Νέα από Αρκαδία. Συνεχώς μεταξεταστέοι

Εάν το διακύβευμα δεν ήταν το μέλλον της πόλης, θα μπορούσαμε να γελάσουμε βλέποντας μεγάλους ανθρώπους να παριστάνουν σχολιαρόπαιδα με κοντά παντελονάκια. Πώς αλλιώς μπορούμε να περιγράψουμε τις δηλώσεις κάποιων εκ  της δημοτικής ενότητας Τρίπολης, αλλά και άλλων  σημαινόντων  δημοτικών συμβούλων, να εκφράζουν  αδυναμία εφαρμογής των όσων ψηφίζονται στα δημοτικά συμβούλια αυτού του δήμου. Κυρίως αυτών που σχετίζονται με το ωράριο της μουσικής, την έκταση που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα έξω από τα καταστήματα, το «άπλωμα» των περιπτέρων καθώς  και τις κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη τήρησης της κανονιστικής απόφασης που θα ψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τι να πει κανείς για δημοτικούς συμβούλους που ψηφίζουν μεν στο δημοτικό συμβούλιο τις αποφάσεις αυτές, όμως κατ ιδίαν συμβουλεύουν τους καταστηματάρχες στην άρνηση και ανυπακοή.  Τι είναι ο ακούραστος ακτιβισμός με το «όχι» σε όλα κάποιων δημοτικών συμβούλων,  εκτός από θεατρικά σκετς σχολικού επιπέδου, τα οποία προκαλούν εντυπώσεις χωρίς νόημα;

Οι παλίμπαιδες της πολιτικής προσπαθούν να  δικαιολογηθούν με τις ανικανότητές τους στην εφαρμογή των όσων αποφασίζουν και ψηφίζουν, να εντυπωσιάσουν με λεκτικές ακροβασίες αποφασιστικότητας ένα αδιάφορο  κοινό την ώρα που ο δήμος  χρειάζεται σοβαρές προτάσεις και ανατρεπτικές πολιτικές, εφαρμόσιμες άμεσα, χωρίς δικαιολογίες.  Οι περισσότεροι δεν τολμούν,  λουφάζουν, θέλοντας, προφανώς, να διατηρήσουν φιλίες για πολιτική και μόνο  εκμετάλλευση.  Παλιές πρακτικές που δυστυχώς δεν έπαυσαν να υπάρχουν και εξακολουθούν να μας καταδυναστεύουν.

Γι αυτό και όσο περνάει ο καιρός φαίνεται το μέγεθος της ανικανότητας,  την οποία η πλειονότητα δημοτικών συμβούλων   επέδειξε, διαχρονικά,  στην πορεία του χρόνου. Ούτε μια πλατεία κι ένα δρόμο της προκοπής δεν κατορθώσαμε να έχουμε, όταν σε άλλους δήμους συντελέστηκε κοσμογονία με τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Αντί να φανούν σοβαροί και χρήσιμοι, δημοτικοί εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα επέμειναν να επιβάλουν τη δική τους νοοτροπία πάνω στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα, όμως, εκδικείται – τους βρίσκει μετεξεταστέους συνεχώς.

 

 

 

Αδιαφόρησαν

Απελπιστική η κατάσταση για μια ακόμη φορά στη χθεσινή εορτή των Τριών Ιεραρχών. Ούτε μια εκκλησία δεν κατόρθωσαν να γεμίσουν οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους στον Αγιο Δημήτριο, όπου και ο επίσημος εορτασμός στην πόλη. Ηχηρή η απουσία των καθηγητών, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που προτίμησαν ως φαίνεται το κρεβάτι από τον εκκλησιασμό. Τα ίδια και στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου, στο Πνευματικό Κέντρο. Κι εδώ  προχειρότητες και αδιαφορία περί την οργάνωση, σε μια  σημαντική κατά τα άλλα ομιλία της κ. Χριστίνας Κουλούρη, καθηγήτριας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου  με θέμα:  «Η Ελληνική Παιδεία από την Οθωμανική Κυριαρχία στο Ανεξάρτητο Κράτος».

Φ. Κουβέλης

Την Τρίπολη επισκέπτεται ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος την Τρίτη  31/01/2012.  Θα έχει συναντήσεις με τη δημοτική και περιφερειακή αρχή καθώς και με εκπροσώπους  φορέων και συλλόγων της πόλης. Το βράδυ στις 8.30  θα μιλήσει Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου με θέμα : «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την έξοδο από την κρίση» .

Προσυμπτωματικός έλεγχος

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη το δωρεάν πρόγραμμα πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με αυτό και για μια εβδομάδας διενεργήθηκε  σε σαράντα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Παναρκαδικό νοσοκομείο, δωρεάν και χωρίς ραντεβού, τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες.

Τα αδέσποτα

Μάστιγα για την πόλη έχουν καταντήσει αγέλες αδέσποτων σκύλων που λυμαίνονται την πόλη στα πιο κεντριά της σημεία.  Προ ημερών μάλιστα,  επιτέθηκαν και δάγκωσαν ένα  μικρό παιδί, προξενώντας του σοβαρά τραύματα. Αν δεν κάνουμε λάθος, από το δήμο έχει οριστεί υπεύθυνος για την περισυλλογή αυτών των ζώων, αλλά από ό,τι φαίνεται η υπευθυνότητα του εν λόγω φθάνει ως τα όρια του σπιτιού του. Από κει και μετά,  πέρα βρέχει.

Διόδια

Αύξηση των διοδίων από τα μεσάνυχτα της χθες έχει ανακοινώσει  η  Κοινοπραξία «Μορέας», σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησής του στον  αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» με τις  χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Γέφυρας Μάναρη να ορίζονται για μεν  τα δίκυκλα και τρίκυκλα σε 1,80 € (από 1,70 €) στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 1,70 € (από 1,60€) στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,30 € (αμετάβλητα) στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
Τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,50 € (από 2,40 €) στα διόδια Σπαθοβουνίου, 2,40 € (από 2,30€), στα διόδια  της Νεστάνης και 1,90 € (όσο και πριν) στα διόδια της Ασέας.

Πρωτάθλημα ΜΠΡΙΤΖ

Πανελλαδικό Ανοικτό Πρωτάθλημα Αγωνιστικού ΜΠΡΙΤΖ με την επωνυμία «ARCADIA BRIDGE OPEN 2012» διοργανώνει o Σύλλογος Αντισφαίρισης Τρίπολης (Σ.Α.Τ).

Το τουρνουά προβλέπει 3ήμερο αγώνα ζευγών 4ης βαθμίδας, και θα διεξαχθεί στις 17-18-19 Φεβρουαρίου 2012 στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη (Κάψια Αρκαδίας). Έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης συνδιοργάνωσης με τον Όμιλο Αγωνιστικού ΜΠΡΙΤΖ Βουλιαγμένης-Γλυφάδας, που έγινε στις από 27 έως 30 Οκτωβρίου 2011, και η οποία μάλιστα θα καθιερωθεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Από τη νέα αθλητική διοργάνωση η Αρκαδία αναμένεται να προσελκύσει 150 αθλητές πολύ καλού επιπέδου, αλλά και πολλούς νεοφώτιστους μαθητές του υπέροχου Πνευματικού Αθλήματος του ΜΠΡΙΤΖ, από όλη την Ελλάδα.

Χαμογελάτε
– Tί είπε ο ένας τοίχος στον άλλο;

– Θα τα πούμε στην γωνία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *