

Αν στο σημερινό ελληνικό πανεπιστήμιο μπορεί να διατυπωθεί ένα αίτημα πραγματικά προοδευτικό (θα έλεγα δε και «αριστερό» – αν η Αριστερά δηλώνει πρώτα απ’ όλα μια ηθική στάση…), αυτό είναι η άμεση και πλήρης κατάργηση της φοιτητικής «συνδιοίκησης»!

Η  κρίση που διέρχεται η χώρα ας ειδωθεί και ως ευκαιρία για να ξανασκεφθούμε το πανεπιστημιακό τοπίο, να διορθώσουμε την αρχιτεκτονική του με τη συνεργασία των πανεπιστημίων. Ας εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκα μ ε συντριπτική πλειοψηφία και οι όποιες αδυναμίες του ας διορθωθούν στο μέλλον. Όλα τα άλλα είναι για τους φοιτητοπατέρες και για κάποιους βολεψάκηδες πανεπιστημιακούς.

Πανεπιστημιακές εκλογές

Με μια ουδέτερη και  ισορροπημένη ανακοίνωση που κινείται μεταξύ υπουργείου παιδείας και «επαναστατημένης» εκπαιδευτικής κοινότητας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναφέρει ότι:  «Η ματαίωση μιας εκλογικής διαδικασίας  στο Πανεπιστήμιο συνιστά από  μόνη της μια ιδιαίτερα ανησυχητική  εξέλιξη. Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της σημερινής κρίσης που επηρεάζει τους θεσμούς, αλλά έχει, επίσης, τροφοδοτηθεί, καιρό τώρα, από το κλίμα έντασης και οξύτητας που καλλιεργήθηκε σε σχέση με τα Πανεπιστήμια, από την άρνηση έγκρισης των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων και τις συνέπειες αυτών των πολιτικών. Η κατάσταση πρέπει πλέον να αλλάξει. Στις  κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα χρειαζόμαστε τα Πανεπιστήμια όρθια, δυναμικά και παραγωγικά, με ουσιαστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της κοινωνικής συνοχής.
Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται τα Πανεπιστήμια για να ξαναγεννήσουν την ελπίδα για το μέλλον και να διασφαλίσουν το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Το  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν έχει την πολυτέλεια εσωτερικών συγκρούσεων. Η κοινότητά του παραμένει ενωμένη και προσηλωμένη στην αποστολή της.
Καλώ  το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας να διαφυλάξει την ηρεμία, τη σταθερότητα και την ομαλότητα στη ζωή του Ιδρύματος. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα, παράλληλα, αναμένει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να συμβάλει έμπρακτα στην αποφόρτιση του τεταμένου κλίματος και στην εμπέδωση της  εμπιστοσύνης με τα Πανεπιστήμια για την υπέρβαση της κρίσης» .
Αδέσποτα

Απαντώντας σε σχετική υπόδειξη της Ένωσης Ενεργών Πολιτών του δήμου Τρίπολης για τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε κάθε γωνιά της πόλης, ο δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης, αφού αποδέχεται την επικινδυνότητα της κατάστασης για όλους, αναφέρει πως ο Δήμος «έχει προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος για τη συγκέντρωση και φύλαξη αδέσποτων σκύλων, μισθώνοντας ένα δημοτικό κέντρο φιλοξενίας και φύλαξης αδέσποτων ζώων της περιοχής. Ο χώρος φιλοξενίας βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Τρίπολης, στη Δημοτική Κοινότητα  Περιθωρίου και πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας..».

«Σκοπός μας είναι να υπάρξει πολύ σύντομα να περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους της πόλης. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια του Δήμου είναι η ίδια η κοινωνία. Για το λόγο αυτό, όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερώσουν για αδέσποτα ζώα στην περιοχή τους, μπορούν να το πραγματοποιήσουν με 2 τρόπους: Καλώντας στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου,  Κωνσταντίνου Ταλούμη,             2713 600490    Στέλνοντας email           στο dimos@tripolis.gr αναφέροντας το γεγονός».

Διεφθαρμένοι φαρμακοποιοί

Δέκα φαρμακοποιοί και ένας εξαγωγέας φαρμάκων από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία, είναι μεταξύ των ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, που ερευνά το ΣΔΟΕ. Την άκρη του νήματος, σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ,  που φαίνεται να οδηγεί σε ένα κύκλωμα μεγάλων διαστάσεων άρχισε να ξετυλίγει το ΣΔΟΕ από την Τρίπολη, όταν έκανε έλεγχο σε ένα φαρμακείο. Ψάχνοντας διαπίστωσε εικονικές συνταγογραφήσεις για πανάκριβα φάρμακα, τα οποία στη συνέχεια εξάγονταν στη Γερμανία. Το φαρμακείο έκανε τις εικονικές πωλήσεις από τη μια και από την άλλη έκοβε πιστωτικό για επιστροφές των φαρμάκων. Οι εταιρείες από τις οποίες είχε γίνει η προμήθεια των φαρμάκων, όμως, ήταν διαφορετικές από την εταιρεία στην οποία επιστρέφονταν ως αδιάθετα τα φάρμακα. Σε βάρος των φαρμακοποιών το ΣΔΟΕ έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους1 εκ. ευρώ και άλλο1 εκ. σε βάρος του εξαγωγέα φαρμάκων.

Πείτε μας ονόματα

Κατόπιν αυτού το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «αποφάσισε να ζητήσει εγγράφως τα στοιχεία της έρευνας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε». Τούτο γιατί «πιστεύει ότι δεν μπορεί να διασύρονται 550 περίπου φαρμακοποιοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αρκαδίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας), οι οποίοι ασκούν με υπευθυνότητα διαφάνεια και σύνεση το λειτούργημα τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες στηρίζοντας την πρωτοβάθμια Υγειονομική περίθαλψη»… Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά να ενημερωθεί άμεσα για τα εμπλεκόμενα μέλη του, προκειμένου να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα εκ της φαρμακευτικής νομοθεσίας, Πειθαρχικά και άλλα Διοικητικά μέτρα»

Όχι στις συντάξεις

Την κατάργηση των συντάξεων που λαμβάνουν πρώην δήμαρχοι και νομάρχες και πρώην συνδικαλιστές, πρότεινε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας , ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Οι συνταξιούχοι πρώην δήμαρχοι και νομάρχες είναι 7.700 και για τους περισσότερους επαρκεί η μια σύνταξη, που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα, σημείωσε ο δήμαρχος.

Χαμογελάτε

Κάθεται μια ξανθιά σε ένα μπαράκι και πίνει το ποτό της όταν ξαφνικά πετάγεται ένας άνδρας δίπλα της και της λέει:
– Μy name is Bond. James Bond.
Και αυτή απαντάει:
– Χάσου. Αντε χάσου.A

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *