Απογοητευτική η συνεργασία ασφαλιστικών-ΕΣΥ,από την απροθυμία των ασφαλισμένων

Προτιμούν τις ιδιωτικές κλινικές και όχι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ασφαλισμένοι στην ιδιωτική ασφάλιση, παρά την δυνατότητα που έχουν να κάνουν επιλογή και σε δημοσία νοσοκομεία, καθώς υπάρχει ενεργή εδώ και έξη μήνες συμφωνία συνεργασίας αρκετών ασφαλιστικών με το ΕΣΥ.
Ετσι μέσα στους έξη πρώτους μήνες εφαρμογής της συμφωνίας υπήρξαν μόνο 90 εισαγωγές σε νοσοκομεία του ΕΣΥ παρά το γεγονός ότι είχε εκτιμηθεί ότι θα λειτουργούσε θετικά για τις ασφαλιστικές ( μικρότερο κόστος ) και για το δημόσιο σύστημα υγείας ( νέα έσοδα ).
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ισοτιμία», επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας δεν είναι διαθέσιμα, ωστόσο, πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις, που ενεργοποιήθηκαν ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Βάσει εκτιμήσεων, οι συνολικές εισαγωγές για τον κλάδο δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 80 με 90. Που σημαίνει ότι, σε ημερήσια βάση, μόλις ένας ασθενής με ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο εισάγεται σε δημόσιο νοσοκομείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και εταιρείες που περιλαμβάνονται στις μεγαλύτερες του κλάδου Υγείας, μέχρι σήμερα δεν έχουν εισάγει σε δημόσια νοσοκομεία πάνω από 10 ασφαλισμένους της καθεμιά.
Σχολιάζοντας αυτά τα πενιχρά αποτελέσματα, στελέχη της αγοράς λένε ότι ο κλάδος βιάστηκε να καταλήξει σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας. To οποίο πιεζόταν ασφυκτικά από την τρόικα, να επιτύχει έως το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ των δημόσιων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών εταιρειών. Τονίζουν ότι, αν υπήρχε περισσότερος χρόνος, τότε η συμφωνία θα ήταν καλύτερη, και η συνεργασία με τα νοσοκομεία πιο ουσιαστική.

http://www.asfalisinet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *