ΙΣΑ. Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κο Γ. Βουδούρη

Αθήνα, 5/1/2012
Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κο Γ. Βουδούρη

Κε Πρόεδρε,
Μετά από πίεση του ΙΣΑ και των άλλων ιατρικών φορέων, θεωρούμε ότι  η ανάρτηση της  κατάθεσης του Φ.90380/οικ.32290/4456 εγγράφου που αφορά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελεί θετική εξέλιξη των αγώνων μας.
Με αφορμή το σχετικό έγγραφο,
1) Ζητούμε την αποσαφήνιση της  «πιστοποίησης» των γιατρών, προκειμένου να συνταγογραφήσουν μετά την εκδήλωση επιθυμίας τους. Πώς θα πιστοποιούνται οι γιατροί που επιθυμούν να συνταγογραφήσουν ή να εκδώσουν παραπεμπτικό παρακλινικών εξετάσεων; Αρκεί η αίτηση, ή υπάρχουν άλλοι όροι και προϋποθέσεις για τον ηλεκτρονικό κωδικό του κάθε γιατρού;
2) Ζητούμε την  άμεση διευκρίνιση της διαδικασίας εκτέλεσης των εργαστηριακών παρακλινικών εξετάσεων, καθόσον αναγράφεται στο σχετικό κείμενο ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται μόνο σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ Διαγνωστικά Κέντρα,  και με τον τρόπο αυτό αποκλείονται χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακοί συνάδελφοι με τα εργαστήριά τους (μικροβιολογικά, ακτινολογικά κα).
3) Πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις μεταξύ εργοδότη και λειτουργών υγείας;
Για να λειτουργήσει με σοβαρότητα ο ΕΟΠΥΥ και να υπάρξει ένα πλαίσιο με αρχή-μέση και τέλος, προτείνουμε την πραγματοποίηση της διαχρονικής θέση του ΙΣΑ για Συλλογικές Συμβάσεις, με κριτήρια διαδικασιών μέσα από τους Ιατρικούς Συλλόγους. Είναι ο μόνος τρόπος και ο μόνος δρόμος για την επιτυχή λειτουργία του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα.
4) Εμμένουμε στα 20 ευρώ, ως αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, που αποτελεί το ελάχιστο ποσό αμοιβής του  Ευρωπαίου γιατρού για την ιατρική του πράξη.

Κε Πρόεδρε, η πολιτική των SMS,των email και των φαξ, στην οποία ενδεχομένως, η πίεση της εποχής σας ανάγκασε να προβείτε,  δεν προάγει τη σοβαρή και υπεύθυνη δόμηση ενός ενιαίου ασφαλιστικού φορέα που αφορά την Υγεία 9,5 εκατομμυρίων πολιτών. Πιστεύουμε ότι ο ΙΣΑ μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ορθολογική διαχείριση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μέσα από τον επαναπροσδιορισμό και τις διευκρινήσεις του λειτουργικού πλαισίου, την διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων και  την ταυτόχρονη έκδοση εγχειριδίου δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης  των ασφαλισμένων και των λειτουργών υγείας.
Αναμένουμε ΑΜΕΣΑ τις απαντήσεις σας διότι η διαπραγμάτευση της Υγείας του Λαού, δεν επιδέχεται τέτοια προχειρότητα, τέτοια σύγχυση και τέτοιες παραλήψεις. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε ασφαλισμένος που θα βρει την υγειά του και ο κάθε λειτουργός, ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ
Γιώργος Πατούλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *