ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Συνεχίζονται οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται, για έβδομη ημέρα με μεγάλη επιτυχία, οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχει προκηρύξει η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2012, με την συμπαράταξη όλου του Ιατρικού Κόσμου.
Ενημερώσαμε και ενημερώνουμε Κόμματα και Φορείς, για την επικίνδυνη πολιτική, που ασκείται στον χώρο της υγείας, με την αποδυνάμωση των δημόσιων δομών του συστήματος Υγείας, (Μονάδες Υγείας ΙΚΑ, ΕΣΥ κλπ), με τις μεγάλες περικοπές, τόσο στις αποδοχές των λειτουργών Υγείας, που φτάνει τα όρια του εξευτελισμού, όσο και στις παροχές Υγείας των ασφαλισμένων, που καθιστά επισφαλή την περίθαλψη και την ιατρική λειτουργία.
Καταγγείλαμε την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού, την προχειρότητα και τους αυτοσχεδιασμούς, που οδήγησαν στην λειτουργία, από 1/1/2012, το θνησιγενές «μόρφωμα» του ΕΟΠΥΥ, χωρίς κανόνες λειτουργίας, χωρίς ενημέρωση, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό, χωρίς οργανωμένη υποδομή.
Ζητούμε :
–    Αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ μέχρι να καθοριστούν επακριβώς οι όροι λειτουργίας – αμοιβών – περίθαλψης, μέσα και από τις αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης του ΠΙΣ και της ΕΟΟ, αλλά και τις απόψεις των λοιπών Κοινωνικών Φορέων, χρηστών περίθαλψης.
–    Ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου 262/16-12-2011, με τον ευτελισμό και την απαξίωση που επιφέρει στην αμοιβή και λειτουργία των γιατρών και την διαμόρφωση όρων λειτουργίας, που αναβαθμίζουν Δημόσιο και Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας.
–    Τροποποίηση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 3008), σχετικά με την συνταγογράφηση και αναγραφή παρακλινικών εξετάσεων, ώστε να παρέχεται δυνατότητα παραπομπής, όχι αποκλειστικώς σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα αλλά και σε κάθε εργαστηριακό γιατρό συνάδελφό μας.
–    Κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών θεμάτων των γιατρών του ΙΚΑ, που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ, με κατοχύρωση των οργανικών θέσεων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου γιατρών, με την έκδοση σχετικής ΚΥΑ.
Αντιδρούμε στις νέες εφεδρείες και απολύσεις, που σχεδιάζουν και στον χώρο της Υγείας, με το κλείσιμο μονάδων και παραχώρηση σε εμπορικές επιχειρήσεις μεγάλων τμημάτων της ΠΦΥ.
–    Ανάκληση της απαράδεκτης ΚΥΑ 2456/3-11-2011, που αφορά τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και μέσα από τον οποίο προκύπτουν μεγάλες επιβαρύνσεις των ασφαλισμένων και υποβαθμίζεται και καθίσταται επισφαλής συνολικά η περίθαλψη.
Πορευόμαστε με επίγνωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων μας και προσπαθούμε να επιτύχουμε κανόνες λειτουργίας της περίθαλψης, που θα δημιουργούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη για κάθε ασφαλισμένο και ευπρεπή αμοιβή και λειτουργία κάθε γιατρού.
Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Φορείς, ότι κανόνες ισοπεδωτικής λειτουργίας και μειωμένων παροχών στους ασφαλισμένους δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τους λειτουργούς της Υγείας.
Οι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να ταλαιπωρούνται από κυβερνητικούς πειραματισμούς και αδυναμίες προοπτικής ασφαλούς λειτουργίας της περίθαλψης.
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, θα συνεδριάσει την Παρασκευή 13/1/2012 και ώρα 9π.μ., προκειμένου να εκτιμήσει τις νεότερες εξελίξεις αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, προκειμένου να καθορίσει την παραπέρα πορεία του κλάδου.
Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Ιατρικούς Φορείς, για να διατηρήσουμε
την ενότητα που είναι απαραίτητη τόσο για τους γιατρούς όσο και για την περίθαλψη γενικότερα.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                                                                                     Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

2 thoughts to “ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Συνεχίζονται οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις”

  1. ΠΩΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ? ΤΑ ΜΜΕ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ .. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ.

  2. (ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΦΙΣΑ) ΕΟΠΥΥ ΙΣΟΝ
    Ελατε Ολοι Πτωχευσαμε Υποχρεωτικα Υπογειο η
    Ελατε Ολοι Προς Υποχρεωτικη Υποβαθμιση
    10 MIN εξεταση 5MIN καθαρα-10 ΕΥΡΩ αμοιβη 5 καθαρα
    πεντε- πεντε- δεκα,δεκα-δεκα κατεβαινω τα σκαλια
    Συναδελφοι καταλαβετε οτι οι μονες θεσεις για γιατρους με αξιοπρεπη αμοιβη ειναι Διοικητες ΕΟΠΥΥ η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ .ΕΓΩ ΔΙΑΤΙΘΕΜΑΙ
    ΑΛΛΑΓΗ-ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *