Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου.Σχετικά με την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Μιχάλη Κόκκινου

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ι.Σ.Ρ. με αφορμή την  παραίτηση του «συνδικαλιστή» Διοικητή του Γ.Ν.Ρόδου, ο οποίος ακολουθώντας την συνείδηση του και την υποχρέωση του να διασφαλίσει την εύρυθμη   λειτουργία του μοναδικού δημοσίου νοσηλευτικού ιδρύματος στη Ρόδο ,καθώς επίσης και την παροχή Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας με  ασφαλή εφημέρευση  του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να προσφέρουν το πρώτιστο αγαθό της υγείας στην θεραπεία των νοσηλευομένων ασθενών συντοπιτών μας, προδόθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΥ&ΚΑ αλλά και από την συνεχή αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα των πολιτικών ταγών της περιοχής μας.   Είναι πρώτη φορά που  ‘’κομματικός’’ Διοικητής του Γ.Ν. Ρόδου αντικρούει μη λειτουργικές αποφάσεις του ΥΥ&ΚΑ!
H παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Μιχάλη Κόκκινου, αποτελεί συνέχεια στην αλυσίδα του δράματος της αποδιάρθρωσης του ΕΣΥ και ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα. Μπροστά στην απύθμενη αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί ταυτόχρονα ίσως και τη μοναδική  πράξη διεξόδου, που διασφαλίζει αν μη τι άλλο τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια του επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της νησιωτικής Ελλάδας και στέλλει μήνυμα ισχυρό στους πολέμιους του Γ.Ν.Ρόδου. Πάει λίγος καιρός που στα περιφερειακά συμβούλια του Καλλικράτη γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι αποκαλούσαν την περιοχή μας ‘’ Ελβετία ‘’ του Αιγαίου αγνοώντας ή ξεχνώντας ότι τα νησιά μας δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, ούτε με τρένα, ούτε με αυτοκινητόδρομους της κεντρικής Ευρώπης, αλλά με θάλασσα στην οποία ακόμα κανείς άνθρωπος δεν κατόρθωσε να περπατήσει….
Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν καθημερινά να αντισταθμίσουν την χρόνια ανεπάρκεια των άβουλων πολιτικών που σκόπιμα εντάσσονται στο σύστημα του ‘’πριγκιπάτου των Αθηνών’’ για να υπάρχει και να ζει  το κατεστημένο οικονομικό και πολιτικό του λεκανοπέδιου της Αττικής.  Η συνεχής απαξίωση και υποβάθμιση του ΓΝΡ στόχος της μνημονιακής  πολιτικής ξεκάθαρα λέμε ότι βρίσκεται στα μυστικά συρτάρια του ΥΥ&ΚΑ που προσδοκά  να παραδώσει την δημόσια υγεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα των τραπεζών και των ομίλων εμπόρων της υγείας. Ο κος Κόκκινος αγωνίσθηκε μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γι ένα κοινό στόχο που ήταν η διασφάλιση της ποιοτικής υγείας του ροδιακού λαού. Η παραίτηση του ήταν η τελευταία του πράξη  στον αγώνα που έδωσε για να ξεμπροστιάσει την πολιτική ανεπάρκεια των προϊσταμένων του και την  πέτυχε πανελλαδικά .
Ο Ι.Σ.Ρ. θα συνεχίσει την μάχη του για την διασφάλιση ποιοτικών παροχών υγείας εντός και εκτός ΕΣΥ ενάντια στους πολιτικούς και στις  πολιτικές που καταρρακώνουν συνταγματικά δικαιώματα και ελπίδες για μια καλύτερη ζωή των νησιωτών συμπολιτών μας και τους οποίους καλούμε να συστρατευτούν μαζί μας για να ανατρέψουμε την πολιτική υγείας  των  εντολοδόχων  μνημονιακών  πολιτικών, ντόπιων και ξένων που πρόδωσαν την πατρίδα μας.
Για το ΙΣΡ
Ο Πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας
Χρήστος Απ. Μαντάς                       Ιωάννης Σ. Μυροφόρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *