Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας. Καταγγελία διαπραγματεύσεων κλαδικών φορέων με ΕΟΠΥΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πρός
Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Κοινοποίηση:
Ιατρικοί Σύλλογοι

Το τελευταίο 20ήμερο γίναμε θεατές ανακοινώσεων πολύωρων διαβουλεύσεων της ΓΓ του υπουργείου Κοινωνικων Ασφαλίσεων κας Δρέττα,της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ κων Βουδούρη,Σουλιώτη με τα προεδρεία κλαδικών φορέων (ΠΟΣΙΠΥ,ΠΕΕΒΙ,ΠΑΣΙΔΙΚ,Ενώσεις Ακτινολόγων,Πυρηνικών γιατρών,Ενώσεις Διαγνωστικών Κέντρων),όπου διαπραγματεύτηκαν,συμφώνησαν(?) για τιμές,εκπτώσεις,συμβάσεις,παλιές οφειλές,ΕΡΗΜΗΝ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων και πάνω απ΄όλα ΕΡΗΜΗΝ των χιλιάδων κλινικοεργαστηριακών γιατρών.

Ο Ιατρικός Κόσμος ψήφισε και ψηφίζει τα θεσμικά του όργανα (Ιατρικοί Σύλλογοι,ΠΙΣ) τα οποία βάσει των νόμων του Ελληνικού Κράτους EINAI TA MONA  που διαπραγματεύονται και συμφωνούν με αυτό.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
1) Την ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ που παρακάμπτοντας τα θεσμικά όργανα του Ιατρικού Κόσμου διαπραγματεύονται με επι μέρους κλαδικούς φορείς εφαρμόζοντας την πρακτική διαίρει και βασίλευε.
2) Τα προεδρεία των παραπάνω κλαδικών φορέων για την μέχρι τώρα αδιέξοδη και αντισυναδελφική πρακτική τους να διαπραγματεύονται έξω απο τα θεσμικά όργανα του Ιατρικού κόσμου μέχρι και για ιατρικές πράξεις που δεν είναι του αντικειμένου τους (TRIPLEX καρδιάς,κλπ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Απο τον ΠΙΣ καθώς και απο τους Ιατρικούς Συλλόγους όπου ανήκουν οι συγκεκριμένοι γιατροι των προεδρείων, να καλέσουν σε απολογία και να λάβουν μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον παρόμοιες διασπαστικές ενέργειες.

ΖΗΤΟΥΜΕ
Απο τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους την καταδίκη ενεργειών από οποιονδήποτε κλαδικό φορέα που προσπαθεί να δράσει αυτόνομα και εκτός των θεσμικών του οργάνων.

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος
Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Μιχ. Μπαρπαρούσης
Γεν.Γραμματέας
Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας

One thought to “Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας. Καταγγελία διαπραγματεύσεων κλαδικών φορέων με ΕΟΠΥΥ”

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι του ιατρικού συλλόγου Φθιώτιδας , δικαιολογημένες οι ενστάσεις σας αλλα επιτρέψτε μου να σας πώ οτι δεν υπήρχε περίπτωση , προσωπικά εγώ, να αφήσω μόνους τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της ΠΦΥ , να καθορίζουν και να προδιαγράφουν το μέλλον το δικό μου και των εκατοντάδων συναδέλφων μου ακτινολόγων , ερήμην μου και ερήμην μας. Αλλωστε αυτοί δεν λογοδοτούν σε κανένα σύλλογο ή και τον ΠΙΣ. Ψυχροί επιχειρηματίες είναι και τα δικά τους συμφέροντα προωθούν.
    Καμμία συμφωνία δεν έγινε και τίποτα δεν έχει γίνει ή έχει γίνει αποδεκτό . Προτάσεις ακούστηκαν ένθεν και ένθεν και τουλάχιστον όσον με αφορά , με γραπτή μου δήλωση στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ( έχει αναρτηθεί στο ΥΓΕΙΑΝΕΤ και στο site του ιατρικού συλλόγου Πειραιά), κατέστησα σαφές οτι η παρουσία μου στις συζητήσεις δεν είχε τη μορφή της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας και οτι μόνο οι ιατρικοί σύλλογοι και ο ΠΙΣ νομομοποιούνται για την υπογραφή οιασδήποτε σύμβασης.Η παρουσία μου ήταν σε γνώση του συλλόγου μου( ΙΣΠ), του οποίου και τις παραπάνω θέσεις για τις συμβάσεις τόνισα στη κατακλείδα της δήλωσής μου ,ως πάγιες θέσεις του.Σας διαβεβαιώνω οτι αυτοί που πίσω από τις πλάτες των απλών ιατρών και ειδικά των ακτινολόγων και των άλλων εργαστηριακών εξυφαίνουν σχέδια απόσυρσής τους , θα με βρίσκουν μπροστά τους μαζί με άλλους συνεπείς συναδέλφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *