ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΠΑΚ

Π.Α.ΜΕ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗ.ΠΑ.Κ ΙΑΤΡΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/05

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αγαπητοί ασθενείς,

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, όπως και στο δικό μας, συνεχώς χειροτερεύει. Ο προϋπολογισμός συνεχώς μειώνεται (φέτος 23% κάτω από πέρυσι που ήταν ήδη πετσοκομμένος). Αυτό εκφράζεται με ελλείψεις υλικών, κακής ποιότητας αναλώσιμα και εμπόδια στη λειτουργία των κλινικών, π.χ. Νευροχειρουργική.

Οι εφημερίες παραμένουν απλήρωτες για το 2015 με μόνο θολές υποσχέσεις για αποπληρωμή μερικών, ενώ χρωστούνται υπεράριθμες από προηγούμενα χρόνια. Οι εργαζόμενοι τρέχουν και δε φτάνουν καθώς υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, χωρίς καμία ουσιαστική προοπτική αντικατάστασης ούτε καν όσων συνταξιοδοτήθηκαν. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και 35 κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό που μόνο μερικώς καλύπτονται από επικουρικούς, σε μία προσπάθεια να μπαλωθούν τρύπες. Η εντατικοποίηση της εργασίας είναι επικίνδυνη τόσο για την υγεία των υγειονομικών όσο και για των ασθενών. Για τους ειδικευόμενους, που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος των κλινικών και των επειγόντων η εκπαίδευση αποτελεί μακρινό όνειρο μπροστά στην πίεση του «να βγει η δουλειά».

Η συγκυβέρνηση δεσμεύει με ΠΝΠ τα ταμιακά διαθέσημα των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων για να συνεχίζει να πληρώνει ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αντί να εξασφαλίσει την πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Μπροστά σε όλα αυτά δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι! Χρειάζεται μαζί υγειονομικοί και ασθενείς, ειδικευόμενοι και ειδικοί, όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά να υψώσουμε ένα τείχος αντίστασης στο νοσοκομείο και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και στην παροχή καθολικά Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας. Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία της πόλης σε κοινή δράση και κινητοποιήσεις. Κορυφώνουμε τον αγώνα μας με καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 20/05 σε συντονισμό με τι υπόλοιπες μονάδες υγείας της χώρας.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.
  • Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *