Ενωση Εργαστηριακών Γιατρών Περιφέρειας Πελοποννησου

 

Την Κυριακή 15/01/2012 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης συναντήθηκαν εκ νέου οι εργαστηριακοί ιατροί της περιφέρειας Πελοποννήσου όπου υπέγραψαν το καταστατικό για την ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Ιατρών κύριος Πλακιώτης Αργύρης καθώς και οι αντιπρόεδροι Καλαμάρη Μαρία και Κλεινάκης Γιάννης καθώς και ο γενικός γραμματέας της ένωσης Κραμποβίτης Σπύρος. Επίσης παρέστησαν η πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Αχαΐας κυρία Παναγιωτοπούλου Ελένη και η αντιπρόεδρος Μαστοράκου Άννα. Τίμησαν την συνάντηση με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και εκπρόσωποι του επιμελητηρίου Αρκαδίας και της βιομηχανικής περιοχής Τρίπολης.
Τονίστηκε ο κίνδυνος που υπάρχει να καταρρεύσει σύντομα ο νέος ασφαλιστικός φορέας λόγω βιαστικών και άτακτων κινήσεων των υπεύθυνων του Υπουργείου Υγείας. Παρουσιάστηκαν για μια ακόμα φορά οι θέσεις και οι προτάσεις των εργαστηριακών ιατρών που εξασφαλίζουν κανόνες και μηχανισμούς αποτροπής των επίδοξων καταχραστών του συστήματος. Παρουσιάστηκαν ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του ασφαλιστικού συστήματος που χρόνια τώρα ενεξέλεκτα ισχύουν και οδηγούν τους ασφαλιστικούς φορείς σε μαρασμό.
Οι εργαστηριακοί ιατροί επιμένουν ότι αν δεν μπουν δίκαιοι και σωστοί κανόνες λειτουργίας στον ΕΟΠΥΥ από την αρχή της λειτουργίας του πολύ σύντομα ο νέος ασφαλιστικός φορέας θα αδυνατεί να εκπληρώσει το προορισμό του και βέβαια θα μείνουν εννέα εκατομμύρια πολίτες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και φυσικά θα εξαθλιωθεί ο έλληνας επιστήμονας ιατρός.
Επισημάνθηκε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι εργαστηριακοί ιατροί που χωρίς να έχουν υπογράψει καμία σύμβαση, χωρίς να γνωρίζουν επίσημα τους όρους και τους κανόνες συνεργασίας τους με τον καινούργιο ασφαλιστικό φορέα καλούνται να δέχονται παραπεμπτικά του. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι κανένας ιατρός δεν υποχρεώνεται να δέχεται εντολές από οποιονδήποτε φορέα με τον οποίο δεν τον δεσμεύει καμία νόμιμη και γραπτή σύμβαση. Συνεπώς η αποδοχή ή όχι οποιουδήποτε παραπεμπτικού από τον ΕΟΠΥΥ γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του ιατρού εμπιστευόμενος ή όχι τις προφορικές δεσμεύσεις του νέου ασφαλιστικού φορέα.

Για τη υπό σύσταση ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Για τη προσωρινή διοικούσα επιτροπή:
ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος. Περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ιατρός Μικροβιολόγος
ΡΟΥΜΠΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ιατρός Μικροβιολόγος
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ιατρός Ακτινολόγος – Ακτινοδιαγνώστης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *