ΙΣΑ. Προς τον κ. Φιλ. Σαχινίδη Υφυπουργό Οικονομικών

Προς τον
κ. Φιλ. Σαχινίδη
Υφυπουργό Οικονομικών
Αθήνα
Αθήνα 4-1-2012

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως σας είναι γνωστό από των αρχών του έτους 2010 έως σήμερα, παρατηρούνται ιδιαίτερα μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων ιατρικών αμοιβών από τον Ο.Π.Α.Δ., έναν οργανισμό που έπαψε μάλιστα να υφίσταται αυτοτελώς και ήδη διαδέχθηκε  ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Παρά ταύτα, και παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις προς τη Διοίκηση του ΟΠΑΔ εξακολουθεί να εκκρεμεί οφειλή συνολικού ύψους 350 εκατ. Ευρώ προς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς ουδεμία ενημέρωση για τον τρόπο και το χρόνο καταβολής των οφειλομένων ιατρικών αμοιβών ή έστω την παροχή κάποιας εγγύησης.
Μέσα σε ένα γενικό κλίμα αβεβαιότητας μεταβατικών καταστάσεων σας καλούμε με νομοθετική ή όποιας άλλης μορφής πρωτοβουλία σεις κρίνετε πλέον δόκιμη να διαλευκάνετε το τοπίο και να δεσμευθείτε ρητά και συγκεκριμένα προς το σύνολο του ιατρικού κόσμου που επί τόσα έτη στηρίζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για τον τρόπο και το χρόνο καταβολής των οφειλομένων. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή σας προς τους ιατρούς στους οποίους εξάλλου θέλουν όλοι να στηρίξουν την εύρυθμη λειτουργία του νεοσύστατου Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αναμένοντας την άμεση απάντηση-δέσμευσή σας,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

One thought to “ΙΣΑ. Προς τον κ. Φιλ. Σαχινίδη Υφυπουργό Οικονομικών”

  1. Οφείλουν οι κύριοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας να γνωρίζουν ότι ο κ Σαχινίδης είναι Αναπληρωτής Υπουργός και όχι Υφυπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *