Πράσινο φως από την Περιφέρεια για 25 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Σημαντική κοινωνική-ιατρική παρέμβαση για την προμήθεια 25 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών και μεγάλων ελλείψεων στο ΕΚΑΒ Κρήτης, δρομολογεί η Περιφέρεια του νησιού.

Ήδη από την Περιφέρεια, ύστερα από συνεννόηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και των στελεχών της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής έχει διατυπωθεί πρόταση για την δημοπράτηση του έργου : «Προμήθεια 25 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Κρήτης» με συνολικό προϋπολογισμό 1.750.000 ευρώ.

Το έργο προμήθειας των 25 ασθενοφόρων έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει προεγκριθεί από την Περιφέρεια. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε σήμερα την ηγεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Αθήνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

«Είναι χρέος μας να είμαστε αρωγοί στο Πολίτη και ιδιαίτερα σε αυτόν που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας. Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζει τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στο νησί και συμπαρίσταται στην κάλυψη βασικών αναγκών του και ιδιαίτερα στον τομέα της προμήθειας νέων σύγχρονων ασθενοφόρων για άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας αλλά και μεταφοράς ασθενών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι, δεν νοείται στις ημέρες μας να έχει ανάγκη ο Πολίτης και να μην υπάρχουν ασθενοφόρα ή να είναι χαλασμένα, και να αναγκάζονται συγγενείς ασθενών με πρόσθετο κίνδυνο να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία με αγροτικά και επιβατικά αυτοκίνητα.

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=57392&cid=3

One thought to “Πράσινο φως από την Περιφέρεια για 25 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Κρήτης”

  1. Ας μας πουν πρώτα με τι προσωπικό θα κινούνται αυτά τα ασθενοφόρα, δηλαδή χωρίς τις απαιτούμενες βάρδιες σε οδηγούς και διασώστες…
    Έχω δουλέψει επί μία δεκαετία σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Κρήτης, γνωρίζω από πρώτο χέρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.