Νέα από την Αρκαδία. Επί τέλους, ηρέμησαν

Ένα από τα αποτελέσματα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας είναι και η  «φραγή» που εκ των πραγμάτων ετέθη στο στόμα των λαλίστατων κατά τα άλλα πολιτικών μας. Τουλάχιστον των δικών μας. Πάει καιρός, τώρα, που έπαψαν  να θριαμβολογούν  για τον καινούργιο χρόνο ή να χάνονται  ανερυθρίαστα σε απολογισμούς. Να δίνουν υποσχέσεις σε όλους και στον εαυτό τους, να δεσμεύονται απέναντι στους δικούς τους, να εισβάλλουν στα σπίτια μας, μέσω τηλεόρασης, με τις ανούσιες, πληκτικές και άσχετες με το νόημα των εορταστικών ημερών, δηλώσεις τους.
Το τι ακούγαμε  και δεν ακούγαμε, ανήμερα των Θεοφανείων από τους εκπροσώπους μας σε Αστρος, Τρίπολη και Λάδωνα, όπου προσέτρεχαν για τον αγιασμό των υδάτων, δεν περιγράφεται. Μόνο η λαϊκή ρήση «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα», θα μπορούσε να αποδώσει παραστατικά την έννοια των ρηθέντων. Γι αυτό και  είχαμε συστήσει στα εξ επαγγέλματος αυτά δημόσια πρόσωπα, όταν υποχρεώνονται σε κάποιες δηλώσεις, εν προκειμένω καθόλου απαραίτητες, να προσέχουν τι λένε, καθώς ισορροπούσαν  ανάμεσα στην ευκλεή δημοσιότητα και στον εξευτελιστικό διασυρμό.
Ευτυχώς, η κατάσταση την φετινή χρονιά άλλαξε επί τα βελτίω. Δεν τους έπαιρνε, βλέπετε,  η κακή οικονομική κατάσταση, της οποίας πρωταγωνιστές ήσαν και είναι  οι ίδιοι. Γι αυτό και σιώπησαν, ή όσοι αποφάσισαν να μιλήσουν ήταν συγκρατημένοι και προσγειωμένοι.
Να συνειδητοποίησαν, άραγε, πως είναι τραγικό μια μετριότητα, ιδιαίτερα φανερή στη διαδρομή του βίου, να θέλει να μεταμφιεστεί σε χαρισματική διασημότητα με ανούσιες φράσεις οι οποίες οδηγούν νομοτελειακά στην κατάρρευση και στο διασυρμό;  Πιθανόν.
Αν κάτι, σήμερα, αιωρείται στην ατμόσφαιρα δεν είναι ο θυμός και η οργή, όσο η ανάγκη να αναδειχθεί το καινούργιο, το άφθαρτο, που θα μας βγάλει από την κρίση.  Να υπάρξει αίσθηση δικαιοσύνης, προσέγγιση δικαιοσύνης . Να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Να δοθούν κατευθυντήριοι οδοδείκτες που θα εμπεριέχουν ψήγματα ελπίδας, αλλά και σοβαρότητας. Τα πολλά λόγια και οι παλιομοδίτικες αναφορές με υποσχέσεις δεν πείθουν πλέον κανένα. Και προς τα εκεί φαίνεται πως βαδίζουμε.

Τοποθετήσεις
Στην επιτροπή αναπτυξιακών προγραμμάτων και τουρισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης, ενώ  ο  δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βόρειας Κυνουρίας και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος κ. Δ. Κατσής τοποθετήθηκε στην επιτροπή Πολιτισμού , Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της ένωσης αυτής. Ο κ. Kατσής, μάλιστα, με επιστολή του ευχαριστεί τους συναδέλφους του που τον επέλεξαν για τη θέση αυτή και διαβεβαιώνει ότι: «μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου των Δήμων, θα κάνω ότι είναι δυνατό για την ανάδειξη, την προώθηση και την επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και οι άλλοι δήμοι της Αρκαδίας, τόσο σε θέματα Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, όσο και σε όλα τα υπόλοιπα (οικονομικά, κοινωνικής πολιτικής, αναπτυξιακών προγραμμάτων, περιβάλλοντος κλπ)».
Χειμερινός κολυμβητής
Δεν πτοείται από το κρύο και επιμένει να βουτά στα παγωμένα νερά του Αργολικού, στο Παράλιο Αστρος  ο θαλασσόλυκος, χειμερινός κολυμβητής και νυν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Θοδωρής Παλιόγιαννης. Τόχει «τάμα», κάθε χρόνο, ανήμερα των Θεοφανείων, να πέφτει και να συναγωνίζεται με τους πιτσιρικάδες για την ανέλκυση του σταυρού. Φέτος, προσπάθησε για μια ακόμη χρονιά και μπορεί να μην έπιασε το σταυρό, όμως έδωσε ένα μήνυμα συνεχούς προσπάθειας και αγώνα σε όλους , γιατί εκείνο που τελικά μετράει είναι η συμμετοχή και η προσπάθεια και όχι η πρωτιά.
Τουριστική προβολή
Ραντεβού στην Τρίπολη το τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου έδωσαν δημοσιογράφοι, διαπιστευμένοι στο τουριστικό ρεπορτάζ, σημαντικών εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, προσκεκλημένοι του δήμου. Σκοπός,  η ενημέρωση μέσα από την  ξενάγηση και φιλοξενία σε τουριστικούς χώρους του δήμου, για την καλύτερη και ουσιαστικότερη προβολή του ορεινού όγκου του Μαινάλου και των διαφόρων αρχαιολογικών χώρων του διευρυμένου  μας δήμου. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη προ ημερών από το δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη και τον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής του δήμου κ. Σαμπράκο
Ξανάσμιξαν
Η συνάντηση που είχαν ανήμερα των Φώτων στην Αρκαδία οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Καρατζαφέρης, στάθηκε αφορμή για να προκληθούν διάφορα σενάρια. Ως γνωστόν οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαταραχθεί το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιώργου Γεωργίου. Ο Καρατζαφέρης, είχε φροντίσει να στείλει τα σχετικά μηνύματα προς τον Αβραμόπουλου. Αφού δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις το θέμα έληξε. Από τότε, οι δύο άνδρες άρχισαν να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν τους προβληματισμούς τους. Στο ραντεβού της Παρασκευής, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά και διάφορα. Μεταξύ, αυτών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Καραταζαφέρης και Αβραμόπουλος, συζήτησαν και ένα μετεκλογικό σενάριο. «Εγώ θα προτείνω να ηγηθείς μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας. Πηγή: Parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *