Τα συσσίτια προ των πυλών στα σχολεία

Λίγο καιρό πριν, εκπαιδευτικοί της Αθήνας κατήγγειλαν το θλιβερό γεγονός της λιποθυμίας μαθητών μέσα στην τάξη λόγω ασιτίας, το οποίο είχαν σπεύσει κύκλοι του υπουργείου Παιδείας να χαρακτηρίσουν ως λαϊκίστικη προπαγάνδα.

Από τον λαϊκισμό και την προπαγάνδα όμως, όπως αναφέρει σχετικά και το protothema.gr, πολύ γρήγορα περάσαμε στην άλλη όχθη και το υπουργείο Παιδείας αναγκάζεται πλέον έστω και έμμεσα να παραδεχθεί την ύπαρξη του προβλήματος και σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης προχωρά στον σχεδιασμό συσσιτίων στα σχολεία από τη νέα χρονιά.

Επιστροφή λοιπόν στις συνήθειες των δεκαετιών του ’50 και του ’60, όταν το υπουργείο μοίραζε στους μικρούς μαθητές κίτρινο τυρί και γάλα για να υποστηρίξει την λειψή διατροφή των παιδιών!

Έτσι και σήμερα καθώς το φαινόμενο της «φτώχειας» των μαθητών παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις το υπουργείο Παιδείας που μέχρι πρότινος μιλούσε για φτηνή προπαγάνδα καθηγητών και δημοσιογράφων, αποφάσισε να μοιράζει κουπόνια σε μαθητές περιοχών, όπου κατοικούν ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες.
Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας μαθητής θα μπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυμό ή γάλα.

Έστω και αργά το υπουργείο αποφάσισε να κοιτάξει κατάματα ένα υπαρκτό πρόβλημα και αντί να αναλώνεται σε διαψεύσεις προχώρησε σε ένα πρώτο βήμα στήριξης των οικονομικά ασθενών οικογενειών που δυσκολεύονται πλέον να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ακόμη και αυτό το σχολικό κολατσιό.

Στο ίδιο μήκος κύματος καλό θα είναι να ευθυγραμμισθούν και κάποια άλλα υπουργεία έτσι ώστε να μην χάνονται ευρωπαϊκά κονδύλια όπως για παράδειγμα η περίπτωση των 10 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευθούν από την Κομισιόν για την διανομή φρούτων στους μαθητές των σχολείων. Ένα κονδύλι που τελικά έμεινε στα αζήτητα λόγω ανικανότητας κάποιων κρατικών λειτουργών.

One thought to “Τα συσσίτια προ των πυλών στα σχολεία”

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Γράφω για τον αρκαδικό ουρανό μας, παρατηρείστε φίλοι μου πόσα αεροπλάνα πετάνε και πως μερικά αφήνουν ίχνος από ψεκασμό. Αν είναι ιδέα μου, μακάρι… αλλά όταν τα “καυσαέρια” διακόπτονται τι σημαίνει αυτό; Το νερό μας έχει αυξημένα ποσοστά αλουμινίου και βαρίου και δεν νομίζω πως δεν έχετε και έναν συγγενή που να έχει καρκίνο ή να είχε… Γράψτε κάτι για αυτό… θα σας στείλω και πολλές φωτογραφίες που έχω τραβήξει. Δείτε εδώ: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/2011/11/blog-post_27.html Μακάρι οι φωτογραφίες μου αυτές να είναι κάτι που δεν πρέπει να ανησυχώ… Σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *