Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Ανύπαρκτες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ κλινών Μ.Ε.Θ., Μ.Α.Φ, τμημάτων ακτινοθεραπείας και ραδιενεργού ιωδίου 131

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
KΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Γραφείο Λαμίας : Ρ.Φεραίου 1 Τ.Κ. 35100 – Τηλ. 22310-31200/52600 – Fax : 22310-66300 – email : agian@med.uoa.gr
Γραφείο Αθήνας : Μητροπόλεως 1 Τ.Κ. 10557 – 5ος Όροφος – Γραφείο 503 – Τηλ. 210 3709532 – Fax : 210 3709530
http://www.agiannopoulos.gr – email : agian@med.uoa.gr
Προς Την Βουλή Των Ελλήνων
Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Για τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης &
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα : Ανύπαρκτες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ κλινών Μ.Ε.Θ., Μ.Α.Φ, τμημάτων ακτινοθεραπείας και ραδιενεργού ιωδίου 131

Μετά τις εξαγγελίες των Υπουργών Υγείας και Εργασίας ως επίσης και των δηλώσεων του Πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους έλληνες πολίτες, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι εκτός των επισκέψεων των πολιτών στα ιατρεία και τη συνταγογράφηση υπάρχουν και οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές. Πολλές φορές οι ανάγκες των νοσηλευομένων αυτών ξεπερνάνε τις δυνατότητες που έχουν τα νοσοκομεία από πλευράς ειδικών μονάδων και εργαστηρίων και τίθεται επί τάπητος το θέμα τώρα με τον καινούργιο οργανισμό εάν έχουν ξεπεραστεί οι αδυναμίες αυτές. Δηλαδή για να γίνει κατανοητό εάν μπορούν άρρωστοι οι οποίοι έχουν ανάγκη κλίνης εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) να έχουν προσβασιμότητα χωρίς να υπάρχει πολυήμερη αναμονή μέσω του ΕΚΑΒ όπως επίσης και άρρωστοι που επιβάλλεται να υποβληθούν σε συμπληρωματική ακτινοθεραπεία ή σε θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο. Ο δημόσιος τομέας δεν επαρκεί για όλες αυτές τις υπηρεσίες, λειτουργεί όμως επικουρικά ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες αυτές εάν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική εκ μέρους των Υπουργείων και του νεοσύστατου οργανισμού, δια της υπογραφής συγκεκριμένων συμβάσεων σύμφωνα με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ).

Κατόπιν των ανωτέρω Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε και Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε να ενημερώσετε το Σώμα :

1.Έχει ληφθεί μέριμνα η υπογραφή των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές να συμπεριλάβει όλες αυτές τις δομές που έχουν αναπτυγμένες οι κλινικές αυτές, όπως κλίνες Μονάδος Εντατικής Θεραπείας, Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας, Τμήματα Ακτινοθεραπείας και Τμήματα γ-κάμερας.

2.Πόσες κλινικές μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει νέες συμβάσεις. Εάν έχουν συμπεριλάβει τα προαναφερθέντα τμήματα εν τω συνόλω της δύναμής τους. Εάν έχουν υπογραφεί συμβάσεις και δεν έχουν συμπεριληφθεί τα τμήματα αυτά εν όψει των κλειστών νοσηλίων τί προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να ζητήσει συμπληρωματικά για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

3.Να κατατεθεί ο πίνακας των συμβεβλημένων κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, ως επίσης και αναλυτικά ο αριθμός των νοσηλευτικών κλινών, των κλινών Μ.Ε.Θ. και Μ.Α.Φ., των μονάδων και τμημάτων ακτινοθεραπευτικών και ραδιενεργού ιωδίου 131 που έχουν συμβληθεί.

Αθήνα, 16/01/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *