ΙΣΑ. Ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη

Αθήνα, 12/1/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη από το Προεδρείο του ΙΣΑ και Επιστημονικούς και Συνδικαλιστικούς Φορείς

Την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης για όλα τα σημαντικά αιτήματα του ιατρικού κόσμου, για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών υγείας.
Η ενημέρωση αυτή έγινε  στο  πλαίσιο προγραμματισμένης  συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 12-1-2012, στα γραφεία του κόμματος της ΔΗ.ΣΥ.
Από την πλευρά του Προέδρου του ΙΣΑ τέθηκαν μια σειρά από καίρια ζητήματα, που αφορούν τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους λειτουργούς της  υγείας.
Ο κος Πατούλης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση που παρείχε στην κα Μπακογιάννη , για όλα όσα αφορούν τη μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στο ισοπεδωτικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως εφαρμόζεται από την σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ. Ενώ τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα της νομοθετικής  κατοχύρωσης για αποπληρωμή των 350 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει ο ΟΠΑΔ στους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τρόπους αποπληρωμής.
Ανέφερε επίσης το ζήτημα της κατοχύρωσης της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους τους γιατρούς, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί, η κοστολόγηση της ιατρικής επίσκεψης κατά πράξη και περίπτωση, η διαδικασία πιστοποίησης των γιατρών που επιθυμούν να συνταγογραφήσουν και το χρονοδιάγραμμα έναρξης της  δυνατότητας συνταγογράφησης, καθώς και η  δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.
Τέλος, επανέλαβε την άποψη που διατύπωσε και στους άλλους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, ότι ο ΙΣΑ εμμένει στην ανάγκη να υπάρξει υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.
Η κα Μπακογιάννη άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τα ζητήματα που τέθηκαν από τον ΙΣΑ και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει εξορθολογισμός των δαπανών υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους. Ενώ δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να κατοχυρωθούν οι οφειλές στους ιατρούς, μέσα από το πολυνομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή.

Στη συνάντηση με την κα Μπακογιάννη παρευρέθησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ κ.κ. Μπατάκης, Θεμιστοκλέους, Ζαφειρίου, Πατσουράκος. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Μιχάλης Βλασταράκος, η πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά Βάνα Ανεμοδουρά, , ο πρόεδρος των Συμβασιούχων ΙΚΑ και μέλος ΔΣ ΙΣΑ Παναγιώτης Ψυχάρης.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *