ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΘ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, υφυπουργών και του Διοικητού της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής στα ΜΜΕ για την “ανακάλυψη” υγειονομικών υλικών σε “κρυμμένες αποθήκες” στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, παρατηρούμε τα παρακάτω.

1. Όλοι απαιτείται να γίνουν προσεκτικότεροι, αλλά και αποτελεσματικότεροι με την προμήθεια υλικών στα νοσοκομεία. Αυτό ισχύει, κυρίως, στα περίπλοκα όργανα “προμηθειών” που λειτουργούν κατά τρόπο απελπιστικά βραδύ, που τελικώς οδηγεί στην προμήθεια του κατάλληλου υλικού “κατόπιν εορτής” με τραγικό αποτέλεσμα.

2. Πριν πάρουν την απόφαση να δημοσιοποιούν τέτοιες “ατασθαλίες” οι εποπτικές αρχές καλό είναι να έχουν υπολογίσει την ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει μια παράνομη πράξη των διοικητικών οργάνων ή της γραφειοκρατίας. Αυτό το λέμε γιατί ΔΕΝ είδαμε να έχει υπολογισθεί το ύψος της ζημίας (αν υπάρχει) για το δημόσιο νοσοκομείο.

3. Καλό θα είναι, επίσης, αυτά τα στοιχεία τυχόν ατασθαλιών να μην περιμένουν την επιτόπια προσέλευση του υπουργού ή του διοικητού περιφέρειας για να λυθούν. Εκτός εάν δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο εμπιστοσύνη…

4. Αν υπάρχουν όντως στοιχεία ποινικών παραβάσεων, να καλείται, χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Εισαγγελία. Διότι, πολλές φορές, φοβούμεθα ότι η τελευταία καλείται να επιληφθεί καθαρά πειθαρχικών αδικημάτων της αρμοδιότητας αποκλειστικά του υπουργείου Υγείας το οποίο παρακολουθεί ως απλός θεατής, ενώ στην πραγματικότητα είναι με την ανοχή του και το ίδιο συνυπεύθυνο.

Η ΝΔ απαιτεί να χυθεί άπλετο φως σε ατασθαλίες και φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της υγείας.

Όμως, η αρμοδιότητα του ελέγχου στο χώρο αυτό ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *