ΙΣΑ. Καταδικάζουμε την φαρμακευτική πολιτική των 23 ευρώ μηνιαίως, για κάθε ασθενή. Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή

ΑΘΗΝΑ, 2-2-2012

Καταδικάζουμε την  φαρμακευτική πολιτική των 23 ευρώ μηνιαίως, για κάθε ασθενή.

Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταδικάζει την φαρμακευτική  πολιτική, της κυβέρνησης  που  έχει  ως αποτέλεσμα ο Έλληνας  ασθενής ,να στερηθεί το  φάρμακό του ενώ θα οδηγήσει  σε μαρασμό την  φαρμακευτική αγορά.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ,στην σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας, των υπουργείων Υγείας και Εργασίας , με εκπροσώπους των φορέων, δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση, του ιατρικού κόσμου, στην   πολιτική των 23 ευρώ μηνιαίως, -ποσό που αντιστοιχεί για φάρμακα στον  κάθε ασφαλισμένο, με βάση τον προϋπολογισμό για τη φαρμακευτική δαπάνη-.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, έφερε  προ των ευθυνών της,  την πολιτική ηγεσία επισημαίνοντας τα χαμηλά επίπεδα πρόληψης ,του ελληνικού πληθυσμού και τις αναμενόμενες επιπλοκές που θα οδηγήσουν σε μη ελεγχόμενη αύξηση της δαπάνης.
Ο ιατρικός κόσμος, έχει αποδείξει εμπράκτως  ότι είναι υπέρ των ελεγκτικών μηχανισμών και του  εξορθολογισμού της δαπάνης,ωστόσο αποδείχτηκε ότι οι δομές της πολιτείας ήταν ανέτοιμες.

Επίσης ο  ΙΣΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι κανένα φάρμακο, δεν μπορεί να συνταγογραφείται , χωρίς ιατρική συνταγή. Υπάρχουν καταγγελίες ότι φαρμακοποιοί  αλλάζουν την χημική ουσία και την θεραπεία ,γεγονός που  μπορεί ν αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον ασθενή και αποτελεί ποινικό αδίκημα  .Για αυτές τις περιπτώσεις ο ΙΣΑ προτίθεται να κινηθεί νομικά.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                               ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *