Τρίπολη. Η παγωνιά βασιλεύει στο Ψυχιατρείο! Κινδυνεύουν οι άρρωστοι!

Με βαριά ρούχα, διπλές και τριπλές κουβέρτες κοιμούνται τα βράδια οι ασθενείς στο Ψυχιατρείο αφού το υπουργείο έκοψε τον προϋπολογισμό για θέρμανση, διατροφή και φάρμακα από 4.100.000 ευρώ που ήταν πέρυσι στα 2.800.000.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στην «Α» ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Μάριος Τυροβολάς, ήδη με τον περυσινό προϋπολογισμό και οι ασθενείς κρυώνανε, ενώ οι ελλείψεις που είχαν στη διατροφή με το φετινό μειωμένο προϋπολογισμό αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο. Τόνισε, δε, ότι με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Τρίπολη ανησυχούν για τους ασθενείς οι οποίοι με τα φάρμακα που παίρνουν και τις παθήσεις που έχουν είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στο κρύο. Τα καλοριφέρ ανάβουνμόνο από  6.30 με 10.00 το πρωί και 4.0 με 7.00 το απόγευμα, ενώ μετά και την έκταση που πήρε το θέμα ο θερμαστής για τις μέρες αυτές που κάνει πολύ κρύο, δήλωσε πως θα το ανάβει και δύο ώρες τη νύχτα.

Να σημειωθεί ότι το Ψυχιατρείο εξυπηρετεί στο τμήμα χρονίων ασθενών 100 κρεβάτια διακινούμενων και 107 μόνιμους ένοικους στους ξενώνες, ενώ δέχεται κάθε χρόνο 800 εισαγωγές.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Τυροβολά στην εκπομπή Πρωϊνή  Ενημέρωσης της ΝΕΤ και στον δημοσιογράφο Νίκο Θεοδωράκη, κάνοντας κλικ στον  σύνδεσμο  που ακολουθεί:  http://www.ert.gr/webtv/

Πηγή.http://www.aixmh.gr/

One thought to “Τρίπολη. Η παγωνιά βασιλεύει στο Ψυχιατρείο! Κινδυνεύουν οι άρρωστοι!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *