ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώσεις Τσίπρα μετά την συνάντηση με αντιπροσωπία προέδρων και τον ΙΣΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με Αντιπροσωπεία Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε::

«Στην εποχή του μνημονίου όσοι έχουν λεφτά θα περιθάλπτονται σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Όσοι δεν έχουν θα πετιούνται στον Καιάδα του ΕΟΠΥΥ όπου θα στιβάζονται πάνω από 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι σε ένα σύστημα  υποβαθμισμένο με λιγότερους και χειρότερα αμειβόμενους γιατρούς, σε ένα σύστημα όπου θα μεταφέρεται όλο το κόστος της διάλυσης και της κατάρρευσης των δημόσιων κοινωνικοασφαλιστικών δομών υγείας στον ασφαλισμένο.

Στόχος του μνημονίου και αυτών των πολιτικών είναι να δημιουργήσουν τις κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις ώστε να συσσωρεύεται ο πλούτος σε ολιγοπώλια. Και στον τομέα της υγείας, άμεσος στόχος είναι η εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών και η μεταφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε λίγα χέρια, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με αυτή την πολιτική απαξιώνουν τον άνθρωπο, απαλλοτριώνουν τη δημόσια υγεία, απαλλοτριώνουν την εργασία, απαλλοτριώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ίδια τη ζωή.

Πρέπει να βάλουμε ένα φρένο, ένα τέρμα σε αυτή την πολιτική που μας διαλύει, που διαλύει την κοινωνία. Δυο χρόνια τώρα καταστρέφουν την κοινωνία, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κάνουν τους Έλληνες φτωχότερους. Αποτέλεσμα; Διαρκώς να μας ζητάνε και νέες θυσίες χωρίς αντίκρυσμα. Και βεβαίως το μόνο που κάνουν είναι να εκβιάζουν. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι λαός που δοκιμάζεται δεν μπορεί πια να εκβιάζεται. Το μόνο που μας μένει είναι να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν.

Ο κ. Παπαδήμος και η κυβέρνησή του, αυτοί που με ιδιαίτερο κυνισμό λεηλατούν και απαλλοτριώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν καμία λαϊκή εντολή και καμία εξουσιοδότηση να συνεχίζουν αυτό το καταστροφικό έργο και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν απέναντι στον ελληνικό λαό».

10/1/2012
TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *