Συνάντηση ΙΣΑ και Ιατρικών Φορέων με τον Πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξη Τσίπρα

Αθήνα, 10/1/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΙΣΑ και Ιατρικών Φορέων
με τον  Πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  Αλέξη Τσίπρα

Τα σημαντικά αιτήματα του ιατρικού κόσμου, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ανέπτυξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης στον Πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κο Αλέξη Τσίπρα, στο  πλαίσιο προγραμματισμένης  συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 10-1-2012, στα γραφεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στη Βουλή.
Αναπτύχθηκαν τα καίρια ζητήματα, τόσο  για τους ασφαλισμένους όσο και για  τους λειτουργούς της  υγείας,  που αφορούν στο πλαίσιο παροχής Υπηρεσιών Υγείας Ο κος Πατούλης ενημέρωσε τον κο Τσίπρα για τις εξελίξεις της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και για το ισοπεδωτικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως εφαρμόζεται από την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε  στα ζητήματα που χρήζουν αποσαφήνισης στο ΦΕΚ Αρ.308/29-12-2011 ,το οποίο κατοχυρώνει την ελεύθερη συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς, μέτρο που επετεύχθη μετά από μακροχρόνιους αγώνες του ΙΣΑ και των άλλων Ιατρικών Φορέων.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι ιδιαίτερα πρέπει να αποσαφηνιστεί, η κοστολόγηση της ιατρικής επίσκεψης κατά πράξη και περίπτωση, η διαδικασία πιστοποίησης των γιατρών που επιθυμούν να συνταγογραφήσουν και το χρονοδιάγραμμα έναρξης της  δυνατότητας συνταγογράφησης, καθώς και η  δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.

Ο ΙΣΑ εμμένει στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά. Παράλληλα, έχει ήδη ζητήσει και αναμένει από τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη, τη νομοθετική  κατοχύρωση των 350 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει ο ΟΠΑΔ στους ελευθεροεπαγγελματίες  με χρονοδιάγραμμα και τρόπους αποπληρωμής.
Ο κος Τσίπρας παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που απασχολούν τον Ιατρικό Κόσμο και τάχθηκε υπέρ των ισότιμων δικαιωμάτων όλων των γιατρών ως λειτουργών Υγείας, τονίζοντας τη στήριξή του στα δικαιώματα τόσο των ασφαλισμένων όσο και των λειτουργών Υγείας. Προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΝ Α. Τσίπρα είναι διαχρονικά η στήριξη των αυτοαπασχολούμενων ιατρών ,  και όχι η δημιουργία φτηνών υπαλλήλων μεγάλων ιδιωτικών κέντρων, ενώ  άσκησε κριτική για μη ορθολογική λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με μια πρόχειρη διαδικασία που έχει επιλέξει η  κυβέρνηση για την Α’βάθμια περίθαλψη  .

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Μιχάλης Βλασταράκος, η πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά Βάνα Ανεμοδουρά, το μέλος  ΔΣ του ΙΣΑ Βαγγέλης Ζαφειρίου, ο πρόεδρος των Συμβασιούχων ΙΚΑ και μέλος ΔΣ ΙΣΑ Παναγιώτης Ψυχάρης, το μέλος ΔΣ ΙΣ Πειραιά κος Ψαλτάκης ενώ από την πλευρά του ΣΥΝ υποδέχτηκαν τους ιατρικούς φορείς ο υπεύθυνος Υγείας του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μπασκόζος  , ο κος Χρυσικός και υπηρεσιακοί παράγοντες  του κόμματος .

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Πατούλης                                          Στάθης  Τσούκαλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *