Επιτροπή Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων ΙΣΑ

Αθήνα, 1/2/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 1/2/2012, κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας με κύριο αίτημα την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για την Ιατρική Εκπαίδευση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Νέων και Ειδικευόμενων του ΙΣΑ, το Κίνημα Νέων Ιατρών, οι ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΙΣΑ, ΠΙΣ και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας.

Όπως είναι γνωστό, η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε, με αφορμή την τελική συζήτηση, προ της αυριανής κατάθεσης στη Βουλή του εν λόγω νομοσχεδίου, κατόπιν πρόσκλησης του ΥΥΚΚΑ προς τις Επιστημονικές Εταιρίες και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Λόγω της παρουσίας μας έξω από το ΥΥΚΚΑ,  η συνάντηση με τους προσκεκλημένους, μεταφέρθηκε τελευταία στιγμή στο κτίριο της Γ. Γ. Αθλητισμού στην οδό Κηφισίας, οπότε και η συγκέντρωση με τη σειρά της μεταφέρθηκε εκεί.

Προχωρήσαμε σε δυναμική παρέμβαση στο χώρο που εξελισσόταν η συζήτηση και διατυπώσαμε τις έντονες διαφωνίες μας, τόσο στην ουσία, όσο και στη μεθόδευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Καλέσαμε τους παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν από τον προσχηματικό διάλογο της τελευταίας στιγμής και η διαδικασία διεκόπη, μετά και την δυναμική και καταλυτική παρέμβαση του προέδρου του ΙΣΑ, κ. Πατούλη.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας ενάντια στην προγραμματισμένη καταπάτηση κάθε επαγγελματικού μας δικαιώματος, ενάντια σε κάθε προσπάθεια αφανισμού του Δημόσιου συστήματος υγείας.

Συμμετέχουμε αύριο Πέμπτη 2/2, στην κινητοποίηση των Νοσοκομειακών Ιατρών στο Υπουργείο Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *