ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις.ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΝΑΕΙ?

Στο άρθρο 66 αναφέρεται ότι :

«Οι Διοικητές των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις: α)με τους ασφαλιστικούς φορείς, με βάση τις οποίες θα καλύπτονται από αυτούς οι ανωτέρω ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στους ασφαλισμένους στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων πέραν του τακτικού ωραρίου και β) με ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με βάση τις οποίες θα καλύπτεται από αυτές η δαπάνη για επίσκεψη, διαγνωστικές, επεμβατικές και θεραπευτικές πράξεις, που διενεργούνται κατά την ολοήμερη, πέραν του τακτικού ωραρίου, λειτουργία σε ασφαλισμένους τους και για τις οποίες υπηρεσίες θα ισχύει ειδικό αυξημένο τιμολόγιο.

Ενώ ένα ολόκληρο άρθρο, το άρθρο 72, αναφέρεται σε θέματα ρύθμισης του ΕΟΠΥΥ. Για τους συνάδελφους που αναρωτιούνται ποιοι γιατροί εντάσσονται ήταν και είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί είναι :

«Διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους εντασσόμενους φορείς για τους οποίους έχει δοθεί σχετική έγκριση για την ανάθεση με μίσθωση έργου σε ιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς και την πλήρωση θέσεων ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, συνεχίζονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Το προσλαμβανόμενο προσωπικό και οι αντίστοιχες θέσεις μεταφέρονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..» (Σημείωση από όσο ξέρω συμβάσεις μίσθωσης έργου έχουν μόνο οι γιατροί ΟΑΕΕ)

Και παρακάτω

«9. Οι ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στον ΟΑΕΕ, στον ΟΓΑ και στον ΟΠΑΔ μεταφέρονται αυτοδίκαια κατά την ημερομηνία ένταξης των κλάδων υγείας αυτών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με τους όρους του παρόντος άρθρου.» (Σημείωση αναφέρεται στο μόνιμο προσωπικό ή συμβασιούχους αορίστου χρόνου και όχι στο σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών )

Με απλά λόγια εντάσσονται οι γιατροί αορίστου χρόνου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι γιατροί ΟΑΕΕ, και το υγειονομικό προσωπικό ΟΓΑ και ΟΠΑΔ. Για όσους λοιπόν ονειρεύονται πάσης φύσεως χαρτάκια (σπυρουλοχαρτάκια, οπαδοχαρτάκια κλπ) ας συνειδητοποιήσουν ότι όσα χαρτάκια κι αν μαζέψουν ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε από 1/6/2011, με το νομοσχέδιο των μεταμοσχεύσεων προχωρεί και με τον Λοβέρδο Υπουργό θα ολοκληρωθεί. Το άρθρο πάντως 28 του αρχικού νομοσχεδίου (ΦΕΚ 31 Ν 3819/2011), όπου γίνεται λόγος για παροχή ομολόγων εφόσον ο φορέας είναι ελλειμματικός δεν έχει τροποποιηθεί.

Συνάδελφοι τα συμπεράσματα δικά σας. Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο όσο άσχετο και αν φαντάζει θα βρείτε τροπολογίες για το ΕΣΥ, για τις εφημερίες, για την άδεια ακτινοπροστασίας που για να μη σας κουράζω το αφήνω στην κρίση σας να τα διαβάσετε (άρθρο 65 και μετά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *