Κάδοι απορριμμάτων για…. βρέφη

Παρήγγειλαν ειδικούς κάδους εγκατάλειψης βρεφών, όπου η κάθε μητέρα αφήνει ανώνυμα το ανεπιθύμητο νεογνό, ώστε μετά οι αρμόδιοι να το περιθάλψουν και να το δώσουν σε ιδρύματα για υιοθεσία.

Από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, στη νότια Ρωσία, στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ τοποθετήθηκαν πέντε κάδοι εγκατάλειψης βρεφών. Οι τρεις εγκαταστάθηκαν στο Σότσι, το Νοβοροσίσκ και το Αρμαβίρ, ενώ έως το τέλος του ίδιου μήνα ήδη εγκαταλείφθηκε ένα βρέφος.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί κυρίως στην υγειονομική περίθαλψη των ανεπιθύμητων παιδιών, καθώς συνήθως πέθαιναν μέσα στα σκουπίδια όπου τα εγκατέλειπαν οι μητέρες τους, όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι υγείας στο Ria Novosti. Όπως τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Κρασνοντάρ, Elena Redko, το πρώτο παιδί που εγκαταλείφθηκε ήταν ένα κοριτσάκι, υγιέστατο, το οποίο παραδόθηκε στην Κοινωνική Πρόνοια.
Στη Ρωσία στο πρόγραμμα αυτό προβλέπεται να συμμετάσχουν οι σιβηρικές πόλεις Περμ, Τομσκ, Ομσκ, Νοβοσιμπίρσκ και η ευρωπαϊκή ρωσική πόλη Κιρόφ.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σεφερλή

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=461489&cid=5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *