ΠΑΣΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ Ι.Σ.Α. Kαταγγελία της αλλοπρόσαλης πολιτικήςτης ηγεσίας του υπουργείου υγείας στην ΠΦΥ

Γράφει ο Δρ. Νικόλαος Εμμ Μπατάκης
Συντονιστής διευθυντής ακτινολόγος
Μέλος του Δ.Σ του Ι.Σ.Α( Επικεφαλή της ΠΑΣΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ Ι.Σ.Α)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παράταξη μας για μια ακόμη φορά καταγγέλλει  την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας  που κάθε μέρα αποδεικνύει την αδυναμία και την ανεπάρκεια της να διαχειριστεί  τα προβλήματα της καθημερινότητας στον χώρο της υγείας που προκύπτουν από την επιβολή των μέτρων λιτότητας που μας έχουν επιβάλει οι δανειστές μας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, πέρα και έξω από τις ιδεολογικές αρχές του ΠΑΣΟΚ, και χωρίς μια στοιχειώδη ενδοκομματική συζήτηση της εφαρμοζόμενης πολιτικής,  ξεκομμένη από την κοινωνία και την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, δρα αυθαίρετα και εφαρμόζει πολιτικές που καμιά σχέση δεν έχουν με το κοινωνικό όραμα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία.
Κατανοούμε τα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας που μας οδήγησαν οι ίδιοι άνθρωποι με τις άφρονες πολιτικές τους.
Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τον ερασιτεχνισμό και την έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής  στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που οι ίδιοι με τις μέχρι σήμερα πολιτικές τους δημιούργησαν .
Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία του υπουργείου υγείας χωρίς σχεδιασμό και εντελώς πρόχειρα, προχώρησε στην εφαρμογή της υποτιθέμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ.
Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ και έξη μήνες από την δημιουργία του ΕΟΠΠΥ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας  πειραματίζεται ακόμη  με την υγεία του ελληνικού λαού.
Η καθημερινή  ταλαιπωρία του έλληνα πολίτη και η απαξίωση του έργου των λειτουργών της υγείας, αποδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη στρατηγικής, και έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες μας για πλήρη εκχώρηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα ολιγοπώλια της υγείας.
Ο κρυπτόμενος  υπουργός υγείας ο οποίος δεν γνωρίζει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του ασχολείται με την πολιτική του επιβίωση.
Το νομοσχέδιο Λοβέρδου για την ΠΦΥ το είχαμε απορρίψει σαν παράταξη ως γονατογράφημα, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, και σήμερα βλέπουμε μπροστά μας την πλήρη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως μέσα από τα κείμενα μας και τις ανακοινώσεις μας, ότι η ακραία  νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας. μετατρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας σε προνοιακό σύστημα πτωχοκομείου .
Προτείνουμε για ακόμη μία φορά, τον σχεδιασμό ενός συστήματος ΠΦΥ το οποίο θα καθορίζει το είδος  και την ποιότητα των παροχών που θέλει να παρέχει η δημόσια ασφάλιση υγείας στον έλληνα ασφαλισμένο .
Να το κοστολογήσει και να το εφαρμόσει είτε καλύπτοντας εξολοκλήρου την δαπάνη είτε μέρος της δαπάνης ανάλογα με την πορεία των οικονομικών της χώρας .
Στην χώρα μας υπάρχει εμπειρία από την ιδιωτική ασφάλιση, μπορούμε όμως να αντλήσουμε πληροφορία και από την εμπειρία άλλων κρατών.
Η αλλοπρόσαλλη πολική των μαθητευόμενων μάγων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας .κρυπτόμενη από την καθημερινότητα του πολίτη, δεν κατάφερε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το απλό, την κάρτα υγείας του πολίτη και να προχωρήσει στην ηλεκτρονική αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ.
Αντ’ αυτού προχωρά στην εκτύπωση ενιαίου συνταγολογίου, δηλαδή δαπάνη η οποία επιμένει στο μπακαλοτέφτερο.
Η παράταξη μας συντεταγμένη από την αρχή  με την κοινωνική διαμαρτυρία στον χώρο τις υγείας, έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο προτάσεων για συζήτηση,  καλεί τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και τον ΠΙΣ να επεξεργασθούν μία πρόταση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επαρκώς τεκμηριωμένη την οποία θα διαπραγματευτούν με τον επίτροπο υγείας και την ηγεσία του υπουργείου υγείας.
Θα πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τις αμυντικές πολιτικές και ακλουθώντας τα γεγονότα, σε επιθετικές πολιτικές και πρωτοβουλίες που θα μας φέρνουν μπροστά από τα γεγονότα.
Για την ΠΑΣΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ
Δρ. Νικόλαος Εμμ Μπατάκης
Συντονιστής διευθυντής ακτινολόγος
Μέλος του Δ.Σ του Ι.Σ.ΑΘΗΝΩΝ

One thought to “ΠΑΣΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ Ι.Σ.Α. Kαταγγελία της αλλοπρόσαλης πολιτικήςτης ηγεσίας του υπουργείου υγείας στην ΠΦΥ”

  1. Ποιες είναι δηλαδή οι πολιτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ; Και ποιοι δημιούργησαν τα οικονομικά αδιέξοδα; Μιλάτε σαν να μην έχετε κυβερνήσει ποτέ…
    Θυμίζω ότι τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την ψηφίσατε…
    Και ότι το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα άλωσε κάθε έννοια συνδικαλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *