Νέα από Αρκαδία 16/1/12. Οι δεματοποιητές και η πραγματικότητα

Η υπόθεση της αγοράς, εγκατάστασης και λειτουργίας των δεματοποιητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πολύ καιρό μετά την πολυδιαφημισθείσα αγορά τους, εξακολουθεί να διχάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τη σκοπιμότητα και τη λειτουργική τους ικανότητα. Τούτο γιατί  η δεματοποίηση, όπως η πείρα έχει αποδείξει όπου εγκαταστάθηκαν,  δεν αποτελεί διαχείριση των σκουπιδιών αλλά μια νέα ακόμα χωματερή με τα αμπαλαρισμένα  σκουπίδια, να στέκουν στο χώρο του δεματοποιητή για άγνωστο χρόνο. Βλέπετε τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στην Ελλάδα, (που δεν και πολλά) σε συνεργασία με κάποιους πολιτικούς, μας φόρτωσαν  δεματοποιητές , προσπαθώντας από την μία να πείσουν ότι αυτοί κάνουν για όλα τα σκουπίδια, αφ’ ετέρου δε να δημιουργήσουν πρόσφορο  έδαφος για την δημιουργία εργοστασίου καύσης, με ιδιωτικό φυσικά όφελος.

Και όμως στα χρόνια που πέρασαν από την αγορά τους και την εγκατάλειψή τους, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ξεκινήσει σε κάθε πόλη και δήμο, χωριστά, η διαλογή στην πηγή, ο διαχωρισμός των ανόργανων από τα οργανικά απορρίμματα και η κομποστοποίησή τους σε οικιακή και συνοικιακή βάση, ώστε σήμερα ο όγκος των υπολειμμάτων που θα κατευθύνεται για θάψιμο να είναι ο ελάχιστος δυνατός.  Μιας και από ότι εφάνη στην προχθεσινή συνάντηση της ΠΕΔ Πελοποννήσου με τον υφυπουργό κ. Κουκουλόπουλο,  δεν πρέπει να περιμένουμε καμία ουσιαστική λύση για το πρόβλημα στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου, στα επόμενα δυο, τουλάχιστον,  χρόνια.

Παρόλα αυτά, και επειδή  η παρούσα αιρετή περιφέρεια «κληρονόμησε»  τους δεματοποιητές απορριμμάτων, οι οποίοι  όπου τοποθετήθηκαν και λειτούργησαν μάλλον νέα προβλήματα δημιούργησαν παρά προσπάθησαν να λύσουν τα υπάρχοντα, όπως στο Κρανίδι ή στη Μαραθόλακα Μεσσηνίας, είναι μια ευκαιρία η συζήτηση   στο Περιφερειακό Συμβούλιο της  Δευτέρας, σε σχετική ερώτηση του κ. Μπούκλη, να περιγράψει το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις.

Για να ξέρουμε κι εμείς, υποψήφιοι  να τους δεχτούμε, προσωρινά μεν,  άγνωστο ωστόσο για πόσο χρόνο, τι έχουμε να τραβήξουμε. Κυρίως δε για να μην  ρίχνουμε στάχτη στα μάτια των ευρωπαίων που θέλουν τις χωματερές μας να έχουν κλείσει ως τον Ιούνιο.

Περιφερειακό Συμβούλιο

Το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο της νέας χρονιάς θα συνέλθει τη Δευτέρα  16 Ιανουαρίου 2012, στις 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με σημαντικά θέματα ημερήσιας διάταξης, κυριότερα των οποίων είναι η επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Λάμπρου Μπούκλη με θέμα: «Χώροι δεματοποίησης στην Μαραθόλακα Μεσσηνίας και στα Δίδυμα Αργολίδας» και η συζήτηση σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων για τον ένα χρόνο του Καλλικράτη.
Πειθαρχικό ΙΣΑ

Στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου  Αρκαδίας παραπέμπεται το μέλος του που καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Τρίπολης, για παθητική δωροδοκία. Χαρακτηριστική  η ανακοίνωση του ΙΣΑ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, ευρισκόμενο σε απαρτία, συνεδρίασε εκτάκτως την 12/01/2012 μετά από το, υπ΄ αριθμόν 1042/2/6-α, έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας ,που κοινοποιήθηκε στον Σύλλογο την 11-01-12, με το οποίο μας ενημερώνει ότι ο Ιατρός Παντέλας Κων/νος  Διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, κατηγορείται για παράβαση των άρθρων, 236Π.Κ. (παθητική δωροδοκία) και 259 Π.Κ. (Παράβαση καθήκοντος). Μετά από διαλογική συζήτηση και μυστική ψηφοφορία, ομόφωνα αποφασίστηκε η παραπομπή του ανωτέρου ιατρού στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας».

Συλλαλητήριο

Συγκέντρωση – συλλαλητήριο διοργανώνει στην πλατεία Αγ. Βασιλείου, την Τρίτη  17  Ιανουαρίου  2012,  στις  7  το βράδυ, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, προκειμένου να δοθεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, την Τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ». Προς τούτο θα δοθεί συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΚ , όπου επί πλέον θα γίνει και ενημέρωση για το χαράτσι της ΔΕΗ.

ΙΚΑ Λεωνιδίου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε  ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, σχετικά με τη μεταστέγαση υπηρεσιών του παραρτήματος ΙΚΑ Λεωνιδίου και ζητείται από τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη να απαντήσει αν είναι στις προθέσεις του η συνέχιση της λειτουργίας του παραρτήματος όπως και όλων των υπηρεσιών του. Ως βασικοί λόγοι προβάλλονται  η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Αστρος, και το γεγονός ότι «το ΙΚΑ Λεωνιδίου το οποίο λειτουργεί εδώ και 26 χρόνια, έχει εξυπηρετήσει χιλιάδες υποθέσεις. Εξυπηρετεί τουλάχιστον 600 υποθέσεις κάθε μήνα. Εξυπηρετεί τουλάχιστον 200 εργοδότες σε μόνιμη και εποχιακή βάση και περίπου 3000 ασφαλισμένους».

Για το ίδιο θέμα και ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας υπέρ της παραμονής του παραρτήματος  στο Λεωνίδιο.

Σκεπτικός

Καθόλου ενθουσιασμένος δεν είναι ο Κώστας Λαλιώτης με τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που φάνηκε και από τις συνομιλίες του με παλιούς του φίλους στα Δολιανά, όπου βρέθηκε κατά την διάρκεια των εορτών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις πολλές υποψηφιότητες για την ηγεσία του Κινήματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έτσι ευτελίζεται η διαδικασία… «Πρώτη φορά βλέπω στελέχη να βάζουν υποψηφιότητα για την ηγεσία για να καταφέρουν να εκλεγούν βουλευτές…» φέρεται να είπε στην Αρκαδική παρέα του. Parapolitika.gr

Χαράτσι ΔΕΗ

Η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Αρκαδίας διοργανώνει τη  Δευτέρα  16  Ιανουαρίου 2012  στις  7  το  βράδυ στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη Συγκέντρωση με θέμα συζήτησης: Ενημέρωση για το χαράτσι της ΔΕΗ – Πρωτοβουλίες δράσης

Τους γιαούρτωσαν

Την άσχημη πλευρά της πολιτικής ζωής γνώρισαν από κοντά προχθές το βράδυ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όταν  μια ομάδα περίπου 15 ατόμων, πιθανώς του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλε στο Bar Cue στο Παγκράτι όπου είχε προγραμματιστεί μια μεταξύ τους συνάντηση.  Οι «εισβολείς» μόλις εντόπισαν τους βουλευτές άρχισαν τις φραστικές επιθέσεις: «Θα το σκέφτεστε πριν βγείτε», «Τι έχετε κάνει στον κόσμο»,  ενώ πέταξαν γιαούρτια και αυγά, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν.

Παπαμήτρος Γιάννης Οδοντίατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *