Ελεύθερο ωράριο στα φαρμακεία

Ελεύθερο ωράριο στα φαρμακεία

Το ωράριο των φαρμακείων απελευθερώνεται με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα φαρμακεία δεν θα συμμορφώνονται με το ωράριο που εφαρμόζουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι.
Ελεύθερο ωράριο στα φαρμακεία

Τις διευκρινίσεις σχετικά με την τροπολογία έδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι με την τροπολογία αυτή «διευκολύνεται η εφαρμογή της υφιστάμενης Υπουργικής Απόφασης που δίνει το δικαίωμα σε όσους φαρμακοποιούς επιθυμούν να λειτουργούν με δική τους βούληση πέραν του νομίμου ωραρίου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία «φαρμακοποιοί οι οποίοι, κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζομένου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη. Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζομένου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».

Πάντως στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας τονίζεται κατηγορηματικά, ότι «φαρμακοποιός ο οποίος θα επιθυμεί να λειτουργεί πέραν του νομίμου ωραρίου, οφείλει να συμμορφώνεται με το ωράριο (εφημερίες, διημερεύσεις) που εφαρμόζουν οι κατά τόπους φαρμακευτικοί σύλλογοι. Σε καμία περίπτωση κανείς δεν θα λειτουργεί εκτός του νόμιμου πλαισίου».

Τέλος, επισημαίνεται ότι το υπουργείο Υγείας θα εντείνει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της ορθής εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης.

http://www.ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *