39 thoughts to “ΕΟΠΥΥ. Νέα Λίστα συμβεμβλημένων γιατρών (από 2450 έγιναν 3425)”

  1. Ντροπή σε αυτούς που πούλησαν τους κοινούς αγώνες μας για ατομική και επαγγελματική αξιοπρέπεια. Επειδή πίστευα και πιστεύω ότι όσοι έσπευσαν να ενταχθούν στο έκτρωμα αυτό που μεταφέρει στον λαό και άλλα δυσβάσταχτα βάρη και μας απαξιώνει σαν επιστήμονες, το έκαναν με ιδιοτελείς σκοπούς, τους προειδοπούμε ότι θα μας βρούν απέναντί τους. Οι δε ασθενείς που θα τους επισκέπτονται θα πρέπει να ξέρουν ότι εαν τους ζητηθεί επιπλέον χρέωση, έχουν ευθύνη να το καταγγείλουν άμεσα.
    Περιμένουμε ακόμα από το ΔΣ σε συννενόηση με τον ΠΙΣ να συσκεφθεί και να αποφασίσει την ενεργοποίηση του Πειθαρχικού που θα αποφασίσει μέτρα εναντίον τους για απείθια στις αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων. Εαν δεν το κάνουμε, η κακομοιριά και η μιζέρια θα εξαπλωθεί στη χώρα του “ζαμαν φου” και του ο “σώζων εαυτόν σωθήτω”.

  2. Συμφωνω απολυτως μαζι σας κ Βερρο και παρολο που με τους περισσοτερους συναδελφους μου εχω εικοσαετη και πλεον γνωριμια θα πω οτι λυπαμαι και ντρεπομαι για λογαριασμο τους γιατι να καταλαβω καποιον νεο γιατρο ναι τοτε μιλαμε για απογνωση οπωςεγραψα σε αλλο σχολιο μου μια και οπως θα τους πληρωνουν απελπισια πραγματι ειναι αλλα εςεις κυριοι με τις πολυτελεις κατοικιες τα ακριβα αυτοκινητα ….Η Θεσσαλονικη ειναι μικρη πολη..τα υψηλα σπορ οχι ολοι βεβαια ειπαμε τον εοππυ τι θα τον κανετε?γιατι θιγεστε οταν λεμε οτι εκτος απο καποιους που εχουν πραγματι προβλημα επιβιωσης τοκανετε αυτο για απολυτως ιδιοτελεις σκοπους Εξ αλλου επανειλημμενως το εχουμε ακουσει<>τωρα εκτος απο τον κοσμο θα εχετε και μας μπροστα σας ναστε σιγουροι

  3. Αν δεν το καταλάβατε καλά αγαπητοί συνάδελφοι Γιατροί να σας το πούμε ακόμη μια φορά ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι το αποτέλεσμα της διαφθοράς, της υπερσυνταγολόγησης, της καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων και το φακελάκι που παίρνουν εδώ και δεκαετίες οι περισσότεροι από τους συναδέλφους. Τώρα βγάλτε τον σκασμό διότι οι νέοι γιατροί που βγαίνουν και βγήκαν από τα πανεπιστήμια όπως εγώ, θα πληρώσουν τις αμαρτίες του δικού σας παρελθόντος και δεν θα έχουν καν την πολυτέλεια να ονειρευτούν τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα κότερα σας. Ξεχάσαμε όλοι ότι η ιδιότητα του γιατρού είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα και δεν έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε σε κανέναν την εξέταση!
    Εγώ ως νέος στο επάγγελμα δέχομαι όποιος θέλει να με πληρώσει και πολλές φορές μου φέρνουν ακόμη και αυγά, ελιές και ότι άλλο έχουν οι άνθρωποι, ενώ γνωρίζω συναδέλφους που κάνουν τραγική προβολή νεοπλουτισμού και για πέντε λεπτά εξέταση παίρνουν 70 ευρώ!
    Έλεος που επαναστατείτε υποστηρίζοντας την διαφθορά και δεν μιλώ υποστηρίζοντας καμία κυβέρνηση αλλά τον κλάδο μας που τον καταντήσατε άπληστο επάγγελμα. ΔΩΣΑΜΕ ΟΡΚΟ!!!ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ??

  4. Ετσι σου αρέσει, η ανώνυμη σχολιο γραφικά σου δεν πείθει κανένα. Αν εχεις τα κότσια, μιλά επώνυμα. Κατα τ´ άλλα, συμφωνω σε πολλά εκτος του οτι η επίσκεψή μου κοστίζει ενα αυγό. Προτιμώ να βλέπω δωρεάν.

  5. to 98% ton giatron eiste koproi pou to mono pou sas endiaferh einai na ta konomate kai as psofisun oi asthenis sas mono to 100 na mpeni sthn tsepi sas kai ola kala

  6. Είναι φανερό ότι εκείνοι που υπέγραψαν τη σύμβαση των 10 ευρώ, απλά το κάνουν για να προσελκύσουν “πελάτες”, από τους οποίους θα ζητούν παράνομα επιπλέον χρήματα…Ντροπή!
    Ντροπή και στις κυβερνήσεις του ευρω-μονόδρομου, που καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα υποβιβάζουν στο επίπεδο των 10 ευρώ την παρεχόμενη υγεία για τον πολύ κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή απογυμνώνουν το ΕΣΥ.
    Μέσα στο πλαίσιο αυτό, όπου το μικρό ιατρείο πεθαίνει μπροστά στους κολοσσούς των μεγαλεμπόρων της υγείας, οι ιατρικοί σύλλογοι προβάλλουν τάχα ως μείζον ζήτημα την ελεύθερη συνταγογράφηση. Δεν ξέρουν ότι με την εξαπλούμενη εξαθλίωση, λεφτά δεν θα υπάρχουν ούτε για την αγορά των φαρμάκων από τους περισσότερους;;;

  7. δεν ειναι 10ευρω η επισκεψη,εαν αφαιρεις το φορο, τα λειτουργικα εξοδα τι μενει ? 5ευρω//////θα γινω κομωτρια 40 ευρω σε μιση ωρα χωρις ανχος

  8. Χαίρομαι που επιτέλους οι παλαιότεροι συνέδελφοι και ίσως δεν ξέρω, οι βολεμένοι σε ταμεία όπως το ΙΚΑ, που ίσως δεν το ξέρετε αλλά είναι και αυτό ΕΟΠΥΥ, επαναστατούν και κατανοούν οτι οι νέοι γιατροί εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι εδώ και πολλά χρόνια συνάδελφοί σας που δεν στερούνται επιστημονικότητας και μακάρι να υπήρχε τρόπος να αποδειχθεί αυτο, δουλεύουν με συμβάσεις εξαθλίωσης των 400 και όχι των 2000 ευρώ σε ταμεία όπως το ΤΕΒΕ.Αυτό όμως δεν ενδιέφερε ποτέ την ηγεσία των ιατρικών συλλόγων διότι πιστευαν οτι δεν τους αφορούσε.Να όμως που δυστυχώς πρέπει λίγο να ενδιαφερόμαστε και για τον διπλανό μας. Όχι μόνο ότι μας ακουμπάει.Αυτό πρέπει να είναι μάθημα για όλους μας.

  9. ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ “ΓΙΑΤΡΟΙ ”
    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

  10. Εντελώς τυχαία είδα αυτή την ιστοσελίδα όπου το όνομα Βέρρος μου θύμισε κάτι και ξαφνικά θυμήθηκα ότι είναι ο γιατρός (από την Κόρινθο αν δεν κάνω λάθος) που μου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά σε ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε χρόνια ενώ κανείς άλλος δεν δεχόταν να το κάνει από απόσταση και να μου δώσει συμβουλές εφόσον ψάχνοντας στο ιντερνετ για το πρόβλημα μου είδα επιστημονικά άρθρα γραμμένα από τον ίδιο και αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί του. Προς αποφυγή κάποιων επικριτών για το αν είναι σωστό κάποιος γιατρός να δίνει συμβουλές από απόσταση να σας επισημάνω ότι το πρόβλημα μου έληξε μετά από τις συμβουλές του κυρίου Βέρρου διότι σημασία δεν έχει ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα!
    Δεν κάνω διαφήμιση προς όφελος του κυρίου Βέρρου αλλά το καλό όταν γίνεται πρέπει να λέγεται και όλοι οι γιατροί δεν είναι το ίδιο όπως σε όλους τους κλάδους δεν είναι όλοι σκάρτοι. Μια γνώμη όταν λέγεται επώνυμα είναι σεβαστή, όταν λέγεται ανώνυμα είναι λάσπη.

  11. Τελικά τα κατάφεραν!!!! -Να συγκρούονται οι νέοι με τους παλαιότερους γιατρούς. -Οι παλαιοί “καλοί” με τους παλαιούς “κακούς” γιατρούς. -Το βασικότερο οι ασθενείς με τους γιατρούς (αλλοτε δίκαια ,αλλοτε με υπερβολές) ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
    Σημ. Και εσύ “νέε΄’ συνάδελφε που συμβουλεύεις τους παλαιότερους να “βγάλουν τον σκασμό’ (αν κρίνω απο το υφος σου-γιατι γράφεις ανώνυμα αν και δεν ειναι σωστο) πιστεύω οτι αυτα τα γραφεις οχι απο αγάπη για τον ασθενη αλλά επειδη σου στέρησαν την ελπίδα να ονειρεύεσαι πολυτελή αυτοκίνητα και κότερα!!

  12. κ. Χαρνίδη, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μια μικρή διόρθωση. Εϊμαι στην Τρίπολη.
    Είναι πολύ ευχάριστο που υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν και στηρίζουν μέσα στο κλίμα της γενικής ισοπέδωσης και απαξίωσης που επικρατεί. Καλή Χρονιά!

  13. Είμαι νέα γιατρός, ιδιώτης. Επέλεξα να ανοίξω ιατρείο σε επαρχία και φυσικά, όπως και καθένας στη θέση μου προσπάθησα να κάνω συμβάσεις με ταμεία. Στην αρχή έκανα μόνο με τον ΟΑΕΕ με καθαρά στο χέρι 211 € + το ΤΣΑΥ. Το ιατρείο πήγαινε καλούτσικα, ο κόσμος έμενε ευχαριστημένος και εγώ ακόμα πιο πολύ γιατί επιτέλους έκανα κάτι που μου άρεσε. Μέχρι που ήρθε η αποφράδα εκείνη μέρα που έκανα σύμβαση ορισμένου χρόνου με το ΙΚΑ. Οι παροχές μου χωρίς να το επιδιώξω, έπεσαν πάρα πολύ, αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να εξετάσεις άνθρωπο μέσα σε 5′ και συγχρόνως να ελέγξεις και να εγκρίνεις διάφορες άδειες και εξετάσεις από γιατρούς εκτός ΙΚΑ, μια γραφειοκρατεία άνευ προηγουμένου δηλαδή. Το δε ΙΚΑ για την ιστορία, δεν με έχει πληρώσει εδώ και 4 μήνες που έχω τη σύμβαση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζω πια βιοποριστικό πρόβλημα, αφού οι ιδιωτικές μου επισκέψεις έχουν μειωθεί κατά πολύ λόγω της “βαβούρας” του ΙΚΑ.
    Και έρχομαι και αναρωτιέμαι τώρα που βλέπω τα πράγματα από μέσα. Από που και ως που ένας ιδιώτης γιατρός θα πρέπει γενικά να κάνει σύμβαση με ταμεία; Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Υποτίθεται πως η ύπαρξη του ιδιώτη είναι για να προσφέρει το “κάτι παραπάνω” στον πελάτη του, να τον προσέξει περισσότερο κτλ. Με τα ταμεία μετατρέπεται σε δημόσιο υπάλληλο χειρίστου είδους. Τέτοια περίθαλψη θέλουν οι “ταλαιπωρημένοι ασθενείς” που γράφουν πιο πάνω; Τσάμπα να είναι και ότι να’ ναι; Δουλειά του κράτους είναι να στελεχώσει τα νοσοκομεία, να δημιουργήσει μια δωρεάν υγεία ποιότητας μέσα σε αυτά και όχι να δίνει ταμεία στους ιδιώτες. Αλλά και από την άλλη θα μπορούσε κάλλιστα να επιστρέφει σε κάθε ασφαλισμένο, μέρος της επίσκεψης που έχει δώσει στον ιδιώτη, ώστε να υπάρχει και ένα κίνητρο για έκδοση απόδειξης και κατά συνέπεια πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Φυσικά και δεν έκανα αίτηση για τον ΕΟΠΥΥ αν και νομίζω πως λόγω του ΙΚΑ με έχουν βάλει με το έτσι θέλω, αφορμή μάλλον για να διακόψω αυτή τη σύμβαση. Προτρέπω και όλους τους νέους συναδέλφους να μην κάνουν ώστε να αναβαθμίσουμε επιτέλους και λίγο το επάγγελμά μας.

  14. Είμαι ένας από τους “προδότες”, που έστειλαν με e-mail τη “σύμβαση” και προς το παρόν δεν περιλαμβάνομαι στις λίστες της ντροπής (αυτό χωρίς εισαγωγικά). Όπως πολύ καλά τα είπε ένας συνάδελφος η ιατρική επίσκεψη δεν πρέπει να κοστίζει όσο ένα αυγό. Γιατί λοιπόν έστειλα τη σύμβαση; Απλό είναι συνάδελφοι…
    Έχω ένα νέο ιατρείο (σε λίγο κλείνω τα 3 χρόνια) και μόλις τώρα είχα ξεκινήσει ουσιαστικά να έχω κάποιες απολαβές από την επένδυση χρόνου, κόπου και χρημάτων που έκανα, δουλεύοντας κατά 90% με ταμεία. Αν δεν έστελνα την σύμβαση θα έπρεπε να πάρω το ρίσκο της πληρωμένης επίσκεψης, που ειδικά στην περιοχή του ιατρείου μου, είναι είδος υπό εξαφάνιση!
    Παρ’όλ’αυτά είχα αποφασίσει να μην “μπω” στον ΕΟΠΥΥ μέχρι που είδα την πρώτη λίστα και διαπίστωσα ότι όλοι οι συμβεβλημένοι συνάδελφοι της περιοχής είχαν συμπεριληφθεί…
    Τι κάνω λοιπόν για να επιβιώσω; Κάνω κι εγώ αυτό που δεν ήθελα, να αποδεχτώ τον αυτοεξευτελισμό των 10 ευρώ με μπλοκάκι και με το σύστημα “ζήσε Μάη μου” για τις πληρωμές…
    με τελικό σκοπό να διατηρήσω την πελατεία τόσο ώστε να μπορώ να ενταχθώ στο νέο σύστημα στην υψηλή κλίμακα, αφού εκτός αυτής οι αμοιβές δεν συμβαδίζουν με επάγγελμα, αλλά με χόμπι… (όχι ότι οι αμοιβές της υψηλής κλίμακας είναι αξιόλογες, αλλά είναι οι μόνες που τουλάχιστον εξασφαλίζουν μία βάση εκκίνησης για μια 2η δουλειά).
    Τώρα αν έπρεπε να μπω στο ρίσκο να πληρώνω τα έξοδα από την τσέπη μου τη στιγμή, που οι άλλοι (οι πιο “έξυπνοι”) έτρεξαν να δηλώσουν, ας το κρίνει ο καθένας με τα δικά του κριτήρια…
    Δυστυχώς οι γιατροί δεν ήταν ποτέ ενωμένοι σε επίπεδο συμφερόντων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικό μέσο πίεσης. Κι αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από την ύπαρξη έστω κι ενός συναδέλφου στη λίστα, αλλά κι από τον κανιβαλισμό που επιδεικνύουν οι υπόλοιποι…

  15. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ…ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ….
    Ο ΑΛΛΟΣ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΟΤΕΡΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (γιατρων….τελος παντων).
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ … “ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ PORSCHE”…..
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ 99% ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΟΙ ΥΠΕΡΕΥΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΙΔΑ…..ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΘΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ……ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ “ΓΙΑΤΡΟΣ”….ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ …ΦΙΛΙΑ.

  16. ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΒΕΡΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΟΣΤΑΡΑ…..ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΛΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ………….ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ 1 % ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ…..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΣΕ ,ΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ…….

  17. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΒΕΡΡΟ ΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΚΥΡΙΕ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ.
    Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΖΕΙ.ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΠΕΤΑΤΖΗ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΠΟΣΑ ΚΟΤΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΖΕΙΣ.ΑΙΣΧΟΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΞΕΓΡΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟΥ ΝΑ ΠΕΘΕΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ?
    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΟΣ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ..ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΙΟ.
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ.

  18. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΠΥΡΙΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ.

  19. 1. Όχι συμβάσεις με ταμεία
    2. Ελεύθερη επιλογή γιατρού
    3. Επιστροφή μέρους της επίσκεψης, στον ασφαλισμένο με την απόδειξη από τον γιατρό.
    Έτσι: 1. Πατάσσεται η φοροδιαφυγή (όλοι θα κόβουν απόδειξη)
    2. Ο ασφαλισμένος θα έχει ελεύθερη επιλογή γιατρού και δεν θα είναι εγκλωβισμένος στον γιατρό του ταμείου που μπορεί να είναι και ανεπαρκής.
    3. Δίνεται κίνητρο σε όλους τους ιδιώτες να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι με σκοπό να προσελκύσουν πελάτες.
    4. Οι ανεπαρκείς, αδιάφοροι κτλ θα μείνουν στην άκρη
    5. Το κράτος δεν θα πληρώνει τσάμπα χρήματα π.χ. μόνο για συνταγογράφηση, όπως τώρα με τον ΕΟΠΥΥ. Ποιός ιδιώτης π.χ. προκειμένου να κρατήσει τον πελάτη του θα παίρνει χρήματα μόνο για τη συνταγογράφηση;
    6. Δεν θα υπάρχει συνωστισμός
    7. ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ!!!!

  20. an den exis kotero sigura exis vila se kana parathalasio meros kai mercedes teleuteo modelo kai 2-3 diamerismata kai polla alla… kai humor apo giatrous den anexome.idika otan xero oti den kanis humor kai psofas giana apoktisis k kotero.

  21. Είμαι ένας από τους χιλιάδες ταλαιπωρους ασφαλισμένους αυτής της άθλιας χώρας και πληρώνω 400 ευρώ μηνιαίως στο άθλιο ταμείο ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ για να μου παρέχει τι? Συμφωνώ με τις παραπάνω απόψεις της πολύ κακής αμοιβής των 10 ευρώ των γιατρών όπως αναφέρατε, με το νέο σύστημα, διότι το να γίνεις γιατρός απαιτεί και χρόνο και κόπο επίσης και σωστά ειπώθηκε ότι θα πλήξει κυρίως τους νέους γιατρούς, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να σας πάρει όλους η μπάλα και έπρεπε να γίνει κάποια μέρα. Δυστυχώς αγαπητοί “κύριοι” γιατροί δεν το σκεφτόσασταν αυτό όταν ζητούσατε 150 και 200 ευρώ για μια επίσκεψη, χωρίς απόδειξη, με δηλωθέν εισόδημα 10.000 ευρώ και πολλά λέω, συν το γεγονός ότι οι γιατροί των ταμείων πλην κάποιων εξαιρέσεων λόγω του ότι δεν έπαιρναν αυτές τις αμοιβές έκαναν διαγνώσεις του κώλου και προσπαθούσαν να ξεπετάξουν τους ασθενείς στο πεντάλεπτο. Και το χειρότερο είναι ότι και οι νέοι γιατροί γλυκάθηκαν από όσα είδαν από τους παλιούς με τις βίλες και τα ακριβά αυτοκίνητα και είπαν “χαλάλι” οι σπουδές και ο κόπος αφού θα τα τσεπώνω μια χαρά από τους ηλίθιους που με έχουν ανάγκη. Κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσει αυτή η λαμογιά! Τώρα έστω και για ένα ευρώ θα ζητάμε απόδειξη και αλοίμονο σε όποιον δε δίνει, όσο για τα 100 ευρώ επίσκεψη και βάλε ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!!!

  22. Αγανακτισμένε ασφαλισμένε, εχεις δίκιο στα περισσοτερα, μονο που ποιος γιατρος παίρνει 100 και 200 επισκεψη; Μονο το ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΙΟ στην Αθηνα… Και αυτοι το κάνανε διοτι βρίσκανε κορόιδα.. Δυστυχως δεν φταιει παντα ο γιατρος αλλα και ο κοσμος που τον συντηρεί…

  23. ΚΥΡΙΕ ΒΕΡΡΟ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ . ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ . ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΤΡΩΣ. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ¨ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΙΟ”

  24. Εσύ “Αγανακτισμένε Ασφαλισμένε” για να έχεις ΤΕΒΕ πάει να πει πως είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Μη μου πεις τώρα πως έκοβες- κόβεις αποδείξεις σε όλους γιατί θα γελάω τρεις μέρες. Ειδικά αν είσαι στην παροχή υπηρεσιών (υδραυλικοί- ηλεκτρολόγοι κτλ που για μια λάμπα παίρνουν 80 € χωρίς απόδειξη βέβαια). Όχι πως είναι σωστό να μην κόβουν οι γιατροί (μη παρεξηγηθούμε), αλλά μεταξύ κατεργαραίων….
    Επίοης, σου υπενθυμίζω, πως από τα 400 και βάλε ευρώ που δίνεις στο ταμείο σου, μόνο το 7,96% αυτών πάει στην υγεία- περίθαλψη, άρα και που σου προσφέρουν γιατρό έστω και για 5 λεπτά εξέταση είναι νομίζω υπέραρκετό. Αλλά έτσι είναι δυστυχώς. Δίνετε χρήματα σε ένα σωρό βλακείες και όταν έρχεται η ώρα να πάτε στο γιατρό η τσέπη σας πιάνει καβούρια και τρέχετε στο τσάμπα του ταμείου σας. Έχετε αναλογιστεί μήπως φέρετε και εσείς ευθύνη για την κατάντια του ιατρικού σώματος;

  25. Διαβάζοντας τα σχόλια των “πελατών” (εγώ δεν δέχομαι από κανέναν ασθενή μου να αυτοαποκαλείται έτσι) χάνω και την τελευταία μου διαθεση να συνεχίσω να χρηματοδοτώ το χρεοκοπημένο σύστημα υγείας (πράγμα που κάνω από το υστέρημα της οικογένειάς μου και πέρα απ’ αυτό τα τελευταία χρόνια).
    Σε αγράματους και αστοιχείωτους πολίτες, που μετρούν την επιστημονική κατάρτηση και την ευθύνη που απορρέει απ αυτήν σε χρόνο – βλ. 5 – 10′, αξίζουν οι ανάλογοι πολιτικοί και βέβαια το ανάλογο σύστημα παιδείας και υγείας.

    Γεωργαλής Νικόλαος – Ακτινοδιαγνώστης (τίτλος ιατρικής ειδικότητας, που παρεμπιπτόντως ο ΕΟΠΥΥ δεν περιλαμβάνει στις λίστες του).

  26. ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ. Και φυσικά ΛΙΓΑ παίρνω, διότι ΔΙΝΩ ΥΓΕΙΑ στον κόσμο και δεν τον κοροϊδεύω. Τι έρχεσαι σε μένα τότε; Ξέρεις, εγώ φίλε την ώρα που γυρνάς τα βράδυα στις ταβέρνες, εγω βγάζω τα ματια μου στο διάβασμα. Ετσι ώστε να μπορώ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ να σου πώ τι έχεις. Αλλοι κοιτάνε καμμιά ώρα κια δεν βγάζουν άκρη. Καιπαίρνουν και περισσότερα

    ΥΓ. Και δεν έχω πελάτες. Εχω ασθενείς.

  27. ΕΙΜΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ-ΠΟΥΛΑΣ-‘ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΛΕΞΗ’ ΥΓΕΙΑ..
    ΑΝ ‘ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΙΓΑ’ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.
    ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.

  28. Αγαπητέ φίλε θα έπρεπε να ξέρεις ότι υπάρχουν 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ που δεν είναι επαγγέλματα: Ο δάσκαλος, ο γιατρός και ο δικαστικός. Είναι τα βασικά αγαθά για να λειτουργήσει σωστά μια κοινωνία. Αν τώρα στην πλειοψηφία τους κατάντησαν επαγγέλματα, δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να απολογηθώ για τους εμπόρους αυτούς.

  29. Όπως και να χει, ο κόσμος τυρρανιέται και μεγάλο μερίδιο της ευθύνης πεφτει στους γιατρούς. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που ασκούν λειτούργημα, όμως οι “άλλοι” είναι συντριπιτικά περισσότεροι. Αυτό είναι προφανές, αν μιλήσουμε με αριθμούς. Πόσοι άνρθωποι παίρνουν αντιβιωτικά στην ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες; Σε ποιές χώρες αρκεί ακόμα η αντιβίωση της προηγούμενης εικοσαετίας; Πόσα παίρνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία; Πόσοι αχώνευτοι γραφατωμένοι γλοιώδεις γιατρογλύφτες των εταιρειών κυκλοφορούν κάθε απόγευμα στα ιατρεία; Πόσα ταξίδια πηγαίνει κατα μεσο όρο ο έλληνας γιατρός; Πόσα φάρμακα γράφει αναλογικά με τον πληθυσμό; Πόσες καισαρικές γίνονται σε σχέση με άλλες χώρες;
    Αν βάλουμε κατω τα νούμερα, να είστε σίγουροι οτι πολύ λίγοι γιατροί θα είναι αυτοί που θα μένουν από έξω.
    Αν ασκείτε λειτουργημα, αλλάξτε τους αριθμούς.

  30. κ. Γεωργίτση, συμφωνώ μαζί σας! Μόνο για τα ταξίδια, δεν μπορώ να καταλάβω γενικότερα το μένος μερικών. Ας το διευκρινίσουμε, βρίσκω ευκαιρία!

    Κατ’ αρχάς με τα ταξίδια ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ το Δημόσιο, μιας και οι εταιρείες είναι Ιδιωτικές και επιθυμούν να χαλούν κατ’ αυτόν τον τρόπο τα λεφτά τους.
    Δεύτερον, το ΚΡΑΤΟΣ, ώφειλε να φροντίζει για την ενημέρωση των γιατρών του και θα μπορούσε να πληρώνει ένα ταξίδι κάθε χρόνο πχ ή να του χορηγεί ένα ποσό για να αγοράσει ένα βιβλίο. Ξέρετε πόσο κοστίζει ένα σύγγραμα ειδικότητας; Να σας πω: από 400-600 ευρώ, ενδεικτική τιμή. Πιο ακριβά βιβλία από τα ιατρικά δεν υπάρχουν! Πάμε στα συνέδρια. Στα μεγάλα συνέδρια στο εξωτερικό. Ας μιλήσω για το περσινό Παγκόσμιο συνέδριο Δερματολογίας στην Κορέα (δεν πήγα, διότι δεν είχα τα λεφτά και διότι δεν βρέθηκε “εταιρεία” να με πάει). ΑΝ ήθελα να πάω: Να πούμε το ελάχσιτο 1500 τα εισητήρια; Κανα 500ρικο η ΕΓΓΡΑΦΗ και η παρακολούθηση. Κανα 1000ρικο η διαμονή για 6 μέρες αντε και ενα 300αρικο να φάς ταπεινά. ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΣΥΝΟΛΟ: 3500!! Πόσοι νομίζετε ότι διαθέτουν τέτοιο ποσό και τι θα γίνει αν συμπέσουν 2 και 3 σημαντικά συνέδρια σε ένα χρόνο; Που θα βρεθούν τόσα λεφτά; Δυστυχώς τα λειτουργικά έξοδα (βιβλία, μηχανήματα, συνέδρια) ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και εδω είναι το κομβικό σημείο. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα λοιπόν προκύπτει ΜΟΝΟ ΑΝ με αυτά ταταξίδια και τις παροχές, ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ο ιατρός και συνταγογραφεί ΧΩΡΙΣ να τα “πιστεύει” φάρμακα μόνο και μόνο για να βγάλει “τα προς το ζην”. Εκεί λοιπόν, έχετε δίκιο. Θα σας εξηγήσω όμως, πως συμπεριφέρεται και η σωστή “μειοψηφία” όπως την αποκαλείτε: ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩ ΌΤΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΟΥ. Αν είμαι καλός ιατρός θα έχω και αρκετούς ασθενείς και φυσικά θα κάνω κάποιους τζίρους στα φάρμακα. ΑΝ, (ΛΕΓΩ ΑΝ) η εταιρεία κρίνει και θελήσει να με ευχαριστήσει με το να με στείλει στο συνέδριο, (ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΩ ΕΓΩ) τότε, με αυτό το σκεπτικό και λογική, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; Είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που απέχουν παρασάγγας. Δυστυχώς, εαν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, ΚΑΝΕΙΣ δεν σε πιστεύει. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και άντε να αποδείξει ότι δεν είσαι ελέφαντας. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το φακελλάκι. Ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι, όταν ένας ασθενής, ευτυχισμένος και ευχαριστημένος από τον γιατρό του που τον έκανε καλά, του δίνει ένα δώρο για να τον ευχαριστήσει; Αυτό γίνεται σε πολλά επαγγέλματα. Και προφανώς δεν έχει σχέση με το ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ που ΑΠΑΙΤΕΙ ο επίορκος ιατρός για να τον κάνει καλά. Στην Ελλάδα δυστυχώς, λόγω έλλειψης παιδείας όλα ισοπεδώνονται χωρίς εμβάθυνση και όλοι μπαίνουν στο ίδιο σακούλι. Δυστυχώς. Και κάτι τελευταίο. Ξέρετε μια επαγγελματική τάξη που να είναι άψογη στην έρημη πατρίδα μας; Παρακαλώ να μας την πείτε να την μάθουμε κι εμείς!

  31. Το ειπε και ο Πρωθυπουργος μας ,αλλα και η νεα ταξη πραγματων,ο φιλελευθερισμος δηλαδη :Το Τσαμπα Πεθανε και εδω ειμαστε κ θα με θυμηθειτε.Σε ολα πεθανε.Ερχονται εξελιξεις τα επομενα ετη σε υγεια ,παιδεια κλπ.Παντου θα πληρωνεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *