Νέα από Αρκαδία.Συμπεράσματα, από την ψηφοφορία στη Βουλή

Συμπεράσματα

Η προχθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή πρέπει να ήταν εξόχως διδακτική για όλους. Και πρέπει να  προβληματίσει τα κόμματα στο σύνολό τους. Τούτο γιατί για μια ακόμη φορά απεδείχθη  ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις αδυναμίες που μας παγίδευσαν στην πορεία προς την καταστροφή. Πάλι είδαμε τους πολιτικούς μας να διαπληκτίζονται, σαν να έχουν ακόμη την πολυτέλεια των διχασμών, σαν να αναζητούν εξωτερικούς εχθρούς όταν αυτό που μας σκοτώνει είναι ο λιμός εντός των τειχών. Πάλι είδαμε τη λαϊκή οργή που τρέφεται από την αδιαφορία των ταγών να ενημερώσουν τους πολίτες, να τους πείσουν ότι κάποιος φροντίζει γι’ αυτούς, ότι κανείς δεν είναι μόνος. Η ανίκανη πολιτεία κάνει στους πολίτες αυτό που η Ευρώπη κάνει στην Ελλάδα: τους καταδικάζει στην ανασφάλεια και παρακολουθεί (με αμηχανία ή με αδιαφορία;) τις αντιδράσεις, τα αδιέξοδα, την ήττα.

Παρόλα αυτά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης  έκανε την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων να σκεφθούν ψύχραιμα και να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο φόβος της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ ήταν πλέον ή βέβαιο. Όπως και ο συνεχής κίνδυνος της διολίσθησης σε μια άβυσσο μίσους, αίματος και χάους, σαν κι αυτόν που έζησε η πρωτεύουσα  από τις δυνάμεις της τυφλής βίας. Οι χθεσινές εικόνες μπορεί εύκολα να είναι εικόνες από το μέλλον αν δεν σοβαρευτούμε άμεσα ως κοινωνία. Επί τέλους, προχθές επικράτησε η σύνεση για το κοινό καλό.

Η Ελλάδα πήρε βαθιά ανάσα. Προσωρινή ανάσα. Γιατί το πρόβλημα παραμένει. Γιατί με τεχνητές αναπνοές, όσες και να δοθούν, οριστική και ριζική λύση δεν υπάρχει. Το πολιτικό σύστημα έχει υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να κατανοήσει πως μία είναι η σωτηρία της χώρας: Η δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας. Με ευρώ ή δραχμή δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον και θα γινόμαστε διαρκώς φτωχότεροι όσο δεν έχουμε ανταγωνιστική οικονομία.

Γι αυτό και η  επόμενη μέρα έχει πολλές δυσκολίες, αλλά και πολλές προκλήσεις, τις οποίες δεν φέρνει το Μνημόνιο, ούτε η χρεοκοπία, αλλά η οικονομική πραγματικότητα. Καμιά χώρα δεν έζησε με ένα τεράστιο Δημόσιο και έχοντας διαρκώς την παλάμη ανοιχτή για όλο και περισσότερα δανεικά. Η επόμενη μέρα έχει δουλειά. Κι απελευθέρωση της οικονομίας, ώστε να επιτρέψουμε στα νέα παιδιά να δουλέψουν για να ανορθώσουν το ρημαδιό που τους κληροδοτούμε.

 

 

Τουριστική προβολή

Η φιλοξενία δημοσιογράφων έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, από το δήμο Τρίπολης για προβολή της Αρκαδικής πρωτεύουσας και όχι μόνο, αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Ήδη το προχθεσινό κυριακάτικο ΕΘΝΟΣ, δημοσίευσε σημαντικό αφιέρωμα με τίτλο: «Το τουριστικό μνημόνιο της Αρκαδίας», όπου εξαίρεται  η προσπάθεια του δήμου  και των τουριστικών φορέων για συστηματική προβολή της ευρύτερης περιοχής του δήμου και του Μαινάλου ιδιαίτερα, καθώς όπως αναφέρεται : «Τόσο ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, όσο και ο πρόεδρος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Γιάννης Σαμπράκος, για να τονώσουν τουριστικά την περιοχή, έχουν στόχο τη δημιουργία γηπέδων για την προσέλκυση ομάδων, νέες αγροτουριστικές μονάδες και βέβαια ανάδειξη των αρχαιοτήτων και άλλων ιστορικών μνημείων της περιοχής σε συνδυασμό και με τις γαστριμαργικές απολαύσεις που προσφέρει η τοπική κουζίνα, με πρώτη ύλη τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται μόνο στην Αρκαδία».

Προς δημοπράτηση

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατασκευή του έργου Κουμπίλα – Λουλούδι, του δρόμου Τρίπολη – Αστρος, μετά την απόφαση της  Οικονομικής Επιτροπής της  Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διεξαγωγή δημοπρασίας και την  κατασκευή των εργασιών της εγκεκριμένης μελέτης (Χωματουργικά, Τεχνικά, Οδοστρωσία, Ασφαλτικά , Σήμανση και Πρασίνου ), μήκους 2060  μ. και προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ.

Αποκριάτικα

Με  «σύμμαχο   τον εθελοντισμό και τη δημιουργικότητα», ο Δήμος Τρίπολης  διοργανώνει  σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αποκριάτικες εκδηλώσεις δίνοντας την ευκαιρία για γέλιο, χορό και χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Οι επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων, βασισμένες κυρίως στην εθελοντική συμμετοχή των παιδιών των σχολείων αλλά και διαφόρων οργανώσεων, αποτελούν εγγύηση για ανάλογο θετικό αποτέλεσμα και στη φετινή διοργάνωση.
Συμπαρίστανται

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου τάσσεται με ψήφισμα του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. Στο ψήφισμα, το οποίο κοινοποιείται και προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, με επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΔΣΚ Κων. Μαργέλης και ο Γεν.Γραμματέας Περ.Ξηρογιάννης, επισημαίνεται ότι η παρέμβαση του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου με τα ερωτήματα που έθεσε προς την Ιερά Σύνοδο, ύστερα από την τοποθέτηση της ΔΙΣ επί της υποθέσεως του προφυλακισμένου ηγουμένου Εφραίμ, «διέσωσε το κύρος της Εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου, προστάτευσε το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων και πρωτοβουλιών».

Πρόγραμμα Jessica

Άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση ενός σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου όπως είναι το Jessica για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε συνεδρίαση του Επενδυτικού Συμβουλίου του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Jessica που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας αποφασίστηκε ομόφωνα η επικύρωση της επιχειρησιακής συμφωνίας Jessica μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της τράπεζας EFG Eurobank και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  ο οποίος χαιρέτισε την επικύρωση της συμφωνίας και επισήμανε ότι αυτή εντάσσετε στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία ενός υγιούς και ελκυστικού περιβάλλοντος.

Αποχαιρετισμός

Ως  ένα «από τους σημαντικότερους πολιτικούς της Αρκαδίας στη μεταπολίτευση» χαρακτηρίζει το

Βασίλη Μαντζώρη,  που έφυγε από τη ζωή, η ΝΟΔΕ Αρκαδίας, σε συλλυπητήρια επιστολή προς τους οικείους του που  υπογράφουν ο Πρόεδρός της Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Γεν.  Γραμματέας Αριστοτέλης Μπούρας. Για να τονίσει πως: «η απώλειά του συνέβη σε μία εποχή που όλοι είχαμε ανάγκη τις παραινέσεις του  για τα πολιτικά δρώμενα Συνεπής στις ιδέες του, σταθερός στις αρχές του. Τίμησε όσο λίγοι την Αρκαδία και του οφείλουμε όλοι μας ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Χαμογελάτε

Είσαι Έλληνας γιατί:
1. Κάνεις φραπέ πριν φύγεις απ’ το σπίτι, όταν φτάνεις στο γραφείο, μετά το φαγητό, όταν έχεις καλεσμένους, πριν φύγουν οι καλεσμένοι, αφού φύγουν οι καλεσμένοι και πριν πέσεις για ύπνο.
2. Έχεις ακόμα ρούχα, από τότε που ήσουν 5 χρονών, φυλαγμένα σε βαλίτσες.
3. Δεν λες τίποτα στους γονείς σου, αλλά πάλι αυτοί νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα, και σε κάνουν να πιστεύεις ότι όντως τα ξέρουν.
4. Μαθαίνεις πώς να εκλιπαρείς το προσωπικό του αεροδρομίου, για να επιτρέψουν τις παραπάνω βαλίτσες που έχεις, αμέσως μόλις ο πατέρας σου σταματήσει να το κάνει για σένα και την οικογένεια.
5. Όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο και επιστρέψεις, βρίσκεις 20 άτομα να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο.
6. Πάντα καταριέσαι τους Έλληνες, και όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό κάνεις φίλους μόνο Έλληνες.
7. Μαλώνεις για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό.
8.  Συμβουλεύεις τους φίλους σου πώς να επαναστατήσουν στους γονείς τους, όταν εσύ δεν μπορείς να κάτσεις ούτε μετά τις 12 έξω.
9.  Λες πάντα “Ανοιξε το φως”, αντί “Αναψε το φως”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *