Παρουσίαση του νέου υγειονομικού χάρτη της Κρήτης από τον υπουργό Υγείας Α.Λοβέρδο

Την πρόταση του υπουργείου Υγείας για το νέο υγειονομικό χάρτη της Κρήτης, παρουσίασε το μεσημέρι από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν κλείνει κανένα κέντρο υγείας και δεν καταργείται κανένα νοσοκομείο, ενώ εξέφρασε την λύπη του για τα όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί.

« Για την 7η ΔΥΠΕ ( Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ) ξεκινώ να πω ότι λυπάμαι για κείνους τους προβοκάτορες που διακίνησαν την φήμη ότι θα κλείσω κέντρα υγείας. Λυπάμαι πραγματικά για αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η πρόταση του υπουργείου είναι να υπάρξει το μοντέλο της συνδιοίκησης νοσοκομείων του νησιού.

Συγκεκριμένα, συνδιοικούνται το νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» και το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων.
Στο Ρέθυμνο το νοσοκομείο παραμένει ως έχει.

Στο Ηράκλειο θα υπάρχει ένας διοικητής, μία διοίκηση και δύο υπηρεσιακά συμβούλια σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο.

Στο Λασίθι παραμένει ως έχει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και συνδιοικούνται τα νοσοκομεία Νεαπόλεως, Ιεράπετρας και Σητείας. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η πρόταση του υπουργείου για όλη την Ελλάδα θα «έρθει» την Πέμπτη στη Βουλή και στις 20 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε από τα Χανιά, ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει στην Αθήνα για πρώτη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, επισημαίνοντας ότι το 2011 έχει ανακηρυχθεί ως έτος ενημέρωσης για την ανάγκη να γίνεται δωρεά οργάνων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Ελλάδα είναι στον τομέα αυτό τελευταία χώρα στην Ευρώπη.”
Ακόμα, έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στην ύπαιθρο, βρέθηκε σήμερα στα Σφακιά κλιμάκιο γιατρών, το οποίο εξέτασε δωρεάν γυναίκες που υποβλήθηκαν σε τεστ ΠΑΠ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του κ. Λοβέρδου στα Χανιά, ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Κώστα Παταβούκα, η δημιουργία αθλητικού πάρκου υγείας στα Χανιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *