Νέα από Αρκαδία. Υπεύθυνη στάση

Είναι βαρύ το φορτίο που έχουν επωμισθεί να σηκώσουν ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι πάνω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Όμως, είναι υποχρεωμένοι να πάρουν αποφάσεις και να εγκρίνουν χώρο προσωρινής  τοποθέτησης δεματοποιητή,  συμφωνούν δεν συμφωνούν με την λειτουργία του, ώστε να  μπει οριστικό τέλος στο μαρτύριο που υφίσταται εδώ και χρόνια ο κόσμος της Τρίπολης και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιοχής των Φιλικών. Και οφείλουν να το πράξουν, γιατί αυτό επιτάσσει και επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση,  αλλά και το συμφέρον όλων ημών.

Μια τέτοια πολιτική στάση, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών, παρελκυστικών τακτικών και πολιτικάντικων συμπεριφορών, που  θα καταγράφει την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της πόλης και την αποτροπή των προστίμων που από πρώτης Ιουλίου επικρέμανται επί της κεφαλής του δήμου, δεν είναι δυνατόν να συνοδεύεται από υπονοούμενα και «καρφώματα» μεταξύ των δύο αιρετών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, Περιφερειάρχη και δημάρχου. Πρακτικές, οι οποίες προκαλούν δικαιολογημένα στην κοινή γνώμη την εκτίμηση ότι εκείνο που τελικά τους ενδιαφέρει είναι πρωτίστως το προσωπικό και κομματικό τους όφελος.

Ο χρόνος συντομεύει για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ο δεματοποιητής είναι στην παρούσα φάση μια προσωρινή λύση στο αδιέξοδο, που άφρονες πολιτικές και κακοί χειρισμοί  στο παρελθόν μας έφεραν ως εδώ. Και ο μοναδικός τρόπος για να λειτουργήσει ο δεματοποιητής είναι να επιλεγεί τάχιστα ο χώρος τοποθέτησής του  και  να πεισθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι η θετική ψήφος τους δεν θ’ αποτελεί μόνο παραταξιακή  αλλά και καθαρά αυτοδιοικητική  υποχρέωση. Αλλος τρόπος να περάσει το μήνυμα αυτό, δεν υπάρχει.

Γνωρίζουν καλά οι δημότες της Τρίπολης τους εκπροσώπους τους στο ΔΣ που  μετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Γι αυτό κι εκείνο που  περιμένουν απ’ αυτούς δεν είναι ανώφελοι ανταγωνισμοί  και πλειοδοσία κατηγοριών που εκτοξεύονται σχετικά με  το τι θέλει ο ένας ή  ο άλλος.

Για τα υπόλοιπα, όταν έρθει η ώρα τους.

Αφισσορύπανση

Καιρός ήταν να ασχοληθεί ο δήμος με την καθαριότητα της πόλης, όχι μόνο σε ότι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά και με την αφισσορύπανση που προκαλείται από την ανεξέλεγκτη διαφήμιση σε κάθε σημείο της αρκαδικής πρωτεύουσας. Με ανακοίνωσή του  προειδοποιεί ότι η: «αυθαίρετη και χωρίς άδεια τοποθέτηση παντός τύπου διαφημιστικού, προϊόντος ή υπηρεσίας, σε κοινόχρηστο χώρο, επισύρει πρόστιμα τα οποία καταλογίζονται στον παραβάτη, σύμφωνα με την απόφαση 296/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης. Εάν δε η παράβαση επαναλαμβάνεται, ο Δήμος προβαίνει στην αφαίρεση των διαφημιστικών με δικά του συνεργεία και καταλογίζει στον παραβάτη εκτός του προστίμου και τη δαπάνη που προκύπτει για την αφαίρεση και μεταφορά των διαφημιστικών υλικών». Προς τούτο δε δηλώνει  ότι πλέον είναι αποφασισμένος να προβεί στις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συμπολιτών μας σχετικά με την ποιότητα της ζωής και την εύρυθμης λειτουργία του.

Καταγραφή ζημιών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από το αίτημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δήμου Τρίπολης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στις 6 Φεβρουαρίου 2012,  με αποτέλεσμα τις εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κατολισθήσεις και πλημμύρες. Προς τούτο όσοι επλήγησαν από τις καταρρακτώδεις πλημύρες  πρέπει να προσέλθουν στο νέο δημαρχείο προκειμένου οι αρμόδιοι μηχανικοί να καταγράψουν τις ζημιές, μετά από σχετική αυτοψία που θα πραγματοποιήσουν. Εάν η περιοχή κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη, τότε θα καταβληθούν αποζημιώσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο ο αντιδήμαρχος κ. Καρλής.

Δωρεάν τρόφιμα

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας ανακοινώνει την δυνατότητα των άπορων ατόμων και οικογενειών οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου, να προμηθευτούν δωρεάν τρόφιμα για το έτος 2012. Επισημαίνεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα μόνο από έναν φορέα. (Π.Χ. δεν μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα όσοι σιτίζονται από το Κοντορούπειο Γηροκομείο Λεωνιδίου ή όσοι παίρνουν τρόφιμα από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Αρκαδίας στην Τρίπολη).

Γι αυτό και οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 € , προσαυξανόμενο κατά 30% (15.600€) για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40 % (16.800€) για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, να προσέρχονται στο Δημαρχείο μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 και να καταθέτουν την αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Εστία μόλυνσης

Με την τέντα  της πλατείας Αρεως, που στήθηκε στο καταχείμωνο για να στεγάσει το παγοδρόμιο, το οποίο  αφού εκτέλεσε τον προορισμό του μας άφησε χρόνους, τι θα γίνει; Θα την πάρουν καμιά φορά; Μέχρι πότε αυτή η ελεεινή εστία μόλυνσης θα υπάρχει στο χώρο;

Εκτός λειτουργίας

Χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγ/λης έθεσαν εκτός λειτουργίας από τις 2:30 το μεσημέρι τον Πύργο Ελέγχου Ταινιόδρομων και Τροφοδοσίας λιγνίτη του Λ.Κ.Μ, αντιστεκόμενα, όπως σημειώνουν στις αντεργατικές  πολιτικές Κυβέρνησης – Τρόικας – ΔΝΤ, οι οποίες με  τις αποφάσεις που ετοιμάζονται να πάρουν, ανατρέπουν τα πάντα σε όφελος των δανειστών, των τραπεζών και του ΣΕΒ και ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, δημιουργώντας  ένα εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που θα εκτινάξει την ανεργία στα ύψη.

Κλείσιμο ΧΑΔΑ

Την παύση λειτουργίας 5 ΧΑΔΑ σε Δήμους της Αρκαδίας, αμέσως μετά από την λειτουργία των εγκαταστάσεων δεματοποίησης / προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων, και πάντως μέχρι την 30/6/2012, προβλέπει απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Οι χωματερές αυτές είναι στους δήμους Βόρειας Κυνουρίας (Τάνος ),  Γορτυνίας (Βυτίνας – Βεδούχια),  Νότιας Κυνουρίας (Λεωνιδίου- Βασκίνα), Τρίπολης (Τεγέας – Βαθυρέμα) και Γορτυνίας (Τροπαίων – Λισβέρια).  Η απόφαση αναφέρει επίσης ότι εντός των τριάντα (30) ημερών από τη λειτουργία των αντίστοιχων δεματοποιητών θα διενεργηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τους οικείους, κατά περίπτωση, ΟΤΑ, προκειμένου να διασφαλισθεί η παύση λειτουργίας των προαναφερόμενων ΧΑΔΑ, με τη λήψη των απαιτούμενων τεχνικών μέτρων πρόσβασης σε αυτούς (φυσικά αναχώματα, εκσκαφές, κάθετα στις οδούς πρόσβασης κλπ.).

Χαμογελάτε
Ήταν δυο  ξανθές, η Βίκυ και η Χρύσα. Μια μέρα λέει η Βίκυ στη Χρύσα:
– Χρύσα, έλα να πάμε στη παραλία και να κάνουμε τις ξένες.
Πάνε στη παραλία και κάποια στιγμή λέει η Βίκυ:
– Χρύσα, give me the ball!
Και η Χρύσα:
– Ποιο; Αυτό με τους κεφτέδες;

Παπαμήτρος Γιάννης Οδοντίατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *