ΙΣΑ.Συνεδρίαση της Επιτροπής Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων στις 13/2/2012

Αθήνα, 14/2/2012

Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:
Α) Προγραμματισμός ανοιχτής συνέλευσης Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων στα γραφεία του Ι.Σ.Α., την Τετάρτη 22/2/2012 στις 19.00 μμ. Θέματα συζήτησης
α) Νομοσχέδιο για την Ιατρική Εκπαίδευση. Ενημέρωση για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και σχεδιασμός δράσης.
β) Μισθολογικές περικοπές στο Ε.Σ.Υ. και μη καταβολή των δεδουλευμένων των εφημεριών. Ενημέρωση από τα νοσοκομεία στα οποία έχουν ληφθεί αποφάσεις επίσχεσης, σχεδιασμός δράσης και ενημέρωση από τη δικηγόρο του Ι.Σ.Α.
γ) Ενημέρωση για τις, μέχρι στιγμής, εξελίξεις στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Β) Έγινε σχεδιασμός των κινήσεων όσον αφορά στο Νομοσχέδιο της Ιατρικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ολοκλήρωση της ενημέρωσης Τομεαρχών Υγείας και Βουλευτών των κομμάτων καθώς και των Επιστημονικών Εταιριών.
Γ) Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων στις 12/2, να προβεί σε αλόγιστη και εκτεταμένη χρήση τοξικών χημικών ουσιών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ακεραιότητα συνανθρώπων μας. Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστικότητα των πολιτών ενάντια στα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου.
Δ) Δικαιώνεται ο αγώνας μας ενάντια στη δυνατότητα ειδίκευσης στην Οφθαλμολογία από την Athens Eye Clinic. Θα βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση για την επανεμφάνιση παρόμοιων φαινομένων.

Επιτροπή Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων
Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *