Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης. Κλήση στους γιατρούς που υπέβαλαν αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για παροχή εξηγήσεων

05/01/2012
Κλήση στους γιατρούς που υπέβαλαν αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για παροχή εξηγήσεων (ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ)
Συνάδελφε,
Επέλεξες να ενταχθείς στον ΕΟΠΥΥ, απέναντι στους συναδέλφους σου, σε σύμπραξη με τον αντιιατρικό εγωισμό της επικίνδυνης για την Υγεία ηγεσίας του Υπουργείου της. Προφανώς δεν διαθέτεις ούτε αυτοπεποίθηση, ούτε σιγουριά για τον εαυτό σου, ούτε πολύ περισσότερο αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους σου. Θα μπορέσεις όμως να τα καταφέρεις μόνος, αντιμέτωπος με τους συναδέλφους σου, τον Ιατρικό Σύλλογο, και τον ΠΙΣ όπου σύμφωνα με την ιδιότητά σου και την αποδοχή των καταστατικών αρχών τους, ανήκεις; Η δύναμη της συνεργασίας είναι τεράστια και όταν συμβαίνει αυτό, ένας κι” ένας δεν κάνουν δύο αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ζήτημα αρχών, το να θυσιάζει κάποιος κάτι προσωπικό για την πρόοδο και το κοινό καλό. Υπάρχουν όμως φορές που τα πράγματα ΔΕΝ έρχονται έτσι όπως τα περιμένουμε και επειδή, πάντα, οι αποφάσεις μας έχουν το κόστος τους, καλείσαι στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης προκειμένου να εξηγήσεις ενώπιον του Δ.Σ το σκεπτικό της απόφασής σου, κόντρα στις επίσημες αποφάσεις της Γ.Σ του ΠΙΣ, και του ΙΣ του οποίου είσαι μέλος.

Από το Δ.Σ του Ι.Σ.Ξάνθης

12 thoughts to “Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης. Κλήση στους γιατρούς που υπέβαλαν αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για παροχή εξηγήσεων”

  1. και αν καποιος δεν παει τι θα του κανει ο συλλογος?Γιατι δεν καλουνε και τους γιατρους του ΙΚΑ να παραιτηθουνε?

  2. Για εξηγήστε μου παρακαλώ πως υπήρχαν μέχρι πρότινος γιατροί, που είχαν συμβάσεις με όλα τα ταμεία και επιπλέον ήταν και γιατροί εργασίας και ΚΑΠΗτες και από την άλλη υπήρχαν άλλοι γιατροί ,που δεν είχαν ούτε μπάρμπα στη Κορώνη ούτε ασφαλισμένους στα ιατρεία τους; που ήταν τότε οι σύλλογοι και οι Φαρισαίοι των;

  3. o ιατρικός σύλλογοσ ξάνθησ θα καλέσει και τους συναδέλφουσ του ικα που αφού έγλειψαν μια ΧΕΣΜΕΝΗ ποδια καποιου υπουργου μπηκαν μεσα και ξεφτιλισαν ΠΑΝΤΕΛΩΣ το ιατρικο επάγελμα ωσ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ..
    έτσι και αλλοιωσ οι ιατροι του ικα στηριζουν τον εοππυ
    θα κληθουν και αυτοι γιατι δεν παρατουνται

  4. και που ήταν ο καθε ιατρικός συλλογος οταν ουρανοκατεβατοι συναδελφοι απο το κεντρο η απο πανεπιστημιακα ιδρυματα εκαναν εισπρακτικες εφοδους σε αλλες πολεις?Τιμωρησαν κανενα? ( ΒΕΒΑΙΑτωρα αυτο γινεται και νομιμα).. Που ηταν οι ιατρικοι συλλογοι απεναντι στους απεργοσπαστες ιδιωτες γιατρους που υπεγραψαν συμβαση με το τοτε ΙΚΑ για να λιγησουν τη απεργια της ΠΟΣΕΙΠΙΚΑ?
    Που ειναι το εργο καθε πειθαρχικου των συλλογων για τους φακελακιδες συναδελφους,για τους επιδοτουμενους ταξιδιων των φαρμακευτικων εταιρειων , αλλα και τωρα που οι ιδιωτες συμβασιουχοι με τον ΕΟΠΥΥ ζητουν 15 ευρω αν η συνταγη ειναι σε 2 φυλλα και 20 ευρω στις τριμηνες κτλ… ΑΥΤΟ ειναι το επιπεδο του ιατρικού χωρου…της αρπαχτης και της αδιαφοριας…
    Για πια νομιμη και μονοταγη υπακοη θα μας μιλησουν οι συλλογοι και τα ΔΣ που ολα αυτα τα χρονια απλα αδιαφορησαν για τα προβληματα του κλαδου και ανεχονταν την εκκολαψη ολων αυτων των στοιχειων..

  5. Γιατί δεν καλούνται Πανελλαδικά και οι 5000 χιλιάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ για απολογία (αφού είναι παράνομοι κατά τον ΠΙΣ), παρά μόνο της Ξάνθης; Και αν εξηγήσουν οι καλούμενοι συνάδελφοι το “σκεπτικό της απόφασής” τους, θα τύχουν κάποιας κατανόησης;

  6. Το πιο αστείο ανέκδοτο της περιόδου!! Ο ΙΣ καλεί τους γιατρούς σε απολογία γιατί συντάχθηκαν με νόμο του Ελληνικού κράτους. Την ίδια στιγμή που οι ιατροί του ΙΚΑ αναξιοκρατικότατα διορισμένοι, παίρνουν το μισθό τους και την ασφαλεια τους, αφήνοντας τους άλλους να ζητιανεύουν το 10 ευρω. Οι ΙΚΑτζήδες που έχοντας εφαλτήριο τις δομές του ασφαλιστικού οργανισμού, έχουν θησαυρίσει μαζεύοντας πελατεία για το ιδιωτικό ιατρείο τους. Που συνταγογραφούν τα φάρμακα με το κομμάτι και δίνουν τις αναρρωτικές άδεις επί πληρωμή. Αντί να κοιτάξει ο ΙΣ να γκρεμίσει την πιο μεγάλη εστία διαφθοράς του Ιατρικού κόσμου της χώρας που είναι το ΙΚΑ, καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε απολογία, γιατί δεν άφησαν και άλλο το πεδίο ελεύθερο στην εκμετάλλευση των ασθενών από τους γιατρούς του ΙΚΑ. Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι…..

  7. Απαράδεκτη σε ύφος ανακοίνωση, άκρως υποτιμητική για τους συναδέλφους στους οποίους απευθύνεται, δεν μπαίνω καν στην ουσία των όσων αναφέρει. Σκουπίδι!

  8. Να σταματήσετε επι τέλους να μας τρομοκτατείτε.Αυτό δεν ειναι ελευθερία αλλα απολυταρχία. έχετε μάθει να φοβίζετε , αντί να συζητάτε. Καμία σημασία στις αποφασεις των συλλόγων που δεν μας στηρίζουν πουθενά. Μήν κάνετε πολιτική … κάντε Ιατρική .
    Ελευθερία ………..!!!!!!!!!!

  9. Συναδελφοι,ζουμε στη χωρα του ”οτι να’ναι” και συνεχιζουμε σαν να μην εχει συμβει τιποτε τα τελευταια δυο μιση χρονια.
    ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ειμαστε υπευθυνοι για το ανομολογητο χαλι της χωρας !
    Σε μια χωρα που παλευουμε να εφαρμοσουμε τον νομο για το καπνισμα εδω και δεκαετιες,εσεις καθεστε και συζητατε για ανακοινωσεις και τιμωρια.
    Και απο την αλλη,ο συλλογος μιλα για καταστατικες αρχες και για ζητηματα αρχων !!!
    Αλλα λογια ν’αγαπιομαστε…

  10. Συμφωνω με την κ.Ελευθερια Μουλουδακη αν κ τα οσα ορθα περιγραφει δεν δικαιολογουν την ανοχη σε αλλη μια καταστρατηγηση αποφασης της πλειοψηφιας…..καποτε επρεπε να γινει η αρχη για συλλογικοτητα κ καθοτι οι συνθηκες που διαγουμε ειναι οι χειροτερες ολων δεν πρεπει να αναρρωτιομαστε πως κ γιατι ξεκινησαν καποιες κινησεις ”κοινης ωφελειας” τωρα. Μακαρι το παραδειγμα του ΙΣΞ να ειχαν ακολουθησει ΙΣΘ κ λοιποι ΙΣ….Απαραδεκτοι ειναι οσοι υποσκαπτουν την αξιοπρεπεια των ιατρων κ.Τσουρή πηγαινοντας εναντιον του ΠΙΣ κ της πλειοψηφιας του ιατρικου σωματος, σκουπιδια ειναι οσοι αποδεχονται σκουπιδια κ ξεφτιλιζονται στοχευοντας σε ”μαυρα χρηματα”κ στον στιγνο εξαναγκασμο του ασθενη.

  11. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την πλειοψηφία των ιατρών πως πρέπει να ακολουθούν τους νόμους του κράτους, που εκφράζουν τη βούληση όλων των πολιτών και όχι τις αποφάσεις συντεχνιακών “συλλογικών” οργάνων, που είναι αποδυναμωμένα στη κοινή συνείδηση. Ευτυχώς που οι υπόλοιποι ιατρικοί σύλλογοι δεν ακολούθησαν την πρακτική του ΙΣ Ξάνθης. Ευτυχώς που έδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν εξώθησαν την κατάσταση σε “ιατρικό εμφύλιο”, όπου ο ηττημένος θα ήταν ολόκληρος κλάδος. Ας μην εκτοξεύουμε, λοιπόν, κορώνες νομιμοφροσύνης, γιατί ΟΛΟΙ γνωρίζουν καλά, από ποιους τομείς προέρχονται οι γιατροί που “στοχεύουν” και αποδέχονται “μαύρα χρήματα” και “εξαναγκάζουν στυγνά τον ασθενή”. Πάντως όχι, από τον ΕΟΠΥΥ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *