Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Οι αστοχίες συνεχίζονται. Νέα βάρη για την περίθαλψη του επωμίζεται ο πολίτης

Δυστυχώς το δράμα του Ελληνικού  Λαού – του ασθενή δεν έχει τέλος.
Επανειλημμένα καταγγείλαμε στην πολιτεία, ότι δεν επιτρέπετε  κανένας  πολίτης να στερείται το κοινωνικό αγαθό της υγείας, για το οποίο διαχρονικά έχει προσφέρει μεγάλα ποσά για την ασφάλιση του, στον κλάδο  της υγείας
Από τον Μάιο καταγγείλαμε το απαράδεκτο φαινόμενο της αρνητικής λίστας φαρμάκων, όπου αναιτιολόγητα και χωρίς επιστημονικά-ουσιαστικά κριτήρια δημιουργήθηκε, στερώντας από τον Ελληνικό Λαό μεγάλο αριθμό φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή, αλλά δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και αποτελούν μεγάλο ποσοστό της συνταγογράφησης για θεραπεία, αφήνοντας απροστάτευτους και ακάλυπτους τους ασθενείς.

Επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα:
1ον  Αιτιολόγηση της επιτροπής της αρνητικής Λίστας καθώς και τα μέλη της

2ον Έγγραφα προς τους αρμόδιους Υπουργό Υγείας & Υπουργό Εργασίας
τα οποία δεν απαντήθηκαν ποτέ.

3ον Θέσεις Ιατρικών Εταιρειών – Καθηγητή Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Κου Σταυριανέα

Ως εκ  θαύματος σήμερα πληροφορηθήκαμε και καλούμε τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει  εντός της ημέρας εάν αληθεύει ότι θα δοθεί ελεύθερη τιμή κοστολόγησης (ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΞΗΣΗ) στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τα οποία χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή, αφήνοντας απροστάτευτο για δεύτερη φορά τον ασθενή να καλύψει την φαρμακευτική  του δαπάνη, προκειμένου να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις της ανάλγητης πολιτείας στην Τρόικα και τους Συμμάχους της.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με κάθε ένδικο μέσο, θα προσβάλλει οποιαδήποτε τέτοια απόφαση που θα επιρρίπτει τον Ελληνικό Λαό στην αδυναμία  να κάλυψη τα έξοδα της θεραπείας του.
Προτείνει δε στην Επιτροπή της αρνητικής λίστας άμεσα να πάρει θέση και να αποσύρει την υπογραφή της και ας αφήσει την πολιτική ηγεσία να εκτεθεί  και  να αναλάβει την ευθύνη.
Οι ανεξέλεγκτες κατηγορίες του Υπουργού Υγείας εναντίον των ιατρών κατά την χθεσινή συνέντευξη του, μας αφήνει παγερά αδιάφορους γιατί πεισματικά αρνείται την εφαρμογή:
·    Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή (γεγονός που προστατεύει ασθενή και  ασφαλιστικά ταμεία )
·    Την ύπαρξη ανώτατου πλαφόν (πλαφόν οροφής) στις εργαστηριακές εξετάσεις, γεγονός που διασφαλίζει την διαφάνεια – την πάταξη της παραοικονομίας και προστατεύει τον ασθενή από την προκλητή ζήτηση αλλά και τον εργαστηριακό ιατρό να λειτουργεί με αξιοπρέπεια και επιστημονική εγκυρότητα.
·    Ενώ αντιθέτως βάζει πλαφόν στις επισκέψεις και πράξεις των ιατρών με ευτελισμό της ιατρικής επίσκεψης  (10Ευρώ).

Κύριε Υπουργέ,
Εμάς δεν μας πείθετε,  την σκοπιμότητα των μέτρων που λαμβάνεται την γνωρίζουμε, εάν θέλετε απαντήστε μας,  θετικά ή αρνητικά.
Στα ανεξέλεγκτα μέτρα που λαμβάνεται στο χώρο της υγείας εσείς συμμετέχετε, δυστυχώς όμως,  τα «θύματα» θα είναι  ο πολίτης και η ιατρική του περίθαλψη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                           ΣΑΡΩΦ ΠΑΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *