“Κατς” στο Βενιζέλειο – Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση

“Κατς” στο Βενιζέλειο – Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Σε πραγματικό ρινγκ φέρεται να μετατράπηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου μία νύχτα του περασμένου Οκτωβρίου με βάση τα όσα περιγράφονται στις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί για το πρωτοφανές επεισόδιο.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, η οποία έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, είναι από τη μία γιατροί, από την άλλη ένας ασθενής και ο αδερφός του που τον είχε συνοδεύσει στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο ατύχημα.

Οι πρώτες μηνύσεις έγιναν από την πλευρά των γιατρών και ακολούθησαν οι μηνύσεις από πλευράς πολιτών.

Τα όσα καταγγέλλονται παραπέμπουν σε τραγελαφικές καταστάσεις αφού, όπως αναφέρεται, ο ασθενής με ανοιγμένο κεφάλι δάγκωσε το δάκτυλο του εφημερεύοντα γιατρού επειδή του είχε κάνει, όπως υποστηρίζει, …κεφαλοκλείδωμα!

Το βέβαιο είναι ότι ανεξάρτητα από το ποιος ξεκίνησε την επίθεση-αυτό είναι θέμα δικαστικής διερεύνησης- έπεσε το “ξύλο της αρκούδας” σε νύχτα εφημερίας με τους ασθενείς να περιμένουν την σειρά τους για να εξεταστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των γιατρών υποστηρίζεται ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από
τα δύο αδέρφια. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, ο αδερφός του τραυματία τα έκανε “γυαλιά-καρφιά” επειδή ο εφημερεύων γιατρός του ζήτησε να βγει έξω.

Από τη φασαρία ξεσηκώθηκε όλο το νοσοκομείο, ενώ στα ΤΕΠ έφθασαν και αστυνομικοί. Διαφορετική εκδοχή αναφέρουν στην μήνυση που υπέβαλαν δια του δικηγόρου τους, Γιάννη Βασιλάκη, τα δύο αδέρφια. Όπως αναφέρεται, ο νεαρός που τραυματίστηκε σε τροχαίο, διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Χάρακα στα
επείγοντα του Βενιζελείου.

Ισχυρίζονται ότι ενώ ο τραυματίας περίμενε να εξεταστεί, οι γιατροί είχαν πιάσει κουβέντα για προσωπικά τους ζητήματα και παρά τις συστάσεις που τους έγιναν, συνέχισαν, όπως αναφέρεται, να αδιαφορούν.

Τότε παρενέβη ο αδερφός του ασθενούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο. Λόγω του άσχημου κλίματος που είχε δημιουργηθεί, ο τραυματίας σηκώθηκε από το κρεβάτι και ζήτησε – όπως αναφέρεται – και από τους δύο να ηρεμήσουν.

Το κεφαλοκλείδωμα και το δάγκωμα

Με βάση πάντα τα όσα αναφέρονται στην μήνυση, “ο γιατρός με έπιασε από το λαιμό, κάνοντας μου κεφαλοκλείδωμα, κρατώντας με σφικτά, μη μπορώντας να αναπνεύσω.

Λόγω των έντονων πόνων που ένιωσα, εξαιτίας και των χτυπημάτων από το τροχαίο, στην προσπάθεια μου να ξεφύγω, αναγκάστηκα ενστικτωδώς να δαγκώσω το δάκτυλο του γιατρού προκειμένου να με αφήσει”.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε με την εμπλοκή στον καυγά και άλλων προσώπων και από τις δύο πλευρές με τις κλωτσιές και τις μπουνιές να παίρνουν και να δίνουν.

Μ.Σλήμαν: “Ακόμη κι αν μας χτυπούν, εμείς τους φροντίζουμε”

“Οι γιατροί μας έχουν ήθος και εργάζοντια με αυτοθυσία” – είπε ο διευθυντής του ΤΕΠ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Μόνδερ Σλήμαν, στο Cretalive, αναφερόμενος στον επαγγελματισμό των γιατρών, ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες.

“Εκείνη τη νύχτα εφημερεύαμε και έφεραν ένα τραυματία από το Κ.Υ.Χάρακα με τραύμα στο κεφάλι. Μαζί μπήκαν 2-3 ακόμ άτομα, ενώ ήδη είχαμε στον ίδιο χώρο 5 ή 6 άλλους τραυματίες. Γινόταν το αδιαχώρητο” – λέει ο κ.Σλήμαν, τονίζοντας ότι οι δύο γιατροί παρακάλεσαν να βγουν έξω όσοι δεν ήταν ασθενείς, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τραυματίες.

Ο αδερφός του τραυματία άρχισε να βρίζει τους γιατρούς και επιτέθηκε στον ένα σπρώχνοντάς τον και χτυπώντας τον με μπουνιές. Όσο για τον τραυματία αδελφό του… Σύμφωνα με τον κ. Σλήμαν σηκώθηκε και μπήκε κι αυτός στον καυγά. Όταν ένας δεύτερος γιατρός μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει, ο “τραυματίας” … τον δάγκωσε! Ο ίδιος, πάντως, προς ερμηνεία του συμβάντος παραπέμπει στα αποτελέσματα του αλκοτέστ που διενεργήθηκε εκείνη τη νύχτα που αποδεικνύει ότι … οι φασαριόζοι, νωρίτερα … τα είχαν “τσούξει”!

“Ήρθαν στο χώρο της δουλειάς μας, μας έβρισαν, μας χτύπησαν, όμως εμείς ό,τι κι αν μας κάνουν είμαστε εκεί για να τους φροντίσουμε” – τονίζει ο διευθυντής του ΤΕΠ του Βενιζελείου νοσοκομείου, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τη διαδικασία υποβολής μήνυσης, η οποία πρέπει να γίνει αμέσως και στο οικείο αστυνομικό τμήμα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να μείνει εκτεθειμένο το νοσοκομείο, όσο οι γιατροί θα έκαναν τη σχετική καταγγελία.

ΠΑΤΡΙΣ, Cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *