Ηράκλειο. Στα “σκαριά” Ιατρείο και Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπό ίδρυση βρίσκεται ο σύλλογος με την επωνυμία «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Τα μέλη του έχουν προτάξει ως στόχο τη δημιουργία ενός Ιατρείου και ενός Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν καμία θεσμική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ανασφάλιστοι), καθώς και κάθε δυνατή στήριξη για την προάσπιση και την προαγωγή της υγείας τους.

Για το σκοπό αυτό η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου βρίσκεται σε επαφές διερεύνησης δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τόπου μας, όπως είναι η Εκκλησία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις, καθώς και με κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο επιθυμεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην ευόδωση του έργου αυτού.

Το δίκτυο, με ανοιχτή επιστολή του σε συλλόγους της πόλης, τους σχετικούς με τα επαγγέλματα υγείας και κοινωνικής φροντίδας, αναφέρει «αποσκοπούμε αφενός στη γνωστοποίηση του υπό ίδρυση Συλλόγου μας, αφετέρου στο κάλεσμα μελών, φίλων, υποστηρικτών και, κυρίως, εθελοντών, τόσο από το χώρο των λειτουργών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, όσο και από τους υπόλοιπους χώρους και το γενικό πληθυσμό.

Καμία συμβολή, όσο περιορισμένη και αν είναι δεν είναι αμελητέα. Το εγχείρημα είναι μεγάλο και δύ- σκολο, αλλά, συνάμα, είναι και ένα ελάχιστο πεδίο να προσμετρήσουμε την ανθρωπιά μας, να διδάξουμε ήθος και αλληλεγγύη και να αθωωθούμε απέναντι στα παιδιά μας και τους επερχόμενους καιρούς».

Ήδη, η ανταπόκριση που έχουν από γιατρούς και επαγγελματίες του χώρου της υγείας είναι εντυπωσιακή, όπως και από ανθρώπους που επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα μέλη του δικτύου που εκτιμούν ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά και υπάρξει καλός συντονισμός, το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο θα λειτουργήσει σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να απευθύνεται κανείς στo τηλέφωνo της Ομάδας Γραμματειακής Υποστήριξης του Συλλόγου (σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων): 2810-287814

Συνάντηση για το θέμα θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 6 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

http://cretalive.gr/new/72750/crete/Sta_skaria_Iatreio_kai_Farmakeio_Koinonikis_Allilegguis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *