Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Προς τον Πρόεδρο & το ΔΣ του ΕΤΑΑ

Πειραιάς, 20-1-2012
Α.Π.   365

Προς
τον Πρόεδρο &  το ΔΣ του ΕΤΑΑ

•    Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ζητά άμεσα να διευθετηθεί το θέμα των οφειλών του Ταμείου προς ιατρούς,  εργαστήρια και Κλινικές,  τα οποία αντιστοιχούν σε οφειλές ετών, διότι αφενός παρακρατάτε τα χρήματα κάνοντας βιώσιμη την Τράπεζα, στην οποία τα καταθέτετε,  ενώ αφετέρου καθιστάτε μη βιώσιμους και «επαίτες» τους ιατρούς,  είτε ως χρήστες,  είτε ως παρόχους υπηρεσιών υγείας.
•    Σας γνωρίζουμε,  ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε την επιβολή προστίμων επί των εισφορών,  όταν αυτές δεν καταβάλλονται εμπροθέσμως από τους ιατρούς-μέλη μας,  ενώ εσείς καταστρατηγείτε συστηματικά την ισχύουσα νομοθεσία με πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής των οφειλών σας.
•    Ζητάμε να μεριμνήσετε άμεσα για τις εικόνες ντροπής που δημιουργούν οι πολύωρες αναμονές των ασφαλισμένων ιατρών στα γραφεία του Ταμείου,  προκειμένου να θεωρήσουν βιβλιάρια ασθενείας,  να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα ή κωδικό για πληρωμή εισφορών κλπ.,  διότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εργασία τους.
•    Έχουμε αναφορές από ιατρούς-μέλη μας ότι τους ζητάτε πιστοποιητικά εργασίας ακόμα και προ 30 ετών,  προκειμένου να ενημερωθούν οι φάκελοι από τους ίδιους.  Αυτό είναι δική σας υποχρέωση.  Οι ιατροί έχουν ήδη καταβάλει τις εισφορές τους είτε ως έμμισθοι,  είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες και έχουν πάρει επανειλημμένα ασφαλιστική ενημερότητα.
•    Ζητάμε να μας γνωρίσετε τί ποσά έχετε εισπράξει από εργοδοτικές εισφορές,  τόσο από Ιδιωτικά Ιατρικά Ιδρύματα,  όσο και από τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία.

Είναι υποχρέωσή σας να επιλύσετε τα προβλήματα,  τα οποία είναι χρόνια και αυξανόμενα.  Αν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν διευθετηθούν,  θα εξαναγκαστούμε να προχωρήσουμε στα νόμιμα μέτρα για να υπερασπιστούμε τους ιατρούς  και τις οικογένειές τους  ως ασθενείς και τους ιατρούς ως εργαζόμενους  που παρέχουν υπηρεσίες υγείας.  Δεν μπορούμε να ανεχθούμε πλέον καμμία καθυστέρηση ή δικαιολογία.

Σημειωτέον δε,  ότι για να επικοινωνήσει κανείς μαζί σας,  αλλά και με τις Υπηρεσίες ή τις Αντιπροσωπείες του Ταμείου πρέπει να προσπαθεί επί  μέρες.  Διερωτώμεθα,  μήπως η αδυναμία αυτή οφείλετε σε αλλαγή  των τηλεφωνικών σας γραμμών,  ώστε να μας γνωρίσετε τις  καινούργιες ;

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ                                                ΣΑΡΩΦ  ΠΑΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *