Νέα από Αρκαδία.Καλή αρχή

 

Σημαντικά για την πόλη και το μέλλον της, τα έργα ανάπλασης της πλατείας Πετρινού που εδώ και λίγες μέρες μπήκαν στις ράγες της υλοποίησης.  Ο καινούργιος χρόνος για τους κατοίκους της Τρίπολης και όχι μόνο  , όπως αποδεικνύεται  μπαίνει με το «δεξί» και με την ελπίδα το ερχόμενο καλοκαίρι κάτι να έχει αλλάξει στην αισθητική της πόλης ώστε  να δώσει σε όλους ένα αίσθημα σιγουριάς και να μας βγάλει από τη μιζέρια και την κακομοιριά μας. Προβλέπεται να ακολουθήσει η δημοπράτηση των κεντρικών οδικών αξόνων Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη, μετά των καθέτων προς αυτούς, δεδομένου πως η πρώτη ύλη των μελετών και εντάξεων σε αναπτυξιακά προγράμματα είναι δεδομένη από καιρό  και δεν απομένει παρά μόνο η δημοπράτησή τους.

Η σημαντικότητα των έργων αυτών αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς πραγματοποιούνται σε ένα βεβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον, και έπειτα από σοβαρές και επίπονες προσπάθειες την προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία εκτός από την καθόλα αρνητική αντιπολίτευση, είχε να αντιμετωπίσει και ενδοπαραταξιακές ασυμφωνίες που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ταχεία υλοποίηση πολλών από τα έργα που σχεδιάστηκαν. Γι αυτό και η πολυπλοκότητα των όσων προηγήθηκαν μέχρι να φθάσουμε στη σημερινή ευχάριστη στιγμή έναρξης των έργων, γίνεται προφανής από όλο αυτό το πλέγμα επαφών και συνεννοήσεων που έπρεπε να προηγηθούν και να συναντηθούν σε ένα σημείο ισορροπίας. Το Τριπολίτικο πάζλ απαίτησε, όπως έχουμε αναφέρει τα τελευταία χρόνια, ψυχραιμία, ενότητα και κυρίως σταθερότητα επιλογών.

Όλα τα άλλα, τα οργισμένα, πραγματικά ή δήθεν, είναι για τους εύκολους, παραπέμπουν σε λαϊκιστές της κακιάς ώρας, που πηδάνε από τη μια κατάσταση στην άλλη, χωρίς αίσθηση ευθύνης για το παρόν, μήτε για το μέλλον της πόλης και των πολιτών της.

Η συνετή ηγεσία, αυτή που πραγματικά παλεύει για το καλό του τόπου, είναι η υπομένουσα ηγεσία, αυτή που δεν μπορεί παρά να επιμένει, με νύχια και με δόντια, για τν ανάδειξη της πόλης.

 

 

 

Εκδηλώσεις Πανεπιστημίου

Μια σειρά πολυθεματικών εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και ερασιτεχνικών συλλόγων, πρόκειται να υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα μετά από πρόταση της επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Ν. Σερεμετάκη.
Μάλιστα, συμφωνήθηκε, όπως εντός  του Ιανουαρίου υπάρξει συνάντηση ώστε να συζητηθεί η πρώτη σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Γεύση και μνήμη». Η πιλοτική αυτή δράση του Προγράμματος, θα  αναπτυχθεί στη συνέχεια και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα πάντα του Πανεπιστήμιου και σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους Φορείς.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Καθημερινός Πολιτισμός» του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου που  θεσμοθετήθηκε πρόσφατα  με απόφαση της Συγκλήτου . Βασικός στόχος του Προγράμματος αυτού είναι  η δημιουργία καινοτόμων δράσεων και  διαλόγων μεταξύ Πανεπιστημίου και Κοινωνίας. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, Φορείς και Οργανισμούς και φιλοδοξεί να αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου

Επίσκεψη στο μοναστήρι  της Λουκούς, στο Αστρος πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο,14/1/2012, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.  Ακολούθως πέρασε από τον  Αγιο Ανδρέα όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μ. Σκαντζός,  στο σημείο όπου χτίζεται ο νέος ναός του χωριού και  ο οποίος θα αφιερωθεί στον Αγιο Νεκτάριο , ενώ ο Αρχιεπίσκοπος υποσχέθηκε πως αν μπορεί θα βρίσκεται στα εγκαίνιά του. Τελικός προορισμός υπήρξε το Λεωνίδιο.

Στάθμευση

Το πρόβλημα της στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης οξύνεται καθημερινά, γίνεται δε πιο πιεστικό μετά το κλείσιμο της Εθνικής Αντίστασης για την ανάπλαση της πλατείας Πετρινού.   Θα μεγαλώσει επίσης  ευθύς ως κλείσει και η Τάσου Σεχιώτη, μελλοντικά, με την ανάπλασή της. Γι αυτό και ο δήμος εδώ και καιρό  ζήτησε από τους δημότες που διαθέτουν προς ενοικίαση οικόπεδα για δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης να το δηλώσουν στο δήμο. Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πλέον γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών, ώστε να επιλεγούν τα πλέον κατάλληλα.  Όλα αυτά αποτελούν προσωρινή λύση, καθώς, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχοι κ. Καρλή, ο δήμος προσανατολίζεται στη δημιουργία υπόγειου πάρκιγκ, με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Προληπτικός έλεγχος

Ο Δήμος Γορτυνίας στα πλαίσια της  υλοποίησης του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας» ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 23/01/2012 θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας η εξέταση γυναικών 25-65 ετών με τη δοκιμασία «τεστ Παπανικολάου».  Γι αυτό και παρακαλεί τις
δημότισσες να ανταποκριθούν στη πρόσκληση αυτή,  γιατί η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές και ο προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μια αξιόπιστη και αποτελεσματική διαγνωστική διαδικασία.

Χαμογελάτε

Δυο ξανθές είναι ανεβασμένες πάνω σ’ ένα δέντρο και με ένα διπλό πριόνι προσπαθούν να κόψουν τον κορμό. Περνάει μια γιαγιά και τους λέει:
-Κορίτσια τι κάνετε;  Αν συνεχίσετε έτσι σε λίγο θα γκρεμοτσακιστείτε!
-Αντε καλέ γιαγιά στη δουλειά σου και άσε μας! απαντούν
Πραγματικά ύστερα από λίγο κόβεται ο κορμός και πέφτουν. Μετά από μέρες με κατάγματα και γύψους βλέπουν ξανά τυχαία τη γιαγιά στο δρόμο. Τότε κοιτάζει έντρομη η μια την άλλη και λέει:
-Ρε συ το mentium!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *