Νέα Ιατρική Κίνηση (Ν.Ι.ΚΙ.) Π.Ι.Σ. Διακήρυξη αρχών

Η συσσώρευση χρόνιων προβλημάτων στο χώρο της υγείας και η συνεχής υποχώρηση των ιατρικών ενδιαφερόντων έναντι των σχεδιαζόμενων πολιτικών της υγείας τις τελευταίες δεκαετίες, επιβάλλει την ανανέωση των μεθόδων, των στόχων, της έκφρασης και των προσώπων που εκπροσωπούν συλλογικά τον ιατρικό κόσμο. Η αποκατάσταση του κύρους του κλάδου μας έναντι της κοινωνίας, της πολιτείας και των ευρωπαίων συναδέλφων μας, προβάλλει ως έργο πρώτης προτεραιότητας, αλλά και μέγιστης δυσκολίας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, λόγω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει αυτή στη ζωή των Ελλήνων.

Ο ΠΙΣ, ως κορυφαίος εκφραστής του ιατρικού κόσμου, οφείλει να αναχθεί σε ταγό της ελληνικής κοινωνίας ανανεώνοντας την δράση του και ξεπερνώντας τον σωματειακό ρόλο τον οποίο θα πρέπει να απεκδυθεί, ώστε απεγκλωβισμένος από καταστάσεις του παρελθόντος και απογαλακτισμένος από κομματικούς σχεδιασμούς, να προχωρήσει με προοπτική στην χωρίς δογματισμούς ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας. Πιστεύουμε ότι για να συμβεί αυτό, νέες δυνάμεις θα πρέπει να καθοδηγήσουν τη δράση του στο μέλλον με εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό της λειτουργίας του, με διαφάνεια και απολογισμό. Η έλλειψη στρατηγικής που αντανακλά καθημερινά σε άτακτες έναντι τακτικών κινήσεων με την πεπατημένη παλαιοσυνδικαλιστική τακτική του χρονίως μηδενικού αποτελέσματος, οφείλει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό. Χρειαζόμαστε ένα σαφή σχεδιασμό για την υγεία ολοκληρωμένο, που συστηματικά να προωθείται με σύγχρονες μεθόδους lobbying, ενώ παράλληλα οι επιμέρους δράσεις στα καθημερινά προβλήματα θα πρέπει να συναρτώνται με το βασικό σχεδιασμό. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει ριζικά η σημερινή έκφραση μας που περιορίζει το ρόλο μας στη συνδικαλιστική διεκδίκηση που στο όνομα του παρελθόντος θυσιάζει το μέλλον.

Υπό αυτές τις βασικές αρχές που μπορούν να βρουν εφαρμογή μόνο στα πλαίσια μιας ελεύθερης κοινωνίας και οικονομίας, σας καλούμε εφόσον συμφωνείτε, να συμμετέχετε ώστε από κοινού να συγκροτήσουμε το αντίστοιχο σχέδιο δράσης.

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας – Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου – Παπανδρούδης Ανδρέας

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης – Εξαδάκτυλος Αθανάσιος

Ιατρικός Σύλλογος Θηβών – Πρωτόπαππα Φιλιώ

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας – Καρδαράς Κωνσταντίνος

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας – Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας – Μαστοράκου Άννα

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά – Ανεμοδουρά Βαρβάρα

Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας – Μπερεδήμας Παναγιώτης

Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων – Πέτρου Γεώργιος

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας – Αναγνωστόπουλος Λεωνίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *