Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Έγγραφο Διαμαρτυρίας προς την Πολιτική Ηγεσία. Θέμα: Ασφαλής περίθαλψη στον Ελληνικό Λαό !!!

Πειραιάς, 8-2-2012

Έγγραφο  Διαμαρτυρίας
προς την Πολιτική Ηγεσία

Θέμα:  Ασφαλής περίθαλψη στον Ελληνικό Λαό !!!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταγγέλλει ότι στα υπό συμφωνία με την Τρόικα, εκτός των άλλων τραγικών μέτρων (μείωση κατώτατου μισθού,  «κούρεμα» συντάξεων και επικουρικών,  απολύσεις κλπ.)  βρήκαν ως πηγή άντλησης εσόδων την περικοπή των εφημεριών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά 50 εκατ.  ευρώ.
Θεωρούμε ότι αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία των Νοσοκομείων και θα δημιουργήσει συνθήκες τραγικές στην περίθαλψη του Ελληνικού Λαού.  Ήδη οι εφημερίες είναι μειωμένες και πολλές εξ  αυτών απλήρωτες,  γι’  αυτό ας μην τολμήσει κανείς να τις αγγίξει.  Συνιστούμε δε σε αυτούς που δίνουν τα στοιχεία,  να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί από τα μη σωστά στελεχωμένα εφημεριακά προγράμματα.  Εμείς  -με κάθε ένδικο μέσο-  θα προστατεύσουμε τα μέλη μας και τους πολίτες.
Το ίδιο ισχύει και για την πολυδιαφημιζόμενη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης,  όπου με αυθαίρετα στοιχεία μιλούν για περαιτέρω μείωση 800 εκατ. ευρώ,  λες και οι ανάγκες της Υγείας είναι στατικές.
Ας ανακοινώσουν στον Ελληνικό Λαό ότι η περίθαλψή του είναι υποτυπώδης και ότι οι εισφορές που πληρώνει για την Υγεία δαπανήθηκαν και εξακολουθούν να δαπανούνται σε άλλους τομείς.
Το αρθ. 3  παρ. 3  του Ν. 3418/2005  « περί Κώδικος Ιατρικής Δεοντολογίας »  αναφέρει ότι:   « Ο ιατρός κατά την άσκηση της ιατρικής ενεργεί με πλήρη ελευθερία στο πλαίσιο των γενικά αποδεκτών κανόνων και μεθόδων της ιατρικής επιστήμης,  όπως αυτοί διαμορφώνονται με βάση τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης σύγχρονης επιστημονικής έρευνας.  Έχει δικαίωμα για επιλογή μεθόδου θεραπείας,  την οποία κρίνει ότι υπερτερεί σημαντικά έναντι άλλης,  για τον συγκεκριμένο ασθενή,  με βάση τους σύγχρονους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και παραλείπει τη χρήση μεθόδων που δεν έχουν επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση» και αυτά υποχρεούται να εφαρμόσει ο ιατρός για την Υγεία.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                                                             ΣΑΡΩΦ  ΠΑΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *