Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν απεργία και καλούν τους πολίτες που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., καλώντας σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από Στενό και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία».

Παράλληλα, τονίζεται πως «η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής Κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής, Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής Κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί.

Συμμετοχή της ΟΤΟΕ στην απεργία

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας. Όπως ανακοινώθηκε, η ΟΤΟΕ θα συμμετάσχει και στη μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Με τη συμμετοχή της στην απεργία, η ΟΤΟΕ τονίζει ότι αντιτίθεται στις μειώσεις αποδοχών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, των κανονισμών εργασίας, καθώς και κάθε κατοχυρωμένης έννοιας εργατικού δικαίου και κοινωνικής προστασίας, που επιδιώκεται και με την κατάργηση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συμμετέχουν στην απεργία

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, σύμφωνα με ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών τους (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αντίστοιχα) στο πλαίσιο της κινητοποίησης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία εναντίον της νέας δανειακής σύμβασης, «μιας σύμβασης που οδηγεί το σύνολο του ελληνικού λαού στην εξαθλίωση με την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων με τη διάλυση των επικουρικών ταμείων, με απολύσεις στο Δημόσιο…».

Η προσυγκέντρωση των καθηγητών ορίστηκε στις 10.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου ο κλάδος να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Με δική της ανακοίνωση η ΔΟΕ κήρυξε επίσης 24ωρη απεργία και καλεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.

Συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία

Για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.

Συμμετοχή του ΤΕΕ στην απεργία

Τη συμμέτοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το ΤΕΕ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση και στην πορεία, που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας και καλεί τους μηχανικούς σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, έχει προγραμματιστεί για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων των επιστημονικών φορέων της χώρας, για να οργανώσουν κοινές δραστηριότητες και αντιδράσεις, ενάντια στα προβλήματα και στις πολιτικές απαξίωσης και διάλυσης του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού, που αποτελεί το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της χώρας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία

Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε στους δικαστές και εισαγγελείς ότι από την 1η Μαρτίου 2012 οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.). Επίσης, τα Σαββατοκύριακα οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.

Συμμετοχή των πανεπιστημιακών στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας

Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για σήμερα με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι.

Ως βασικά αιτήματα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις προτείνονται, εκτός από τον διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ, η επαρκής χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, σαφή δέσμευση για μόνιμο εθνικό πρόγραμμα έρευνας, δέσμευση για το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών ως δημοσίων λειτουργών με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής, που λεηλατεί τους μισθούς και τις συντάξεις και αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις.

Επίσης και ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *