ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. Η επιστολή της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. προς τον ΕΟΠΥΥ.δεν εκφράζει τον σύνδεσμό μας.


Αθήνα, 19.1.2012

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την από 17.1.2012 (και όχι όπως προφανώς εκ παραδρομής έχει γραφτεί 2011) επιστολή της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. προς τον ΕΟΠΥΥ και άλλους φορείς με την οποία το ΔΣ της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. δήθεν «ομόφωνα κατά πλειοψηφία» (όπως επί λέξει αναφέρει) αποφάσισε να προβάλλει λόγους περί επιβολής ορίων και περιορισμών στην λειτουργία των διαγνωστικών εργαστηρίων. Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς την συμμετοχή εκπροσώπων μας και εν αγνοία μας. Σε κάθε περίπτωση δεν εκφράζει τον Σύνδεσμό μας.
Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής έχουμε να επισημάνουμε καταρχάς την αντιφατικότητα της.  Από την μια επικαλείται την προκλητή ζήτηση και από την άλλη κάποια εκ των μελών του Δ.Σ της ΠΟΣΙΠΥ προτείνουν επί της ουσίας τη διατήρηση του ίδιου επιπέδου ζήτησης, αφού επιθυμούν την επιβολή plafond  ανά πάροχο στα ίδια ή  και σε μεγαλύτερα ακόμα επίπεδα από τα υφιστάμενα, δηλαδή στην διαιώνιση της κατάστασης που καταγγέλλουν.
Με άλλα λόγια σύμφωνα με το σκεπτικό αυτών των συναδέλφων η ζήτηση είναι ή δεν είναι επίπλαστη ανάλογα με τον πάροχο που την εξυπηρετεί.
Ως εκ τούτου το Δ.Σ του ΠΑΣΙΔΙΚ δεν μπορεί να παραμείνει και να εγκλωβιστεί σε προτάσεις και λογικές βραχυπρόθεσμων μικροσυμφερόντων.
Για το λόγο αυτό οι θέσεις μας είναι απλές και ξεκάθαρες.
•    Η προκλητή ζήτηση ελέγχεται μόνο με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την εφαρμογή δεικτών συνταγογράφησης ανά ειδικότητα και ανά εξέταση όπως ισχύει σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη.
•    Ο ασφαλισμένος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής του ιατρού, του εργαστηρίου, του Διαγνωστικού Κέντρου από το οποίο επιθυμεί να λάβει τις ιατρικές υπηρεσίες του.
•    Προαπαιτούμενο επιβίωσης για όλους τους πάροχους υπηρεσιών υγείας, δεν μπορεί να είναι η διασφάλιση του εισοδήματος μας από το Κράτος, αλλά η ποιότητα των παρεχομένων μας υπηρεσιών.
Συνεπώς οι λογικές προώθησης συντεχνιακών συμφερόντων μέσω εντυπωσιασμού και ευφυολογημάτων δεν εξυπηρετούν ούτε το εθνικό συμφέρον, ούτε τους ασφαλισμένους, ούτε τον κλάδο των ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                 Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                      Βιοχημικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *