Ο ΙΣΑ καταγγέλλει το Σχέδιο Νόμου, για την Ιατρική Εκπαίδευση. Σκάνδαλο η εκπόνηση του Χάρτη Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Αθήνα 01-02-2012

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει το Σχέδιο Νόμου, για την Ιατρική Εκπαίδευση.
Σκάνδαλο η εκπόνηση του Χάρτη Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Ιατρικός Σύλλογος  Αθηνών  εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο  Σχέδιο Νόμου ,για την Ιατρική Εκπαίδευση, που παρουσιάζεται αύριο 26-1-11, στο υπουργικό συμβούλιο  και καταγγέλλει την  μεθόδευσή του, χωρίς να προηγηθεί διάλογος ,με τους φορείς .
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης,  στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης, για το θέμα ,παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, του υπουργείου Υγείας, ξεκαθάρισε  ότι  οι ιατρικοί σύλλογοι, δεν θα ανεχθούν  μεθοδεύσεις που  υποθηκεύουν το μέλλον  των νέων  γιατρών και μάλιστα  από εκπροσώπους του χώρου που έχουν «βολέψει »τα παιδιά τους σε  ακαδημαϊκές θέσεις.
Το  Σχέδιο Νόμου, για την Ιατρική Εκπαίδευση ,καταρτίστηκε χωρίς το  απαραίτητο εργαλείο, τον υγειονομικό χάρτη ,βάση του οποίου θα μπορούσαν  να προσδιοριστούν οι πραγματικές ανάγκες της χώρας ,βασισμένες  σε επιδημιολογικά δεδομένα ,ανά ειδικότητα και υγειονομική περιφέρεια.
Ο ΙΣΑ καταγγέλλει την «αμαρτωλή» διαδικασία, εκπόνησης του Χάρτη Υγείας  , που ανατέθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ,σε ιδιωτική εταιρία, έναντι μεγάλου τιμήματος και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί .
Το υπουργείο Υγείας μία μέρα πριν από την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου επιχειρεί να νομιμοποιήσει  μία παράτυπη διαδικασία  που δίνει «διαβατήριο» για το πουθενά στους νέους γιατρούς και εμπαίζει τους ιατρικούς φορείς  και τους νέους συναδέλφους τους οποίους αγνόησε προκλητικά στην σύνταξη  του νομοσχεδίου.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                               ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *