Νέα από Αρκαδία. Η κορύφωση του δράματος

Δυο χρόνια και κάτι μετά τις τελευταίες εκλογές, μάταια περιμένουμε να δούμε σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας , ενώ καθημερινά ο δρόμος προς την καταστροφή ανοίγει ολοένα και περισσότερο.
Ακόμη στέκουμε αμήχανοι εμπρός σε αυτήν τη νέα κατάσταση, που διαδέχθηκε την εποχή της μεγάλης αυταπάτης και των φθηνών δανεικών. Ο,τι ζούμε τους τελευταίους μήνες, δεν είναι παρά η κορύφωση του δράματος, μετά από έναν πρόλογο, ένα πυκνό και κάπως βίαιο προοίμιο, που το ζήσαμε κάπως σαν αυτόν τον φρικτό πονοκέφαλο ύστερα από ένα κακό μεθύσι – δέκα χρόνια μεθύσι –  και κάπως σαν σοκ, ύστερα από μια σκληρή σύγκρουση του ανυποψίαστου με τη σκληρή πραγματικότητα.
Κάπως έτσι διατρέξαμε όλους αυτούς τους μήνες: πρώτα τον μετεωρισμό της νέας κυβέρνησης από το μοιραίο «λεφτά υπάρχουν» στο πονηρό «δεν υπάρχει σάλιο», από την ελπίδα της αναζωογόνησης  και τις υποσχέσεις για ανάπτυξη, ως την εκούσια παράδοση στην προστασία του πρόθυμου ΔΝΤ και της απρόθυμης- μα πόσο απρόθυμης- Ευρώπης.  Και παράλληλα, από  τις πρώτες μάχες του Μνημονίου, στις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, στη θεσμοθέτηση του νέου ασφαλιστικού και των αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία, έως τη σύγκρουση με τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, μέσα από  μάχες  οι οποίες πέρασαν με αντίσταση μικρότερη από εκείνη που αντιτάσσει το βούτυρο στο μαχαίρι.

Για να καταλήξουμε  στο κίνημα του «δεν πληρώνω» και στο ξεχαρβάλωνα του κέντρου της Αθήνας από τις απίστευτες βιαιότητες,  ως  την εξαφάνιση από προσώπου γης των εκλεκτών του λαού στο Κοινοβούλιο,  ακόμα και από καθαρά κοινωνικές εκδηλώσεις,  με γιαουρτώματα και απίστευτες αποδοκιμασίες, που όμοιές τους ουδενός η φαντασία είχε ποτέ συλλάβει.
Αυτός  ο πρώτος κύκλος, το προοίμιο, φαίνεται πως κλείνει. Η αναμενόμενη, με κομμένη την ανάσα, μάχη που δίνεται για το PSΙ και τη νέα δανειακή σύμβαση και οι επερχόμενες, οσονούπω εκλογές, τον Απρίλιο, σηματοδοτούν την είσοδο σ΄ έναν νέο κύκλο. Από Απρίλιο, λοιπόν, νέον έργον. Και προσπαθούμε να μαντέψουμε αν θα είναι ένα κοινωνικό έπος, ή ένα σκοτεινό, βιβλικό δράμα, που θα μας καταστρέψει.

Πίττα Περιφέρειας

Την πίττα του έκοψε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρία, παρουσία του Αρχιμανδρίτου της Μητρόπολης π. Θεόκλητου Αθανασόπουλου. Το φλουρί έπεσε στον γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου κ. Λάμπρο Μπούκλη, που αντιστοιχούσε στο δίτομο έργο του Σαράντου Καργάκου «Ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης», προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Δεματοποιητές

Αναγκαίο κακό χαρακτήρισε τους δεματοποιητές ο Περιφερειάρχης, οι οποίοι δεν ήταν επιλογή του, αλλά τους κληρονόμησε  από τους προκατόχους του και θα χρησιμοποιηθούν για ένα μικρό διάστημα και στην Αρκαδία, δεδομένου ότι τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι χωματερές. Ανακοίνωσε δε πως εντός του επόμενου 15θημέρου θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την υπαγωγή των πρωτευουσών των νομών στο πρόγραμμα της διαλογής στην πηγή. Προηγουμένως ο Γραμματέας του ΠΣ κ. Μπούκλης, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους που έχουν τοποθετηθεί οι δεματοποιητές  με την συνεχή μόλυνση των υπέργειων και υπόγειων στρωμάτων.

Κούλης Γρηγοράκος

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου νοσηλευόταν εδώ και πενήντα μέρες, μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 25 Νοεμβρίου 2011,  άφησε την τελευταία του πνοή, χθες το πρωί στις 6.30 ο Κούλης Γρηγοράκος, αστυνομικός και πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης,  επί δημαρχίας Κοτσιάνη, πατέρας δυο παιδιών. Η κηδεία του έγινε  στις 3.00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, σε βαρύ κλίμα  και ο ενταφιασμός στο Κοιμητήριο Αγίας Τριάδας.

Εργαστηριακοί γιατροί

Την Κυριακή 15/01/2012 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης συναντήθηκαν εκ νέου οι εργαστηριακοί ιατροί της περιφέρειας Πελοποννήσου όπου υπέγραψαν το καταστατικό για την ίδρυση της «Ένωσης Εργαστηριακών Ιατρών Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Ιατρών κ. Πλακιώτης καθώς και οι αντιπρόεδροι κ.κ Καλαμάρη και Κλεινάκης και ο Γ.Γ  κ. Κραμποβίτης. Οι ιατροί επιμένουν ότι αν δεν μπουν δίκαιοι και σωστοί κανόνες λειτουργίας στον ΕΟΠΥΥ από την αρχή της λειτουργίας του, πολύ σύντομα ο νέος ασφαλιστικός φορέας θα αδυνατεί να εκπληρώσει το προορισμό του και βέβαια θα μείνουν εννέα εκατομμύρια πολίτες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Στη συνάντηση αυτή  επισημάνθηκε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι εργαστηριακοί ιατροί που χωρίς να έχουν υπογράψει καμία σύμβαση, χωρίς να γνωρίζουν επίσημα τους όρους και τους κανόνες συνεργασίας τους με τον καινούργιο ασφαλιστικό φορέα καλούνται να δέχονται παραπεμπτικά του. Κατέστη δε σαφές ότι κανένας ιατρός δεν υποχρεώνεται να δέχεται εντολές από οποιονδήποτε φορέα με τον οποίο δεν τον δεσμεύει καμία νόμιμη και γραπτή σύμβαση.

Σε ετοιμότητα

Η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Αρκαδίας συνεχίζει τη δράση της για την προστασία των πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και για να αποφευχθεί η διακοπή του ρεύματος.

Δηλώνει πως είναι  σε ετοιμότητα και εγρήγορση στην περίπτωση που υπάρξουν από τη ΔΕΗ διακοπές σύνδεσης σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι και μεριμνά για την άμεση επανασύνδεση.  Προχθές δε Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στις 11 το πρωί, διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  στα  Γραφεία  της  ΔΕΗ  (Λυκούργου & Ναυαρίνου) στην Τρίπολη.

Χαμογελάτε

Δυο ξανθές βρίσκονται απέναντι στις όχθες ενός ποταμού. Φωνάζει η μια στην άλλη:
– Πώς έρχομαι στην άλλη πλευρά;
Εκείνη  απαντά:
– HELLOΟΟ, είσαι στην άλλη πλευρά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *