Α.Βασιάδης. Η εξέλιξη της μηχανοργάνωσης στο ΤΣΑΥ

Την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του έργου έθεσε επιτακτικά ο κ. Α. Βασιάδης

Κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ (Τομέας Υγειονομικών ΕΤΑΑ),  εξετάστηκε η πορεία  εγκατάστασης και εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος μηχανογράφησης του Ταμείου, μετά την μεγάλη καθυστέρηση που διαπιστώνεται, με συνέπεια την γενικότερη δυσλειτουργία και υπερβολικά μειωμένη απόδοση  των υπηρεσιών του.

Την πορεία του έργου «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης συναλλαγών του ΕΤΑΑ-ΤΥ» παρουσίασαν  η  Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής Έργου (ΕΠΠΕ) και Εκπρόσωποι της αναδόχου Ένωσης εταιρειών HELLAS ON-LINE και EXODUS.
Στις επισημάνσεις του Προέδρου του Τομέα Υγειονομικών κ. Αναστάσιου Βασιάδη και των υπολοίπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής εκπροσώπων των Υγειονομικών Φορέων, για την υπερβολική καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου παρά τις παρατάσεις που δόθηκαν, οι εκπρόσωποι των Εταιρειών προέβαλλαν τις εμπλοκές λόγω της συνεχούς αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, που υποχρεώνει σε επανειλημμένες παρεμβάσεις  στα υποσυστήματα του προγράμματος, που δυσχεραίνουν την συνολική εφαρμογή.

Μετά τη ολοκλήρωση της παρουσίασης και τις περαιτέρω διευκρινίσεις που δόθηκαν προς την Διοικούσα Επιτροπή, ο κ. Α. Βασιάδης έθεσε όλους τους εμπλεκομένους προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι  οι ασφαλισμένοι του Ταμείου που ταλαιπωρούνται καθημερινά για την τρέχουσα εξυπηρέτησή τους, απαιτούν επιτακτικά την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του έργου. Εις ότι αφορά την ανάγκη προσαρμογής των εφαρμογών του προγράμματος στις θεσμικές αλλαγές, αυτή μπορεί να πραγματοποιείται κατά την διαδικασία τεχνικής υποστήριξης του προγράμματος.
Εκ μέρους  των αναδόχων του έργου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι όλες οι εργασίες θα επισπευσθούν ώστε η συνολική εφαρμογή να είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *