Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Τις 5.000 πλησιάζει το δίκτυο των γιατρών, από ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, που αποφάσισαν να συνεχίσουν συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναφέρει ανακοίνωση του οργανισμού. Η λίστα με τα ονόματα των γιατρών έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών ταμείων, τις μονάδες του ΙΚΑ, τα ΚΕΠ και την τηλεφωνική γραμμή 184.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τις μονάδες του ΙΚΑ, το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών δωρεάν και όποιον γιατρό της επιλογής τους, με αμοιβή, με την προϋπόθεση να έχει δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων.

Οι συμβάσεις με τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικροβιολογικά εργαστήρια έχουν παραταθεί και επομένως μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των εργαστηριακών εξετάσεων ανεξαιρέτως.

Ακόμη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δύνανται να νοσηλεύονται εκτός από τα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, με τις οποίες επίσης έχουν παραταθεί οι υπάρχουσες συμβάσεις.

Επιπλέον, οι παροχές σε είδος θα κατατίθενται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που συγκροτούν τον νέο Οργανισμό, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι σήμερα.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=448738&cid=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *