ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. Προς Πρόεδρο Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. Κ. Λεωνίδα Αναγνώστου

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.
Κ. Λεωνίδα ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Στις 07/01/2012 ανέβηκε στο διαδίκτυο μια επιστολή του κυρίου Ψαλτάκου με θέμα «Τα θέλουμε όλα ή πως θα κλείσουμε τους μικρούς»
Η επιστολή αυτή, έχει ως βασικό πυρήνα αντίληψης ότι όποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις του κυρίου Ψαλτάκου,  είτε ως πρόσωπο είτε ως Φορέας, αυτομάτως σημαίνει ότι επιβουλεύεται τα συμφέροντα των «μικρών».
Με άλλα λόγια ο κύριος Ψαλτάκος αρνείται να δεχθεί την διαφορετικότητα των θέσεων και ότι η διαφορετικότητα δεν εδράζεται κατ’ ανάγκη στη λογική της επιβούλευσης του οποιουδήποτε από οποιονδήποτε, αλλά στη διαφορετική προσέγγιση, αξιολόγηση και εν γένει κοινωνική και πολιτική αντίληψη ενός θέματος.
Όπως διαφαίνεται από την συγκεκριμένη ηλεκτρονική επιστολή του, η θέση του όσον αφορά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του, είναι ότι πρέπει να έχει ως βασικό άξονα την «καθιέρωση πλαφόν κερδών». Βάζει δηλαδή σε πρώτη προτεραιότητα το κέρδος αυτού που παρέχει την υπηρεσία.
Σεβαστή για εμάς η άποψή του, όχι όμως αποδεκτή.  Για εμάς βασική αρχή είναι η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής από τον ασφαλισμένο, του παρόχου από τον οποίο θα λάβει τις υπηρεσίες του.
Πιστεύουμε ότι στο μέλλον η θέση μας θα επιβραβευτεί.  Όπως έχει συμβεί και με τις περισσότερες εξ’ αυτών.
Για ένα πολύ απλό λόγο. Ότι διατυπώνουμε προτάσεις καθαρές, αντικειμενικές, που υπηρετούν βασικές αρχές και όχι ιδιοτέλειες ή άλλες σκοπιμότητες.
Όμως η επιστολή μας προς εσάς δεν έχει να κάνει με το να ψέξει τον κύριο Ψαλτάκο για τις θέσεις του ή να αυτό-επιβραβεύσει το δίκαιο των δικών μας θέσεων.
Αλίμονο να μπούμε στην ίδια τραγική λογική πολλών συναδέλφων σας, που επειδή διαφωνούν με τις θέσεις μας,  μας υβρίζουν ανοικτά, μας αποδίδουν άδικες ευθύνες και συμπεριφορές και φθάνουν μέχρι το ερώτημα της διαγραφής μας.
Με την παρούσα σας ζητούμε ως πρόεδρος του Οργάνου της ΠΟΣΙΠΥ, να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να προασπίσετε τα μέλη μιας εκ των κυριοτέρων συνιστωσών της Ομοσπονδίας, είτε αυτά βάλλονται από τρίτους (πρόσωπα και όργανα εκτός ΠΟΣΙΠΥ), είτε βάλλονται από πρόσωπα εντός ΠΟΣΙΠΥ.
Η διαφορετικότητα των θέσεών μας όπως καταγράφεται, δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο φραστικών επιθέσεων, καχυποψίας και απαράδεκτων συμπεριφορών.
Η συνέχιση μιας τέτοιας λογικής και η περαιτέρω κλιμάκωσή της, μας οδηγεί αναπόφευκτα στη σκέψη ότι κάποιοι επιθυμούν την αποχώρησή μας από την ΠΟΣΙΠΥ.
Αν κάτι τέτοιο πραγματικά εξυφαίνεται και βρίσκει σύμφωνους την πλειοψηφία του Οργάνου, τότε μπορούμε να σας διευκολύνουμε και να αποσυρθούμε, διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο σχέσεων και επικοινωνίας.
Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες να απομονώσετε και να καταδικάσετε όχι μόνο προφορικά, αλλά και γραπτά ανάλογες συμπεριφορές.
Σε διαφορετική περίπτωση δεν είμεθα διατιθέμενοι να ανεχθούμε άλλο αντιδεοντολογικές συμπεριφορές εις βάρος μας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ                                 Ι. ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ
Ιατρός Ακτινολόγος                                 Βιοχημικός

2 thoughts to “ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. Προς Πρόεδρο Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. Κ. Λεωνίδα Αναγνώστου”

 1. “Για εμάς βασική αρχή είναι η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής από τον ασφαλισμένο, του παρόχου από τον οποίο θα λάβει τις υπηρεσίες του.”
  Μη πάει το μυαλό σας, ότι ο λόγος αυτής της δήλωσης είναι η συνέχιση της καθοδήγησης των ασθενών την οποία (φημολογείται εντόνως …) ότι οι κ.κ. Βουγιούκας και Καραμηνάς έχουν δημιουργήσει (με τα ποσοστά, που “φημολγείται” επίσης ότι δίνουν επί 10ετίες).
  ΟΧΙ – Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ !!!
  … κι αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη, κατά την γνώμη μου ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ !!!
  Γεωργαλής Νικόλαος Ακτινωδιαγνώστης

 2. Αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές αιχμές , λέγοντας μόνο, οτι όλοι έχουμε δικαίωμα στη διαφορετική άποψη και έτσι κρινόμαστε, αλλά κατέχουμε και συγκεκριμένη θέση μέσα στο όλο σύστημα της Π.Φ.Υ και από αυτή εκπορεύονται οι θέσεις και απόψεις ( “ο καθένας καθορίζεται από τη θέση του στη παραγωγή ” , έχει πεί κάποιος μεγάλος ) . Οπωσδήποτε το ξέρουν καλά οι συνάδελφοι της ΠΑΣΙΔΙΚ , οτι ουδέποτε εξύβρισα ή έβαλα κατά προσώπων παρά μόνο αντιπαρατέθηκα σε απόψεις και πρακτικές , που θεωρώ επιζήμιες, όπως άλλωστε κάνουν και οι ίδιοι .Τώρα για το πλαφόν κερδών , είναι φανερό οτι αναφέρομαι στην επιστολή μου , στο ανώτατο όριο κερδών των μεγάλων ομίλων ( βλέπε σχετικά στο ΥΓΕΙΑ ΝΕΤ) , ενώ θεωρώ τον ελάχιστο εγγυημένο αριθμό ακριβών εξετάσεων απαραίτητο όρο επιβίωσης των “μικρών” εργαστηρίων .
  Για τον ρόλο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην Π.Φ.Υ και το πώς έχουν αλλάξει δραματικά τους όρους λειτουργίας της, είναι γνωστές οι απόψεις μου και επιτρέψτε μου να τις εκφράζω και να τις παλεύω όσο μπορώ. Μιχ. Ψαλτάκος ιατρός ακτινολόγος , μέλος του Δ.Σ του ΙΣΠειραιά και του Ανωτάτου Πειθαρχικού του ΠΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *