«Δανείζουν» γιατρούς λόγω ελλείψεων

Ρεπορτάζ : Χριστίνα Νικόλα

Έναν ιδιαίτερο τρόπο εφηύρε το κράτος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ελλείψεις γιατρών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας.

Oι αρμόδιοι, αντί να προβούν σε προσλήψεις προσωπικού, αντίθετα έχουν κάνει «μπαλάκι» τους γιατρούς και τους μεταφέρουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Tο άκρως σοβαρό θέμα βγήκε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. ).

Ο πρόεδρος της  Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., κ. Δημήτρης Βαρνάβας, μιλώντας στη zougla.gr  τόνισε ότι «καλούνται να εφημερεύσουν γιατροί οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε το περιβάλλον και τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου, ούτε τις ανάγκες που έχει ο κάθε ασθενείς».

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο υπουργείο Υγείας και καλείτε να την υλοποιήσει ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Ειδικότερα, αφορά καρδιολόγους οι όποιοι υποχρεούνται να κάνουν εφημερίες στα άλλα δύο Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

«Αυτή η διαδικασία δε νομιμοποιείται, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη και εάν πραγματοποιηθεί υπάρχει το ενδεχόμενο και να παρέμβει εισαγγελέας» αναφέρει ο κ. Βαρνάβας, επισημαίνοντας ότι με τη διαδικασία αυτή ουσιαστικά μπαίνει μπροστά  το σχέδιο για υποβάθμιση και μελλοντική κατάργηση του «Παίδων Πεντέλης», που είναι ένα νοσοκομείο με σοβαρότατο ρόλο στην περίθαλψη των παιδιών των βορείων προαστίων και της ανατολικής Αττικής, στην οποία δεν υπάρχει κανένα άλλο νοσοκομείο (ούτε ενηλίκων).

Εκτός αυτού υπογραμμίζει ότι ο διοικητής νομικά και διαδικαστικά δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν άμεσα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σταματήσει τις συγκεκριμένες απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ενέργειες.

Ο κ. Βαρνάβας τόνισε ότι ο Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.  θα πραγματοποιήσει μια σειρά κινητοποιήσεων θέλοντας έτσι, με αφορμή το εν λόγω γεγονός, να αφυπνίσει τη κοινωνία για τη γενικότερη άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο πολύ ευαίσθητο χώρο  της υγείας.

«Θα ξεκινήσουμε μια σειρά από κινητοποιήσεις που θα έχουν σκοπό να αφυπνιστούν  οι ανώτεροι άρχοντες και να μας καταλάβουν , να αλλάξουν τα πράγματα στην υγεία, να ακούσουν τα αιτήματα μας που αφορούν από τη μη καταβολή δεδουλευμένων στο ιατρικό προσωπικό μέχρι τις άσχημες συνθήκες στα νοσοκομεία . Από τις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι δράσεις μας ,συγκεκριμένα  θα μπλοκάρουμε το διοικητικό προσωπικό και τα ταμεία των νοσοκομείων» κατέληξε.

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *