Π.Α.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. Επιστολή προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ

                                    Επιστολή προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Έχουν παρέλθει 10 ημέρες από την τυπική έναρξη της λειτουργίας του νέου Οργανισμού (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που δεν έχουν διευθετηθεί, με πρώτη και κυριότερη την απουσία σύναψης σύμβασης μεταξύ παρόχων Π.Φ.Υ. και Οργανισμού, που αφορά την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και δευτερεύοντος αλλά ίσης σημασίας, την απουσία ξεκάθαρων όρων συνεργασίας μεταξύ των 3 μερών του όλου συστήματος παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δηλαδή των Κλινικών γιατρών, των Διαγνωστικών εργαστηρίων και του Οργανισμού.
Οι όροι που θα πρέπει εγγράφως να διευκρινιστούν είναι οι εξής :
α) Ποιοι θεωρούνται και ποιοι είναι οι συμβεβλημένοι κλινικοί γιατροί του Οργανισμού και πως θα τους γνωρίζουμε ( είναι ενημερωμένες οι λίστες που υπάρχουν στα site των ασφαλιστικών ταμείων;) .
β) Που γράφουν τα παραπεμπτικά για τις εργαστηριακές παρακλινικές εξετάσεις ( εάν είναι χειρόγραφο τι έγγραφο απαιτείται για να είναι έγκυρο;) .
γ) Τι κανόνες ισχύουν στην συγγραφή των παραπεμπτικών των παρακλινικών εξετάσεων (ισχύουν αυτά που αναφέρονται στον Ε.Κ.Π.Υ. ή ισχύει κάτι νεότερο;) .
Οι παραπάνω 3 όροι είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν άμεσα για να σταματήσει αφενός μεν η οποιαδήποτε ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του νέου πολυπληθούς (σε ασφαλισμένους) Οργανισμού και αφετέρου να σταματήσουν οι παρερμηνείες και παρεξηγήσεις μεταξύ των ιατρικών διαγνωστικών εργαστηρίων και των παλαιών τομέων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων που από 01/01/2012 έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Τα ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια, αναλογιζόμενα την δύσκολη κατάσταση που περνά η πατρίδα μας και πιστεύοντας ότι η λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει , βοηθούν ανιδιοτελώς την σημαντική αυτή προσπάθεια ( σε αντίθεση με άλλους που όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά μάλλον υπονομεύουν) και εξυπηρετούν όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού  χωρίς να έχουν υπογράψει ακόμη την μεταξύ τους σύμβαση και τους όρους που αυτή θα περιλαμβάνει και χωρίς επιπλέον να έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια οι θέσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τον τρόπο λειτουργίας της όλης διαδικασίας.
Κλείνοντας, θεωρούμε ότι η διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο των πρώτων ημερών λειτουργίας του Οργανισμού και μέχρι να απαντηθούν οι παραπάνω 3 όροι που καταθέτουμε θα πρέπει να καλύψει και εγγράφως τα ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του για τα όποια σφάλματα των τυπικών διατυπώσεων προκύψουν, όπως άλλωστε έχουν προφορικά δεσμευτεί ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                           Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                Βιοχημικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *