Νέα απο την Αρκαδία. Θα πειθαρχήσουν στις υποδείξεις;

 

Να ιεραρχήσουν εκ νέου τις προτεραιότητές τους και να διαχειριστούν με διαφορετικό τρόπο τους πόρους για το 2012, κάλεσε προ ημερών με επιστολή του τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.
Σε αυτήν επεσήμανε πως «πολλές χιλιάδες πολίτες έχουν περάσει στην ανεργία ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης» και καλούσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση «να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ελάχιστο δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες, διαθέτοντας τα εξοικονομούμενα ποσά σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος, όπως κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες, που δημιουργούν απασχόληση και αναπτυξιακή προοπτική σε τοπικό επίπεδο».

Με λίγα λόγια, με αφορμή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο υπουργός ζήτησε από την αυτοδιοίκηση το αυτονόητο. Αναπτυξιακή πολιτική δηλαδή, με γνώμονα τη δημιουργία απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.
Οι προτροπές αυτές είναι κάτι παραπάνω από θετικές και θα έπρεπε, διαχρονικά, να ακολουθούνταν με στρατιωτική πειθαρχία, από τους τοπικούς άρχοντες. Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πολιτική. Τουλάχιστον ο δικός μας δήμος, ο οποίος σε κάποιο από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια, όταν μετ’ επιτάσεως είχε τεθεί το ζήτημα, έδωσε δείγμα γραφής και απογοήτευσε με τις αποφάσεις που πήρε, καθώς διαπνέονται από μια φιλοσοφία βολέματος σειράς συλλόγων, σωματείων, λεσχών, ομίλων και αντίστοιχων συσσωματώσεων, ώστε εύλογα συμπεραίνει κανείς πώς στήνεται ένα πάρτι και η χαρά της πολιτικής σκοπιμότητας.

Να υποθέσουμε πως η υπουργική εγκύκλιος θα αποτελέσει φραγμό στη λαίλαπα αυτή της διασπάθισης δημόσιου χρήματος; Το ελπίζουμε.

Μετακόμιση

Πολύ σύντομα και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του δήμου Τρίπολης στο καινούργιο κτήριο της οδού Λαγοπάτη, όπως κατά πλειοψηφία και με έντονες αντιδράσεις της μειοψηφίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Η μετακόμιση θα γίνει από εταιρεία με απ ευθείας ανάθεση, χωρίς δημοπρασία, κάτι που ζήτησε η μειοψηφία για να μειωθεί το κόστος μεταφοράς. Κατά το δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη η απευθείας ανάθεση θα είναι στα επίπεδα των 20 χιλ. ευρώ, πιθανότατα και πιο χαμηλά, ενώ μπορεί ναν εκτελεστεί από περισσότερους του ενός μεταφορείς,

Απεργούν

Από χθες και για τρεις μέρες θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Τρίπολης αντιδρώντας στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που επιφέρει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, με την ίδρυση δικηγορικών εταιριών και υποκαταστημάτων τους, τις λεγόμενες «εταιρείες-χταπόδια» που θα μπορούν να λειτουργούν σε όλη τη χώρα, συμβάλλοντας, όπως λένε, στην εμπορευματοποίηση των δικηγορικών υπηρεσιών και στη δραστική συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, κυρίως για τους δικηγόρους της περιφέρειας, καθώς και την υποβάθμιση του οργανισμού δεσμού μεταξύ δικηγόρων και Δικηγορικού Συλλόγου.
Μάλιστα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα και στην οποία θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Πλημμύρες

Με αφορμή το γεγονός ότι πλημύρισε ο κάμπος στην περιοχή Μπέλμπερη από τη βροχή που έπεσε τις προηγούμενες μέρες, ο σύλλογος «Μαντινεία», που αγωνίζεται κατά της επένδυσης της «Βιοενεργειακής», με ανακοίνωσή του καταγγέλλει: «Μόλις μιας μέρας βροχή χρειάστηκε για να πλημμυρίσει ο κάμπος του Μπέλμπερη του δήμου Τρίπολης, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία 100 χρόνια, που θυμούνται οι παλιότεροι. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, οι μέτοχοι της Βιοενεργειακής ΑΕ δεν το γνώριζαν αυτό; Ο κ. Μπουζαλάς έχει χοιροστάσιο στην περιοχή για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Η “Οικοφάρμα” του κ. Σπυρόπουλου δεν απέχει περισσότερο από 500 μέτρα από την εν λόγω μονάδα. Το τυροκομείο του κ. Λάγκα, τόσο το παλιό όσο και το καινούριο είναι δίπλα στο έργο. Όσο για τον κ. Τρουπή, οι αμπελώνες του απέχουν μόλις 150 μέτρα περίπου από το υπό ανέγερση εργοστάσιο και τα “Αγροεφόδια” περίπου 500 μέτρα. Μήπως, όπως δεν γνώριζαν ότι χρειάζονται περιβαλλοντική μελέτη, τώρα μας πουν ότι δεν γνώριζαν πώς συμπεριφέρεται ο χείμαρρος; Μπορεί ποτέ να γίνει εκτροπή ή να μπαζωθεί αυτό το ρέμα, όπως θέλουν να το χαρακτηρίζουν;

Φαντάζεστε τι θα γίνεται όταν φέρουν τα απόβλητα σφαγείων, τυρόγαλα, κόπρανα χοιροτροφείων και άλλα “ευγενή υλικά”; Θα κολυμπούν διασχίζοντας όλον τον κάμπο Μπέλμπερη και Φτέρης, θα μπαίνουν σε όσα υπόγεια πλημμυρίζουν, θα μολύνουν τα πηγάδια και τις γεωτρήσεις, τους αγρούς και τα προϊόντα, ώσπου να καταλήξουν στις καταβόθρες Κανατά και Μπίκου εκβάλλοντας στον Αργολικό κόλπο. Αυτό είναι το “έργο πνοής” που θα λύσει τα προβλήματα του περιβάλλοντος; Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη και μάλιστα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές; Υποτιμάτε την νοημοσύνη όλων όσοι στήριξαν τις επιχειρήσεις σας όλα αυτά τα χρόνια; ΝΤΡΟΠΗ! Περιμένουμε να δούμε ΠΟΙΟΣ θα εγκρίνει τη λειτουργία αυτού του ΑΙΣΧΟΥΣ!

Σας ενημερώνουμε ότι το ποτάμι υπερχειλίζει και κοπάζει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η οργή των κατοίκων όμως ξεχείλισε και δεν θα κοπάσει, αν οι αρμόδιοι φορείς δεν επιληφθούν άμεσα, προκειμένου να σταματήσει το έργο της ΝΤΡΟΠΗΣ, το έργο που προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε ευρωπαίου πολίτη».

Πειθαρχική δίωξη

Ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για δυο χρόνια, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης στο γιατρό του Παναρκαδικού, που δικάστηκε για χρηματισμό. Η ποινή είναι εφέσιμη και θα εκδικαστεί εν καιρώ στο Ναύπλιο.

Κατόπιν αυτών ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας πρέπει σύντομα να λάβει τις αποφάσεις του καθώς, σύμφωνα με γνωμοδότηση δικηγορικού γραφείο, στο οποίο απευθύνθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος: «η άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του ιατρού κ. Π. ή η αναστολή της μέχρις αμετάκλητης περατώσεως της ποινικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, είναι στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Σε κάθε περίπτωση, η αναστολή της πειθαρχικής δίωξης εν αναμονή της αμετάκλητης ποινική κρίσης, ευθυγραμμίζεται με το τεκμήριο της αθωότητας, όπως αναλύθηκε πιο πάνω και αιτιολογεί με επάρκεια το «δια ταύτα» της σχετικής –διοικητικής- απόφασης».

Χαμογελάτε

Μια ξανθιά βρίσκεται στο λεωφορείο και θέλει να κατέβει Φωνάζει λοιπόν στον οδηγό:
– Στάση! Στάση!
Ο οδηγός συνεχίζει την πορεία του.
Η ξανθιά συνεχίζει να φωνάζει:
– Στάση! Στάση!
– Για στάση πρέπει να πατήσετε το κουμπί, την πληροφορεί ο κύριος δίπλα της.
Πατάει λοιπόν η ξανθιά και κουμπί και λέει στον οδηγό:
– Τώρα μ’ ακούτε;

Παπαμήτρος Γιάννης οδοντίατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *