Νέα από Αρκαδία. Αφισορύπανση

 

Το θέαμα με τις αφίσες στους τοίχους, στα δένδρα, στις κολώνες της ΔΕΗ με τη μορφή σάντουϊτς, στα κουτιά του ΟΤΕ κλπ, είναι καθημερινό και θλιβερό. Ακόμα πιο θλιβερό είναι το γεγονός  πως  το συνηθίσαμε  και δεν αντιδρούμε σαν κάτοικοι αυτής της πόλης. Το καλοκαίρι βγαίνουν  και πρόχειρα ταμπλό σε διασταυρώσεις ή στις εισόδους της πόλης, με διαφημίσεις  θεατρικών παραστάσεων,  συναυλιών, διαφόρων πάρτι σε καφετέριες, όλα στο «βωμό» μιας αισθητικής μιζέριας, που προκαλεί το κοινό αίσθημα. Γενικά έχει κανείς την εντύπωση ότι κάθε σημείο της πόλης είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί σαν χώρος τοποθέτησης διαφημιστικών εντύπων.
Φυσικά η αφισοκόλληση δεν επιτρέπεται  εκτός από ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Και φυσικά δεν εφαρμόζεται αυτή η νομοθεσία, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Αλλά το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει κι αν εφαρμόζεται ο νόμος για… το αυτονόητο: την καθαριότητα και την αξιοπρεπή εμφάνιση των δημόσιων χώρων και των κτηρίων.  Το σοβαρό ερώτημα είναι πού βρίσκονται οι υπεύθυνοι  αυτής της πόλης και τι κάνουν γι αυτό. Πού είναι οι ενεργοί πολίτες.

Αυτό το χάλι με τους παραμελημένους βρώμικους δρόμους μαρτυρά καθημερινά στους περαστικούς και στους επισκέπτες την αδιαφορία των κατοίκων της πόλης για τα “κοινά”.  Φθάσαμε στο σημείο πολλοί να  μιλάνε για το αυτονόητο δικαίωμα όλων στην ελευθερία έκφρασης.   Τα πάντα να θεωρούνται δημοκρατικά   κεκτημένα. Ακόμη και η ανομία. Η  ελευθερία του λόγου έγινε δικαίωμα αφισορύπανσης. Το δικαίωμα   συνάθροισης μεταμορφώθηκε σε δικαίωμα ταλαιπωρίας χιλιάδων από   διακόσιους συγκεντρωμένους. Το πανεπιστημιακό άσυλο έγινε ορμητήριο   παραβατών και άβατο για κάποιες ιδέες που θεωρούνται νεοφιλελεύθερες ή   αντικομμουνιστικές. Η  νόμιμη βία του κράτους εξισώθηκε με την παράνομη   βία των πολιτών κ. ά.

Κάποτε, όμως, πρέπει να σταματήσει η ασυδοσία από κομματικές νεολαίες, φοιτητικές παρατάξεις, θεατρικούς επιχειρηματίες, αλλά και τον ίδιο το δήμο, όταν πρόκειται για εκδηλώσεις του. Είναι ανάγκη να αναρτηθούν   τα ειδικά καλαίσθητα πλαίσια – κορνίζες, στα οποία θα τοποθετούνται οι αφίσες, απαιτώντας, μάλιστα, κι  έναν εικαστικό χαρακτήρα για την αφίσα, όποια κι αν είναι αυτή. Ώστε αυτό να λειτουργήσει ανταποδοτικά. Η πρόσφατη απόφαση του δήμου για την αφισορύπανση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκεί να λάβει σάρκα και οστά και να μην μείνει … απόφαση. Όπως πλειστάκις στο παρελθόν.

 

 

 

 

Εκτίμηση ζημιών

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε στις 8 Φεβρουαρίου 2012, ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, για την άμεση εκτίμηση των ζημιών στην αγροτική οικονομία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Αρκαδία, που επέφεραν βαρύτατο πλήγμα στις υποδομές και την οικονομία του νομού, ειδικότερα στις περιοχές πρώην δήμων Μαντινείας, Κορυθίου, Τεγέας, Τριπόλεως και τώρα Δήμου Τριπόλεως. Σχετικά με το θέμα, χθες το πρωί, στην ΕΡΑ Τρίπολης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κανελλόπουλος, απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση προέτρεψε τους αγρότες που επλήγησαν να δηλώσουν στους δήμους τις ζημιές τους, ώστε μέσω του ΕΛΓΑ να γίνουν οι εκτιμήσεις και να ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις.

Καταγγελία ΚΚΕ                                                       

Σκληρή καταγγελία από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Αρκαδίας για τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, για ό,τι ψήφισαν αλλά και για τη πολιτική που ακλούθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Με επιστολή τους καλούν «τους βουλευτές του  νομού μας Ρέππα Δημήτρη, Κωσταντινόπουλο Οδυσσέα, από το ΠΑΣΟΚ και Λυκουρέντζο Αντρέα από τη ΝΔ  να ψηφίσουν ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση, στο νέο αυτό μνημόνιο που καταδικάζει όλους τους εργαζόμενους αλλά και τα μικρομεσαία στρώματα στην παραπέρα εξαθλίωση». Δεν πρέπει να ψηφίσετε το νέο μνημόνιο, αναφέρει η επιστολή,  και να θάψετε τη ζωή και τα όνειρα του ελληνικού λαού, να τους καταδικάσετε στα 400 ευρώ , στις συντάξεις πείνας, στην ανεργία, στην φτώχεια, στην «κινεζοποίηση»  του ελληνικού λαού.

Πανεπιστήμιο και κοινωνία

Στενή συνεργασία εγκαινιάστηκε μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Αμαρουσίου.  Ο Καθηγητής Θ. Παπαθεοδώρου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  ανέπτυξε το ζήτημα της παραβατικότητας των ανηλίκων, ένα από τα πλέον σύγχρονα προβλήματα της εποχής και κατέγραψε τις τελευταίες εξελίξεις του φαινομένου σε επίπεδο αντεγκληματικής  πολιτικής, ανοίγοντας τις πύλες του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» στο  Δήμο Αμαρουσίου, που απευθύνεται  σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή γνώσεων.

Ορειβατική συνάντηση

Μετά από συνεργασία του ΕΟΣ Τρίπολης και του ΣΑΟΟ, στην πανελλαδική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και με κοινή πρόταση που κατέθεσαν,  κατέστη δυνατό  να αναλάβουν τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης (Π.Ο.Σ.), που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο σε ένα βουνό της Ελλάδας και συμμετέχουν όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι. Ισχυρές αντίπαλες υποψηφιότητες ήταν των   Ιωαννίνων, της  Κοζάνης και της Δράμας..
Να σημειωθεί πως  στο Μαίναλο έχει να γίνει  παρόμοια συνάντηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γι αυτό  και θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για όλη την Αρκαδία.

Χορός

Ο ΣΑΟΟ, δεν ειδικεύεται μόνο στις ορειβασίες αλλά και στους αποκριάτικους χορούς, στους οποίους πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, με πρωτότυπες παρουσιάσεις. Για φέτος, Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 9μμ διοργανώνει στην  «Πεινακοθήκη» (Τέρμα Αγίου Παντελεήμονος) τον ετήσιο χορό του όπου σύμφωνα με ανακοίνωσή του : «η χιονάτη, οι επτά νάνοι, η τίνκερμπελ , ο πινόκιο, ο αστερίξ και  δεκάδες άλλοι επώνυμοι έχουν ήδη κάνει  κράτηση για τον αποκριάτικο Χορό του. Η πεντάμορφη θα έρθει ασυνόδευτη.  Εσύ θα λείπεις; Αν αργήσεις, το τραπέζι σου θα μεταμορφωθεί σε κολοκύθα!».

Χαμογελάτε

To ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.
Γιώργος Παπανδρέου: ο πρώτος υπάλληλος που μπαίνει στην εφεδρεία.
Ένα λάθος κόμμα μπορεί να σου χαλάσει όλη τη σύνταξη, έλεγε η δασκάλα στο σχολείο. Τώρα κατάλαβα!
Αν χρειάζεστε κάτι μου λέτε, ε; Είμαι διαθέσιμος κι ετοιμοπόλεμος. (kostaskaramanlis).
Για να τελειώνουμε, κάντε οικουμενική κυβέρνηση με ένα Γερμανό, έναν Ιταλό, έναν Ισπανό κι έναν Πόντιο, έτσι κι αλλιώς ανέκδοτο έχουμε γίνει.
Ο Πάγκαλος αποκαταστάθηκε επαγγελματικά στην Άπω Ανατολή. Τον προσέλαβαν σε ναό να κάνει τον Βούδα…
Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους παρουσιαστές ότι η έκφραση «τα στελέχη της ΝΔ ήταν όλη νύχτα στη Συγγρού», μπορεί να παρεξηγηθεί.
Ο Γιώργος θα είναι ο μόνος πολιτικός που το όνομά του θα δοθεί, αντί για οδό, σε αδιέξοδο…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *